TwisterZG Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 a moj znajomy odpalal jawke mustang z pychu i do tego jeszcze uzywal kopniaka :banghead: na sprzegle ;P i coooooooooo...!!!! To prawda!!!Moj za to odpalal simsona na pych ale do tyłu :lol: Cylinder i tłok 60 cc docierał 15 minut i ma takie same osiagi jak docierany iles tam set kilometrów :-) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Czolem! Moze to nie patent, ale ja swoja fantastyczna WSK 175 palilem lacza na wstecznym biegu 8).Do przodu nie miala tyle zawziecia :banghead:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 To ja Wam powiem co mój kolega miał ze swoją WSK. :-D Chciał ją przerobić na full-crossa. Nawet mu się udało... Miał dużo części w niej od KTMa. Wszystko było ładnie póki jej nie zapalił. Silnik brał lewe obroty i z 4 biegowej WSK zrobiła się 5 biegowa (nawet na luzie jechała), jężdząca do tyłu WSK... Ale jak silnik sie rozgrzał to już dobrze jeżdziła... TAKIE JAJA !!! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy98 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 a ja jak kupiłem Mtxa to miałem opone do wymiany, była juz przetarta, a ze komus sie nie chciało zmieniać(dokładał nową opone:]) to podłozył pod dziury jakieś kawałki gumy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Ale wam rozwinelem temat;) w tym miejscu pozdrawiam tego kolesa pana L...... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 SiemaNo wiec dziś u mnie staną mtx kolegi. Niestety blyły problemy z wydechem, więc musieliśmy zrobić coś na szybko.Od razu w ręka wpadła mi stara butelka po wodzie "Cisowianka", po podziurawieniu jej cyrklem, stwierdziliśmy że jest trochę za głośno więc założyliśmy na butelkę starą skarpetkę.Chodzi teraz wyśmienicie.Na stronie http://www.bikepics.com/members/enduromax/Macie w kategorii FREINDS, zdjęcia wydechu i filmik jak chodzi. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 No gratulacje zajebista skarpetka ,to jakis wysoki model??chyba z sezonu jesien zima 1943/44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Fajnie wygląda tłumik :twisted: Ale niestety filmiuku niemoge znaleźć:banghead: przyślijcie mi link bezposrednio do filmu bo ja niemoge znaleźć filmu na stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 zespawana do wlaka zebatka zdawcza gosc ktory sprowdzil moto z francji (polak) przynal sie ze moto mialo zdjeta gore cylinder i glowice on zlozy i wsio gralo (niby) w domu okazalo sie z moto bierze wode do oleju i ma zespawana do wlaka zebatke zdawcza prawdopodobnie nie bylo tylko zapinki zebatki (taka blaszka ) a ze to patalach to najprosciej zespawac :twisted: sadzilem ze jak w to w ecie remonbt silnika co 2 miesiace to sie to wymieni a tu sie nieche nic psuc a wiec nie ma co rozkladac silnika :banghead: wymiane zebatki da sie zrobic w podobny sposob jak zrobil to patalach z polski wycinam delikatnie stara i nowa naspawuje tzn zabezpieczam przed zsunieciem z walka bo same frezy ciagnace zebatke sa OK 1.Ja miałem coś podobnego. Kuzyn oddał do zespawania w WSK125 zębatkę do wałka zdawczego. Po powrocie i założeniu łańcucha - nie można ruszyć kołem. Okazało się że zespawał ładnie na okrągło łącznie z wałkiem od sprzęgła. 2. WSK 175 cross ;) urwany trzymak od opony - urwany zawór - trawa w oponie aby jechać. 3.Pięć lat temu na zawodach Enduro spotkałem gościa na WSK 125 cross ;) W związku z tym że ułamał mu się zacisk ośki (bodaj od CZ) ośka przytrzymywana była łańcuchem od krowy opasanym na ladze. :? 8O O fajkach z drutu, taśmie klejącej i urwanych gwintach nie ma nawet co pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Ja slyszalem, od znajomego, ktory kupil WSK od jakiegos dziadka, ze w oponach zamiast luftu znalazl... slome Ja też o takim czymś słyszałem ale zamiast słomy był piasek :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 patenty na podstawie cezet cross. W secie przyspawany, kopniak, stópka biegów, tryb napedu piewotnego, łozyska na żyletce bo sie suwały, nie zblokowało skrzynie na 3 biegu i wyłamało zeby no to gosć szlifierką wyciął je do końca wiec było 1,2,4,5,6, obspawane wodziki bo były wytarte, oś wachacza przyspawana do ramy, no i oczywiescie wszystkie mocowania silnika do ramy na klej przeciwodkrecaniu nakładany z migomatu aaaaa i jeszcze w 250 kosz sprzegła zespawany z trybem bo wieloklin sie skończył, tradycyjnie zebatka napedu pierwotnego na wale, jak otwór na śrube jest wyłechtany w bloku to wystarczy na śrube nawinać troche sznurka od snopowiązałki, a i nie wiem czy wiecie ze szprychy z koła 21 pasuja do 18 trzeba tylko starannie wygiąć i zawinąć na piaście to by było tyle z takich ciekawszych patentów które spotkałem w zakupionym moto no i sam na drodze kilka razy sie ratować musiałem różnymi patentami np. na wyplutą z głowicy świece nawinąć sznurek i wkrecić zeby dojechać do chaty--MZ 251 dojechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomek Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 no to jak kiedyś u kumpla zrobiliśmy sobie chopke ze starych drzwi no i kumpel skoczył MT-kiem to mu w locie kierownica w rekach została kiedyś nawet stworzył krosa z ogara :) ale jak to fajnie wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 to moj kumpel smigal kiedys motoryna i jak pchal do tylu to mu lewe obroty chwytala. Ktos mu powiedzial zeby spalil gume to on powiedzial ze nie, bo jak kiedys probowal to na swiecy stanal :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesse Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Jeśli mowa o słomie to kumpel raz kupił silnik od wsk 175. Gdy chcial zobaczyc jego stan i sciagnał cylinder okazało sie ze w środku jest słoma. A jeszce patentem jest dlamnie motocykl kumpla:D Silnik cz350 wsadzony w rame wsk. Rama przespawywana w 10 miejscach. Gdzy się jedzie to tak wibruje i tak sciąga na boki że jazda zamienia się w walke o przetrwanie;D Ale jezdzi.. :D Nie widziałeś, nie jeździłeś to sie kur...a zamknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi