Dysza Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Cze, po uzyciu oleju shell advance vsx 2t do mojej etz 251 mialem maly problem: maszyna po nagrzaniu nie chciala schodzic z obrotów i trzymala cały czas około 3000 obr/min! Mial ktos juz taki problem? Po wlaniu zwyklego mixolu problem minął... Czyżby ten olej to jakis syf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Hehe Mixol to syf-ten Shell to b.dobry olej do dwusuwów(jakiś czas też go miałem) ale może twoje ETZ nie jest w najlepszym stanie.Ja miałem po remoncie i śmigałem na syntetyku bez problemu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 bo shell ma lepsze smarowanie od mixola , według mnie lepiej na midlandzie jeździc, kosztuje 1/3 tego co shell a jest full syntetic i nie ma nagaru Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 22 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Ale za cholere nie dało rady go wyregulować na tym oleju! Lewego powietrza nigdzie nie ciągnął, sprawdzałem kilka razy, nawet zakładałem więcej uszczelek pod głowice, żeby obniżyć sprężanie, ale nic to nie dało. Silnik ma przejechane 300 km od szlifu cylindra, wał jest ze 4tys.km po zmianie korbowodu! Czarna magia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Dobry też jest orlen platinum 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 22 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Acha, zapomniałem dodać, działo się tak po nagrzaniu silnika! Tego mixolu wlałem tylko po to, zeby sprawdzić, czy to nie przez olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Dobry też jest orlen platinum 2tDo motorynki :D za kilka złotówek więcej masz Mobile 1. Różnica niebo a ziemia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Cze' date=' po uzyciu oleju shell advance vsx 2t do mojej etz 251 mialem maly problem: maszyna po nagrzaniu nie chciala schodzic z obrotów i trzymala cały czas około 3000 obr/min! Mial ktos juz taki problem? Po wlaniu zwyklego mixolu problem minął... Czyżby ten olej to jakis syf?[/quote'] Znaczy to tylko tyle że na Shell-u w końcu następowało dobre smarowanie i spalanie. Dlatego nikt do wyczynówek nie wlewa mixolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Czy po oleju shell advance vsx 2t mogę lać Midlanda syntetyka do mojej CZ CROSS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 na bank możesz, jak ktm jeździ to cz też będzie jeździc, pamiętaj żeby po zmianie oleju nie pałowac tzn żeby przejechac 2 zbiorniki lajtowo żeby shell się wypłukał i midland zrobił nową powłoke Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 No właśnie. Chodziło mi o tę zmianę oleju. Bo że Midland chwalą ludzie czytałem wcześniej :idea: Tylko że aż 2 zbiorniki trzeba spokojnie wyjeździć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 to aż tak dużo ? lepiej zapobiegac niż leczyc Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 3 lata jeżdze na tym oleju i nigdy mnie nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi