thors Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Mam problem z DR 350.Podczas pracy silnika pali żarówki i daje za duży prąd, ok. 22-30V. Podmieniłem regulator napięcia i to samo jest. Na wyłączonym zapłonie jest normalnie na akumulatorze, czyli 10,5-11,5.Co to może być?Zmierz napięcie między fazowe które wychodzi z generatora. Są 3 fazy, prawdopodobnie żółty kolor przewodów. Napisz ile jest, razem 3 wartości. Ustaw miernik na prąd zmieny w zakesie do 230 V. Byc może drugi regulator jest walnięty, albo coś w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Mam problem z DR 350.Podczas pracy silnika pali żarówki i daje za duży prąd, ok. 22-30V. Podmieniłem regulator napięcia i to samo jest. Na wyłączonym zapłonie jest normalnie na akumulatorze, czyli 10,5-11,5.Co to może być? Zmierz napięcie między fazowe które wychodzi z generatora. Są 3 fazy, prawdopodobnie żółty kolor przewodów. Napisz ile jest, razem 3 wartości. Ustaw miernik na prąd zmieny w zakesie do 230 V. Byc może drugi regulator jest walnięty, albo coś w instalacji.Już problem zdiagnozowany. Poczytałem na forum "Suzuki DR" i problem okazał się banalny.MIANOWICIE PADNIĘTY AKUMULATOR :)A regulatory obydwa są dobre :) Edytowane 28 Lipca 2014 przez Azbest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewybut13 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam jestem nowy na forum. Stałem sie posiadaczem Suzuki Dr 350 SH z 94r z którą jest ogromny problem z odpalaniem dlatego dziś zdjąłem pokrywe iskrownika i co sie okazało cewka w 1 miejscu jest przepalona (czarna) reszta wygląda w miarę dobrze ale co najdziwniejsze było tam pełno oleju silnikowego czy to normalne?? Czy może mieć to związek z tym że moto nie posiada akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Olej tam ma być,dr pali i chodzi normalnie bez akumulatora tyle tylko ze obrotomierz będzie źle pokazywał.To że jest czarna nie zawsze znaczy ze jest uszkodzona,zmierz jakie daje napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewybut13 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Olej tam ma być,dr pali i chodzi normalnie bez akumulatora tyle tylko ze obrotomierz będzie źle pokazywał.To że jest czarna nie zawsze znaczy ze jest uszkodzona,zmierz jakie daje napięcie.Już zrobione dzięki za odpowiedz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrix Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Orientuje się ktoś jaka jest optymalna temperatura w suzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makungaa Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jako że to pierwszy post na forum chciałbym się przywitać, więc: witam :) ale do rzeczy.Spotkałem się z opinią że dr`ke cieżko sie kopie, że ktoś niemający z nią doświadczenia raczej jej nie odpali. Pytam, bo byc moze bede sie przymierzał do jej kupna, a wolalbym nie stac w lesie w 30 stopniowym upale kopiac pol godziny moto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMatinx Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Na początku mogą pojawić się problemy z odpaleniem ale po obraniu odpowiedniej techniki będzie coraz łatwiej. Jak będziesz kupował nich były właściciel wytłumaczy Ci jak ją odpala. Też miałem z tym duże problemy i stojąc w środku lasu byłem cały mokry od kopania ale teraz to zawsze za 1 czy max za 2 kopem odpala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bangout Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Cześć Panowie. Nietypowy problem - ile oleju i jaki do lag UPS. Przebadałem całą serwisówkę i są podane wartości każdy rocznik, ale lagi standardowe. Tak przynajmniej to zrozumiałem. Dodam, ze DR350SHC 92r. UPS. Pozdrawiam edit:znalazałemzalecany olej to 10Wilość oleju na lagę to 404ml Edytowane 15 Października 2014 przez Bangout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virusi Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 siemka, mógłby mi ktoś wstawić dokładne zdjęci silnika, a dokładnie chodzi mi o te miejsca gdzie są jakiekolwiek gumowe węże...:)robiłem mały remont i po złożeniu wszystkiego do kupy zostały mi 2 małe gumowe węże i nie wiem gdzie je podpiąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 To może prościej będzie jak ty wstawisz zdięcie tych węży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virusi Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 http://zapodaj.net/863c34876ea67.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Ten grubszy z kolankiem to odma,jeden koniec do silnika mniejwiecej pod gaznikiem a drugi do obudowy filtra powietrza.Ten cienszy ciezko stwierdzic moze byc od gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virusi Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 dobra dzięki, będę myślał. spróbuje poszukać jeszcze zdjęcia, które robiłem przed remontem, może będzie coś pomocnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bangout Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Panowie czy ktoś z Was regenerował głowicę, wałki i krzywki? Możecie polecić jakąś firmę? Jak to cenowo wygląda? Kupiłem DRke i po rozebraniu góry dostałem szoku. Ewentualnie czy ktoś ma do sprzedania samą górę w bardzo dobrym stanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi