Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.05.2013 o 09:45, maciej MT01 napisał:

Testowałem taki uchwyt , niestety za daleko od pasażera i nie sięga , chyba że ma ramiona 120 cm. to da rade .

maciej MT01 dzięki za poradę i odnośnik do ogłoszenia, owszem super gadżet, ale niestey nie do KODO. edi 73 Ramiona to pikuś, Mam ponad 1,80 wzrostu i wagę adekwatną do niego, niestety moja kruszyna nie ogarnie mnie i nie dostanie do uchwytu. Ale dzięki za podpowiedź, uchwyt na baku jest po prostu za daleko. Muszę coś znaleźć pod siedzenie, z tyłu plecaczka. Macie jakieś pomysły, podpowiedzcie. Dzięki. LwG. :)

Pytanie z ciekawości do ujeżdżaczy MT-ków.

Jak z wytrzymałością łańcucha napędowego przy takim silniku?

Znalazłem ogłoszenie w necie: MT-ek z napędem pasowym:

http://otomoto.pl/yamaha-mt-mt-01-M3635611.html

Spotkał się ktoś z was z takim rozwiązaniem?

W moim pierwszym MTeku oryginalny napęd zmieniałem po przebiegu coś ok 30tys.km więc chyba nie jest żle.Co do pasa to fajny bo cichy i smarowac nie trzeba ale z wytrzymałością bywa różnie,wystarczy kamyk między pas a koło i po robocie :banghead:

W dniu 24.05.2013 o 06:38, Hun996 napisał:

Pytanie z ciekawości do ujeżdżaczy MT-ków.

Jak z wytrzymałością łańcucha napędowego przy takim silniku?

Znalazłem ogłoszenie w necie: MT-ek z napędem pasowym:

http://otomoto.pl/yamaha-mt-mt-01-M3635611.html

Spotkał się ktoś z was z takim rozwiązaniem?

Ja mam pas, i nic innego w MT-01 nie uznaje bo świetny do dużej V-ki pracującej momentem z dołu:

- jest świetny i sexy

- cichy (nic nie piszczy)

- koniec z p* smarami i brudną felgą

Na razie koło 1000 na nim. Możliwość montażu pasa, była jednym z ważniejszych kryteriów przy MT i miałem już ten zestaw, zanim kupiłem motocykl :)

Ze względu na szerokość, wszystko chodzi blisko wahacza, tłoczka sprzęgła - ale wszystko działa, sprawdzone do max prędkości. Jest dość osłonięty, zobaczymy jak będzie z tymi kamykami.

Edytowane przez jkarB12

Cześć witam wszystkich mam na imię Błażej i też jestem anonimowym eMTekowcem :) Niedawno kupilem swoją padake i mam pytanie odnośnie odpalania silnika zauważyłem że gaśnie mi zegar w momencie kręcenia rozrusznikiem a jak endżajn zaskoczy normlanie wszystko działa. Nalepsze jest to ze jak polatam dłużej przy odpalaniu kreci i zegar cały czas jest włączony a gaśnie np na drugi dzień podczas pierwszego uruchamiania lub tez po krotkich odcinkach jazdy. Ładowanie jest prawidłowe, nigdy nie było problemu z odpaleniem i nie wiem czy ten typ tak ma czy cos mu sie pier..... Sprawdzalem na MT Dominika i u niego nic nie gaśnie. Założony jest alram Patroline ale go nie używam więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?

W dniu 31.05.2013 o 16:14, zejczak napisał:

Założony jest alram Patroline ale go nie używam więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?

Wszystko co pobiera energie ma znaczenie , w moim MTQ gniazdo zapalniczki z opcją USB rozładowywało aku. do zera w ciągu tygodnia.