S?AWO-CBR Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 witammam szybki pytaniemusze zaraz sie zdecydowac na olej<a bedzie to MOTUL 5100 10W40 4T ESTERlub MOTUL 5100 15W50 4T ESTER i teraz wiem ze 10w40 ale dla pewnosci chcialbym wiedziec do czego jest przeznaczony 15w50. achamoj sprzet to cbr600f4 99r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 10W40 5100 MOTUL byłby najlepszy Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 a co oznacza "ester"?bo juz taki nabyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<<maryan>> Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 a co oznacza "ester"?bo juz taki nabyłem... Oznacza to ze jest to olej na bazie estrów, a estry to pochodne jakiś kwasów czy cos w tym stylu. chemikiem nie jestem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Estry to w skrósie sole kwasów i alkoholi. Estry wyższych kwasów tłuszczowych są woskami, tłuszczami i olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 NO DOBRA,ALE JA CHCE SIE DOWIEDZIEC CZYM SIE RÓZNI W PRAKTYCE ESTER OD ZWYKLEGO MOTULANO I CIEKAWI MNIE CZY DOBRZE WYBRAŁEM DZEKI ZA INFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 NO DOBRA,ALE JA CHCE SIE DOWIEDZIEC CZYM SIE RÓZNI W PRAKTYCE ESTER OD ZWYKLEGO MOTULANO I CIEKAWI MNIE CZY DOBRZE WYBRAŁEMNie spotkalem sie jeszcze z 5100, ktory by nie byl na bazie estrow, znaczy nie posiadal napisu "ester". Nie masz sie czym przejmowac i robic z igly widly, dobrze wybrales. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Nie spotkalem sie jeszcze z 5100, ktory by nie byl na bazie estrow, znaczy nie posiadal napisu "ester". Nie masz sie czym przejmowac i robic z igly widly, dobrze wybrales. moje przemyślenia wzieły sie stąd żę spodziewałem się ze olej który kupiłem jest pół-syntetykiem a na oleju mi pisze że to syntetyk i juz zgłupiałem...ale jesli jest ok to w porzadkudzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Kupiłeś półsyntetyk (5100). Olej w pełni syntetyczny Motula to 300V i kosztuje on około 50 zł za litr. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladiator Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 15W-50 lepiej sie sprawdza w silnikach chłodzonym powietrzem to do gs500 jaki bo ja tez jestem na tym etapie wyboru??/15W-50 czy 10W-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 to do gs500 jaki bo ja tez jestem na tym etapie wyboru??/ 15W-50 czy 10W-40Ten pierwszy.Ja taki wlałem w swoim Bandicie za namową Pawła Boruty.W zasadzie to Paweł go wlał :-D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 28 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Kupiłeś półsyntetyk (5100). Olej w pełni syntetyczny Motula to 300V i kosztuje on około 50 zł za litr. wiem że 5100 to ma bc półsyntetyk a v300<taki mam wlany na razie>to syntetyk ciekwai mnie jednak to że na moim 5100 z tyłu pisze "olej syntetyczny do....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Jest napisane z BŁĘDEM (tłumaczenie), Na 5100 jest napisane "TECHNOSYNTHESE" a na 300V "100% Synthese" - sami zobaczcie na stronie www.motul.com. Nawet na stronach Larssona 5100 występuje w dziale olejów półsyntetycznych, a 300V pełnych syntetyków. Pozdro, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi