pancur Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jeśli już mus jechać ,to chociaż umówmy się z kimś że damy cynk jak dojedziemy oraz powiedzmy którędy ścieżka.Miło jechać przynajmniej na 2 motocykle.W przypadku gleby do rowu można poleżeć do następnego dnia.Znam przypadek gdzie po glebie o 21 kolega wygrzebał się z rowu ok 1 w nocy na tyle że ktoś go zauważył i wezwał karetkę. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) Fakt faktem mimo znajomosci drogi zakrety bierze sie na kilka razy jeszcze w miare to idzie jak sa na drodze pasy zmalowane dosc swiezo. Co sie kawa dalo zlamac zakret kilka razy bez problemu to teraz elektrownia jest duzo trudniej. Cynk daje zawsze mojej polowce bez wzgledu na pogode ze dojechalem, choc to teraz tylko 20 kilosow a przez ostatni rok dojezdzalem 100 szesc razy w tygodniu.Dodam jeszcze ze w GTR zafundowalem sobie soczewki a do harego jeszcze nic ciekawego nie znalazlem.Dodam jeszcze ze jak jest naprawde kiepsko z widocznoscia to jezdze na awaryjnych. Edytowane 23 Października 2012 przez robert73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 pewnie to nic nie wniesie do tematu, ale jazda motocyklem we mgle to ruska ruletkazwłaszcza jak się nie zna drogi, może się uda, może nieraz mnie mgła zaskoczyła, w rumuńskich górach, mleko, droga kręta, wąska, strach było się zatrzymać na poboczu,bo nie wiadomo czy nie wpadnę w przepaść albo mnie ktoś rozjedzieprędkość rowerowa, udało się, ale więcej nie chcę próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamal068 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Noo ja niestety dzisiaj nie jechałem swoją Viagrą, tylko DL 650, trochę mi się spieszyło ... Noo ale z rowu wygrzebałem się po 5 minutach :) Cytuj _______________________________Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Moja jazda we mgle - szukaj na YT - Goworówek cbr.Szyba w górze, mgła gęsta mżawkowa.Motomówki na kierownicy, polecam!Zabawnie wyglądają ale ciepło :)Powiedzcie tylko czemu szyba kasku cała zalepiona była mżawką, a szyba motocykla jak widać na filmie sucha??? Edytowane 26 Października 2012 przez Satrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) Czy struga powietrza opływająca owiewki motocykla kumuluje się na szybce kasku? Edytowane 30 Października 2012 przez Satrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Się poprawiłem ;) W samochodzie też szyba sucha przy takiej mgle - prawdopodobnie front auta kieruje strUgę tak że mgła nie oblepia szyby.W takim razie deflektor powinien pomóc chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja niedawno tez miałem nieciekawą drogę, godzina około 23, ciemno jak u murzyna, deszcz i kawałek drogi do przejechania nie dużo ale jechałem około 40min, prędkośc max 50km/h bałem się jechać szybciej. Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash1990 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja to się zawsze najbardziej boję, że mnie ktoś rozjedzie. Już parę razy miałem sytuację, że mi ktoś na czołówkę jechał bo nie ogarnął, że jest na lewym pasie we mgle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Mi tak kiedyś w ncy autobusem pojechała po moim pasie na zakręcie. Ledo zmieściłem sie na krawędzi asfaltu. Edytowane 2 Listopada 2012 przez Satrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Edelnspitze w Austrii (Grossglockner) widoczność na ok 10m. Lecz kawałek i turystycznie oraz dzień. Jadąc na kostce kamiennej przy temp. ok 5-8 stopni a pod górę na wąskiej drodze śmieciara. Tylko dźwięk uprzedził, że coś nietypowego wdrapuje się. A kiedyś w nocy mało nie posr....łem, gdy wyjeżdżając z lasu ściana, widoczność zero, wiedząc że za kilkadziesiąt metrów zakręt.Gdy jeździłem na demoludach to zdarzało się, że lampa nagle się wyłaczała... i było "widzę ciemność"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi