Soku11 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 @Korsaz: Raz można napisać źle. Ale żeby: 1. częsci eklartacyjnych 2. czesci eksplartacyjne To już przesada :) Co do problemu - moja DRa też miała problemy z paleniem. Kombinowałem z ustawieniami gaźnika i trochę się poprawiło, jednak po kilku tygodniach problem powracał. W zimę było jeszcze gorzej. W końcu się przyzwyczaiłem. Do teraz nie wiem ocb, bo sprzęt w końcu sprzedałem :/ Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 eksploatacyjne :banghead: lepiej...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Lepiej :) Wiem, że to zwykłe forum internetowe, jednak czy aż takim problemem jest pisać poprawnie? W końcu piszesz jakąś informację dla innej osoby, która powinna wiedzieć o co tobie chodzi. Wiem, wiem zaraz napiszesz, że się śpieszyłeś i w ogóle jesteś dysgrafikiem, itd.. Po to wymyślili np. słownik w Firefox-ie, żeby z niego korzystać. Pozdrawiam :) Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jak używa się takie słownika, może bym sobie ściągnoł z neta. Sory za off top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ściągasz normalnie jako dodatek do Firefoxa ("Polski słownik poprawnej pisowni"). Jak piszesz posta, wszystkie dziwne (nierozpoznane) słowa podkreśla na czerwono. Jak chcesz poprawić - prawy przycisk myszki i masz do wyboru :) Koniec OFF TOPU :) Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ściągasz normalnie jako dodatek do Firefoxa ("Polski słownik poprawnej pisowni"). Jak piszesz posta, wszystkie dziwne (nierozpoznane) słowa podkreśla na czerwono. Jak chcesz poprawić - prawy przycisk myszki i masz do wyboru :) Koniec OFF TOPU :) Pozdrawiam. Słownik jest wbudowany w ff...klikasz prawym w pole tekstu i zaznaczasz ,,sprawdź pisownie " coby offtopu nie było ,co do opalania zimnej suki,prawie wszystko przez regulacje początkowego położenia przepustnicy tym pokrętłem przy gaźniku(tzn regulacja obrotów) :banghead: minimalnie opuściłem i już 20 minut kopania mniej :icon_mrgreen: Icea_PL Powiedz mi do czego dążysz z ta ilością bulgotnięc(dodam że mam ich tyle samo co latem :icon_razz: a ile to nigdy nie liczyłem ) :icon_mrgreen: Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Icea_PL Powiedz mi do czego dążysz z ta ilością bulgotnięc(dodam że mam ich tyle samo co latem :icon_razz: a ile to nigdy nie liczyłem ) :icon_mrgreen: Przy poprawnym kopnieciu wal powinien wykonac 2 obroty [na słuch]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 1. U mnie z tego co pamiętam śrubka od składu mieszanki była u dołu gaźnika w takiej jakby rurce na środku. Denerwowało mnie to niemiłosiernie, bo żeby tam coś pokręcić trzeba było gaźnik na bok przekręcać. Warto wspomnieć, że ta śrubka reguluje obroty tylko na niskich obrotach. Czy po gwałtownym dodaniu gazu na postoju silnik się dławi? Jeśli tak, to właśnie trzeba się tą śrubką bawić. Domyślam się, że jak puszczasz gaz, to paliwo leci właśnie tą dyszą. To może być przyczyna problemu. Ogólnie radzę najpierw jeszcze sprawdzić kolor świecy. To też jest wyznacznikiem składu mieszanki. 2. Zapewne środkowy :) Chociaż zależy to od stanu technicznego, rodzaju wydechu i innych tego typu. 3. Poziom pływaka poprzez podginanie blaszki. Ogólnie w komorze z pływakiem nie ma się co bawić, chyba że motocykl jeździ jakoś niechętnie :) Pozdrawiam. Witam, Wracam do pkt. wyjścia. Motocykl dobrze odpala, ładnie trzyma obroty. Dobrze się wkręca. Tylko nadal przy ujmowaniu gazu (tylko podczas jazdy!) strzela z tłumika jak głupi. ... Co robić? Składa mieszanki, śrubą od spodu gaźnika już wyregulowałem. Iglica jest na środkowym rowku. Pozostaje blaszka na pływaku - ale czy to sens? Pomocy! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam, Wracam do pkt. wyjścia. Motocykl dobrze odpala, ładnie trzyma obroty. Dobrze się wkręca. Tylko nadal przy ujmowaniu gazu (tylko podczas jazdy!) strzela z tłumika jak głupi. ... Co robić? Składa mieszanki, śrubą od spodu gaźnika już wyregulowałem. Iglica jest na środkowym rowku. Pozostaje blaszka na pływaku - ale czy to sens? Pomocy! pzdr U mnie też strzelała jak by wyregulowana nie była, to strzelała.. (na tłumiku do 96 roku,bo na tym nowszym już nie słychać) ktoś kiedyś pisał że to normalny objaw w drkach,i myślę że nie ma się czym przejmować,strzelanie jest przyjemne :icon_mrgreen: niech się inni wypowiedzą czy im też strzela :buttrock: Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Też prycha, ale ja miałem przepalony tłumik, jest już zespawany, wiosną dopiero zobacze czy coś się poleprzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Gaźnik wyregulowany. Pali ładnie. Niedawno też robiłem szlif cylindra. Ostatnio odpaliłem DR, DYMI NA BIAŁO?! Wali mocno białym dymem kiedy silnik schodzi z obrotów... wtf? Oleju jest trochę ponad stan - ma to związek? Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Icea_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Biały dym, to pewnie wilgoć. Masz na pewno szczelny układ wydechowy i dolotowy? Być może wilgoć się dostała do gaźnika podczas regulacji, albo myłeś i jakoś przez filtr powietrza. Trudno powiedzieć. Pojeździj trochę i powinno przestać - tak mi się przynajmniej wydaje. Co do oleju - co najwyżej może ci go wywalić trochę odmą do filtra powietrza. Jedna wtedy by kopciła bardziej na niebiesko. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Biały dym, to pewnie wilgoć. Masz na pewno szczelny układ wydechowy i dolotowy? Być może wilgoć się dostała do gaźnika podczas regulacji, albo myłeś i jakoś przez filtr powietrza. Trudno powiedzieć. Pojeździj trochę i powinno przestać - tak mi się przynajmniej wydaje. Co do oleju - co najwyżej może ci go wywalić trochę odmą do filtra powietrza. Jedna wtedy by kopciła bardziej na niebiesko. Pozdrawiam. Problem w tym, że osoba, która regulowała gaźnik twierdzi, że widzi trochę niebieskiego w dymie. ODMA? To dla mnie nowe pojęcie, gdzie szukać, jak sprawdzać? pzdr dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Odma to rurka łącząca silnik z puchą filtra powietrza. Gdy poziom oleju jest zbyt wysoki, to ciśnienie wywala go przez odmę do filtra powietrza. Wtedy gaźnik razem z powietrzem dostaje olej i dlatego kopci :) W niektórych motocyklach, gdy jeździsz w pionie i później wracasz do pozycji poziomej widać właśnie przez chwilę niebieski dym z wydechu. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 To była jednak odma, dzięki soku11! Zostało jeszcze zregenerować amora, polakierować i będzie gotowa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi