pozdro600 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 ja przejechalem bez jakies 4300km.ale juz robie tzn za 2 tygodnie mam egzamin:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EEEmm Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 jak byłem ciut młodszy i nabyłem 1-wszą MZ 250 TS w wieku 17 latek -to śmigałem bez namysłu wtedy :? , teraz jak o tym pomyśle...... :oops: uważam że to była wielka głupota ... a było gorąco nie raz :D pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Ok a jak wygląda w świetle prawa jazda na 600ccm z prawkiem A1. Brakuje mi ponad pół roku do zdania prawka i poprostu wiem ze będe jeździł tam gdzie jeździłem na 125ccm. Dodam że jeżdże nie zwracając uwagi, przepisowo, dużo spokojniej niż wcześniej (nawet w korku się nie przeciskam)Przepisy znam te same, poprostu zdawało się na troszeczke mniejszym motocyklu. Czy jest to traktowane jako jazda bez prawa jazdy czy jako jazda z prawem jazdy innej kategorii??I co myślicie o jeździe bez prawka w grupie? Tzn jedzie 5 motocykli, a ty w środku bez plasticzku?Pozdro wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wielu moich kolegów kilka sezonów jeździło bez prawka...nic się na szczęście nie stało ale nie życzę nikomu wypadku nawet nie z jego winy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wielu moich kolegów kilka sezonów jeździło bez prawka...nic się na szczęście nie stało ale nie życzę nikomu wypadku nawet nie z jego winy... Odkopales temat z 2005 :clap: Archeolog jestes :icon_razz: Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Ok a jak wygląda w świetle prawa jazda na 600ccm z prawkiem A1 300 zł za brak odpowiednej kategori (jazda starem na B samochodem na A itp)500 zł za brak jakiejkolwiek w ogóle "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 ja sie pochwale ze mnie dzis zatrzymali :O zupełnie przypadkiem i bez powodu , tak dla rutyny kontrola papierów ..a ja bez niczego...no to dzwonie do starego zeby mi dokumenty podrzucil...w międzyczasie pogadaliśmy sobie i doszliśmy do tematu ich pojazdu (w sumie goście spoko) , coś tam było koleś miał odpalać i bum...silnik nie kręci <lol> na moje szczęście kapnełem sie ze to był problem z klemą w aku i zaraz poprawiłem odrazu zakręcił :) kolesie puścili mnie i kazali jeździć po obrzerzach miasta...na moje nieszczęście oni pojechali a u mnie akumulator po zimie sie nie zdążył naładować...i do domu i tak na piechote... fajnie nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Przyklad moze nie o moto ale tyczy sie tego samego... Moja znajoma wybrala sie na jedna jedyna przejazdzka samochodem samemu podczas robienia kursu. Oczywiscie miala wypadek (na dodatek z jej winy). Zaplacila 500zl za brak prawka, siakis mandat za spowodowanie wypadku i musiala pokryc koszty naprawy poszkodowanego autka... (nie wspomne juz, ze woz ktorym jechala nie nalezal do niej xD) Reasumujac - nie oplaca sie... lepiej zdac pj i miec swiety spokoj... Edytowane 29 Marca 2008 przez martian1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Przyklad moze nie o moto ale tyczy sie tego samego... Moja znajoma wybrala sie na jedna jedyna przejazdzka samochodem samemu podczas robienia kursu. Oczywiscie miala wypadek (na dodatek z jej winy). Zaplacila 500zl za brak prawka, siakis mandat za spowodowanie wypadku i musiala pokryc koszty naprawy poszkodowanego autka... (nie wspomne juz, ze woz ktorym jechala nie nalezal do niej xD) Reasumujac - nie oplaca sie... lepiej zdac pj i miec swiety spokoj...Ku przestrodze, przypadek z życia. Mój kolega parę lat temu trafił w czasie stłuczki na prawnika. Nie miał prawka, i do dzisiaj płaci odszkodowanie dla w/w. Chyba nie warto latać bez PJ, dla własnego, jak nie spokoju to portfela.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 grubo ponad 5kkm bez :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Element Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 trochę dziwne że twoja koleżanka nie mając prawka zrobiła wypadek i nie dostała zakazu zrobienia pj na kilka lat .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migus Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nie polecam i nie preferuje jazdy bez prawka ponieważ gdy trafi sie jakieś nieszczęście to wtedy dupa zbita zawsze jest twoja wina . Więcej problemów niż babcia ma renty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) trochę dziwne że twoja koleżanka nie mając prawka zrobiła wypadek i nie dostała zakazu zrobienia pj na kilka lat .. Miala szczescie... niedawno zdala prawko (za pierwszym razem)... ale swojego samochodu i tak prowadzic jej nie daje :notworthy: Edytowane 29 Marca 2008 przez martian1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Moje zdanie o takich ludziach, ludziach bez wyobraźni, bo na kursie się jednak czegoś uczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psoiree Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Zastanawiam się jak to jest w przypadku posiadania prawka B i jazdy moto bez A? Tylko mandat i upomnienie żeby iść wyrobić A? I jak sprawa się przedstawia na kursach A w wypadku posiadania B, bo z tego co słyszałem to często jest tak, że teorie wtedy całkowicie omijają, szczególnie w małych miastach gdzie prawko A robi ktoś raz na 2 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi