JaWaK Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 ...takie atrakcje napewno życia nieumilają. dużo roboty z tym niebyłło z porównaniem co przeszedłem wiosną 8) , a zresztą ja uwielbiam "grzebać" i kombinować ... a ostatnio gdzieś widziałem wlasnie taki obrotek zrobiony w komaże ... czyli działa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Jak wstawisz obrotomierz od malucha to napewno bedzie chodzic i nie bedzie zanizal ani zawyzal, predkosc obrotow bedzie ta sama, czyli prawidlowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 musiałem wpiąć diode dużo roboty z tym niebyłło Z doświadczenia wiem, że większość ludzi boi się elektrotechniki i elektroniki, a takie wpięcie diody było by nielada wyczynem 8) Dalej jednak pozostaje najprostrzym rozwiązaniem. porównaniem co przeszedłem wiosnąmożna wiedzieć coś zmajstrował? :> Jak wstawisz obrotomierz od malucha to napewno bedzie chodzic i nie bedzie zanizal ani zawyzal, predkosc obrotow bedzie ta sama, czyli prawidlowa. Odkrywcze :rolleyes2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Musze Ci przyznać ze bedziesz mial duuzo roboty :( Ale w koncu zblizaja sie dłuugie zimowe wieczory (he he) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 sory za wykopaliska.. jakie macie obroty w simkach na ostatnim biegu i przy predkosci 30km/h (na stopce) potrzebne mi to jest aby sprawdzic czy mi dobrze dziala obrotomierz (prozba dla tych co maja obrotomiez w s51) no i jescze jakie macie ustawione obroty na luzie :) z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 3 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Mi sie simek kreci na luzie do 8000 tys, ale silnik to ja mam juz trup, wiec moze pewnie wiecej. A teraz nie mam jak sprawdzic, bo simek jest w czesciach. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 MiND - jeśli lubisz matematykę to musisz policzyć wszystkie przełożenia - będziesz wiedział ile obrotów zrobi silnik na jeden obrót koła. Potem mierzysz obwod koła i majac te dane da sie bez problemu wyciągnąć "stałą" dzięki której łatwo przeliczyć prędkość pojazdu na obroty silnika.(np. w romecie mam 0,0091 - obroty pomnożone przez tą liczbę dają predkość na III biegu a dzieląc tą prędkość przez moją stałą wychodzą obroty silnika - wynik dla 50km/h daje ok 5500rpm - wydaje się sensowne więc chyba się niewalnołem w rachunkach :) )Trzeba tylko znać przełożenia w simku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Ostatnio był obrotomierz na allegro do jednocylindorwego dwusuwa, gościu pisał, że ciężko taki kupić. Podłącza się go cewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Ostatnio był obrotomierz na allegro do jednocylindorwego dwusuwa' date=' gościu pisał, że ciężko taki kupić. Podłącza się go cewek.[/quote']zwykly obrotomierz od kredensa przerobiony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waluś Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Bryś, to jest zadanie dla ambitnych :) i po co komu takie wiadomosci, znajomosc obroty w simie sie nie przydaje, chyba ze ktos chce jezdzic ekonomicznie [lol] tak naprawde to ma byc tylko bajer, nawet obroty jalowe ustawia sie na czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Waluś zauważ, że MiND chciałby sprawdzić czy jego obrotomierz działa poprawnie, bo jeśli już jest to nie po to żeby zwiększał masę... Poza tym na konkretne pytanie "jak...?" nie odpowiada się pytaniem "ale na Ci ... ?" bo to niesamowicie wkurza pytającego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 ja chcialem sprawdzic czy mi dobrze obrotek wskazuje obroty:D bo te obrotki tez mozna ustawiac:) dobra nic thx:* :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi