ironin Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Witam wszystkich miłośników dwóch kółek.Postanowiłem oddławić CB 500. Odebrałem dzisiaj dysze główne o nr. 122 i 8O. Czy to możliwe że na pełnej mocy dysze mają mniejszy przekrój ? Bardzo proszę o odpowiedź. Mam nadzieję że nie wypieprzyłem 100,- w błoto.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Tak jest to możliwe. Np w Suzuki GS500E przy silniku zdławionym do 34 KM stosuje się dysze 135, a przy oddławionym do 46 KM dysze 120.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Wielkie dzięki fredi. Trochę mnie uspokoiłeś. Dysze już zamontowałem. Mimo wszystko trochę to dziwne.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 a z jakiej mocy oddławiasz z 25kw ?? i ile masz wbite w brifie ?? przed zdławieniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Mam nadzieję że nie wypieprzyłem 100' date='- w błoto. [/quote'] Trochę wypieprzyłeś, bo w Larssonie za takie dysze byś zapłacił 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironin Opublikowano 6 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Oddławiłem z 25 kw. Tyle jest w brifie. Dysze kupiłem w Profi w Łodzi. Troche ze mnie zdarli sku**iele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 A w temacie dysz to potrzebna mi jest dysza wolnych obrotów do gaźnika Keihin. Rozmiar 46 i 48. Do tego dysza główna 195. Niestety w Larssonie nie ma dysz wolnych obrotów a dysze główne Keihin kończą się na rozmiarze 160 i na dodoatkek wygladają tak smao jak dysze Mikuni(w katalogu) :? Pawel nie masz jakichś namiarów gdzie bym mógł kupić te cholerne śrubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Jedna dysza oryginalna kosztuje dokładnie 48,09 złotych brutto czyli żadne sku***le Cię nie oszukały tylko kupiłeś sobie za drogi motocykl na który Cię nie stać.Nie chcę w ten sposób bronić reputacji tej firmy ale złości mnie płacz żebraka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironin Opublikowano 7 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Nie powinieneś się złościć bo złość piękności szkodzi. Nie uwarzam się za żebraka. Gdybym wiedział że mogę kupić zamiennik za dwie dychy to orginału nie chciał bym olać. Błąd polega na tym że nie sprawdziłem tego wcześniej. Rozumiem teraz dlaczego przy tych cenach w takich firmach tylu klientów się tam przewala ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Pawel nie masz jakichś namiarów gdzie bym mógł kupić te cholerne śrubki? Serwis ??? :-). W Larssonie faktycznie są tylko do 160 :-( Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 ironin napisałem że nie bronięreputacji tej firmy bo oni powinni Ci podać cenę dysz alternatywnych za które nie gwarantują jako serwis Hondy, ale mogą dla Ciebie sprowadzić. Jeżeli tego nie zrobili i nie dali Ci wyboru to resztę możesz sobie dopowiedzieć. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 W serwisach to mają.. Klocki i filtry oleju (bo powietrza to nie zawsze). Pytałem już w ASO ale się mocno zdziwili po co komu dysze inne niz montowane fabrycznie. I oczywiście nie sprowadza bo nie wystepują one w katalogu cześci zamiennych. Sprowadze sobie chyba po paczce kazdego rozmaiaru i tyle :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 I oczywiście nie sprowadza bo nie wystepują one w katalogu cześci zamiennych. No to faktycznie masz problem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi