Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podoba mi sie MT-01, jestem po dwoch przejechanych sezonach na FZ6 N i chcialbym kupic cos z lepszym dolem i innym silnikiem, chcialbym cos dwugarowego w ukladzie V, tu pytanie do dosiadajacych MT-01 czy z tak malym doswiadczeniem dam rade temu sprzetowi.

Zaczynam szukac, nic na wariata, tymbardziej ze jestem teraz mocno zalatany, ale ajk cos mi wpadnie w oko to jade ogladac.

Wielkie dzieki. Chetnie jednak gdzies bym sprobowal tej maszyny przed zakupem. Nie wiecie moze czy jest taka mozliwosc w salonach Yamahy?

Pozdro

Piotr

no....ujawniam się...kominy przelotowe założone ...JA PIER...E jaki ryk. alarmy samochodowe wyją jak odkręcę.Zrobiłem trochę inaczej niż podpowiadaliście na forum i jest MIUT. :buttrock: aaa i na fazę zakupiłem jeszcze RM 250, ale z tym gdzieś indziej. pozdrowienia dla wszystkich MT. Jakby co to jestem na WOODSTOCK

Zwirek

z tego co sie orientuje to moze byc problem z przetestowaniem MT w salonie..

ja chcialem sobie chociaz posiedziec i przymierzyc sie do jego wagi, czy ogarne i w ogole.

w zeszlym roku byl tylko jeden w wawie w salonie i na dodatek sprzedany, nie wiem czy dobrze sobie przypominam ale to chyba byl jeden na cala Polske..chociaz moge sie mylic :)

Mt-kowcy co sądzicie o ,,zmianie biegów bez sprzęgła,,.Jakie macie na ten temat opinie i jak się to robi? :icon_rolleyes: Ja używam sprzęgła ale słyszałem że można efektywnie jeździć bez. :crossy:

powiem szczerze ze probowalem tego na moim sprzecie i jakos niechetnie mialy zamiar wchodzic, takze odpuscilem... podczas redukcji powinny teoretycznie latwiej zeskakiwac, ale tez nie bardzo :) nie wiem czy jest do tego przystosowany, wydaje mi sie ze to kwestia konstrukcji sprzegla, np. wczesniej jezdzilem crossowkami i tam w gore i w dol wchodza bez problemu...

a jak sie to robi? odpusczasz gaz i zapinasz bieg ;)

W sumie az dziwne, bo V-max jest drozszy i chyba mniej poszukiwanym modelem niz MT-01, a o ile sie nie myle to maja go w Gdansku. Bylem w zeszlym roku, jesienia i wlasnie nie przypominam sobie MT-ka.

Po prostu musze podjechac i zobaczyc co w temacie.

Dzieki pozdrawiam

mi wchodzą w górę i w dół......w górę j/w odpuszczasz i wrzucasz , zaś w dół odpuszczasz i lekko naciskasz wajchę ...na pewnym pułapie obrotów sam zeskakuje . ( uwaga z 2 na 1 bo nieraz luz wskoczy, a z luzu na 1 :buttrock: "dentysta" ).

W MT jest problem z mocą. 90KM jest mało by odnieść propagandowy sukces wśród dresiarzy obwieszonych złotymi łańcuchami....

Pomijam że motocykl pozamiata spod świateł niejednego rasowego sporta

święte słowa :buttrock:

..Co do faktu, że z uwagi na te "jedyne" 90 KM motor jest mało popularny to nie wiem jak Wam ale mi to na rękę - jest nas za to garstka i wszędzie gdzie tylko pojedziemy wzbudzamy entuzjazm i ogromne zaciekawienie :wink: Można jechać całą watahą a i tak ludzie będą gapić się na MTka :happy: Nawet przez myśl mi nie przejdzie możliwość przesiadki z KODO na inny sprzęt :icon_rolleyes:

ja na śląsku przeważnie tankuje na bliskiej lub orlenie (to samo paliwo pod inną banderą) i jest odczuwalna różnica między 95 a 98. Na paliwie z większą ilością oktan nie dość, że MTek jeździ szybciej, lepiej silnik pracuje w dolnych obrotach to co najważniejsze na baku robie więcej kilometrów (przynajmniej tak mi się wydaje) :buttrock:

Edytowane przez wojtengi