mariusz_w4 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Witam Kupię silnik w dobrym stanie do DR 350. Szukam silnika z elektrycznym rozrusznikiem . info: [email protected] lub 509 485 492 Edytowane 9 Lutego 2009 przez mariusz_w4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Panowie mam problemik, moja DR-ka niestety nadaje sie do remontu i w zwiazku z tym szukam sprawdzonego warsztatu gdzie zrobią szlif cylindra, dobiorą odpowiedni tlok, i naprawia glowice (wymiana zaworów bo raczej dotarcie to za malo) . Ponadto szukam sprawdzonego sklepu z czesciami do moto. Jeśli posiadacie jakies info to prosil bym bardzo :) Myślę ze dużo części mona kupić w takich sklepach jak Larsson czy Inter Cars (Motors) tam można kupić wszystkie części do remontu twojej DR, ja tam kupowałem :biggrin: Co do tłoka to polecam Wisseco porządny tłok :buttrock: rzeczywiste czuć odczuwalny przyrost mocy, dr jest duuuzo mocniejsza :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter1981 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 :) po wymianie wszystkiego przewaznie jest mocniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Ale Markowi chodzi zapewne o tlok kuty Wisseco zwiększający kompresje, do nabycia w inter cars :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Oczywiście można pójść dalej i np wypolerować zawory dolotowe, wyfrezować i wypolerować kanały w głowicy. W połączeniu z kutym tłokiem podnoszącym kompresję i wyczynowym gaźnikiem można stworzyć niezłego rozpierdalatora. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekp Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Pany jaką świece kupić do dr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Pany jaką świece kupić do dr? NGK DPR9EA-9 Co do rasowania DR to jeszcze mam specjalnie zrobiona głowicę na sportowo ( zawory bardziej się otwierają, przez odpowiednia obróbkę gniazd zaworowych) no i oczywiście tłoczek robi swoje, naprawdę porządny :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Panowie jak by ktoś potrzebował naklejek na DRkę to mam sprawdzonego gościa odemnie z miasta co się na allegro ogłasza. Robił mi teraz czerwony zanczek "S"uzki 15cm wysoki i niebieski napis DR350S 15cm długi taki jak na zbiorniku w pierwszych wersjach DR ale bez tych cieni ( bo po co?) Jak już będę miał to naklejone ma bak to podeślę fotki. Koszt jednej naklejki to 2zł więc naprawdę niewiele. Robi to w dowolym kolorze ze swojej palety kolorów. Ale naklejki tylko jedno kolorowe. Kontakt: [email protected] yo Elo. Jeśli się ktos wybiera oglądać tą DR http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M911310 to odradzam. Zdjecia pzredstawiją stan motocykla ale z przed roku, nawet jej nie umyli pzrd naszym oglądaniem. No i najlpesze-w głowicy stuka. Nie są to zawory na moje ucho. Motocykl wymaga poza tym sporo pracy i nakładów finansowych-np cały napęd i tarcza z tyłu. yo PS jeśli ktoś chce szczegółową relację to zapraszam na gg lyb PW. PS 2 czy któś zna/ogladał tą DR? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1142989 Bd wdzięczny za każdą opinię. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ta DRka jest naszego forumowicza - enduroboj. Wiecej info wyciagnij od sprzedajacego :) pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.zielony Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 smarujecie lozyska koł(da sie w ogóle?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 smarujecie lozyska koł(da sie w ogóle?) Jesli nie są zakryte(niemają blaszek z góry i zdołu) to oczywiście ze da się takie łozyska smakować :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 No kupiliśmy dziś kumplowi tą oto bicz: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1148171 Warta ceny, któą za nią zapłąciliśmy. Z wielu extrasów to ma min. musy zamiast dętek i progresywne sprężyny w przednim zawiasie. A poza tym jest tak zadbana jak motocykl szosowy. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Ładna DR :) nie wiesz czasem od czego te plastiki??? Fajnie wyglada:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 No właśmie nie ma napisów na lampie a błotnik jest z polisporta. Może i lampa też? Czort wie. Dzisiaj sobie pośmigałem po śniegu przy okazji kupna-i znowu chce się żyć. A za oknem pada śnieg i tak od środy :evil: yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogerege Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Panowie mam problemik, moja DR-ka niestety nadaje sie do remontu i w zwiazku z tym szukam sprawdzonego warsztatu gdzie zrobią szlif cylindra, dobiorą odpowiedni tlok, i naprawia glowice (wymiana zaworów bo raczej dotarcie to za malo) . Ponadto szukam sprawdzonego sklepu z czesciami do moto. Jeśli posiadacie jakies info to prosil bym bardzo :) Oczywiście można pójść dalej i np wypolerować zawory dolotowe, wyfrezować i wypolerować kanały w głowicy. W połączeniu z kutym tłokiem podnoszącym kompresję i wyczynowym gaźnikiem można stworzyć niezłego rozpierdalatora. yo jakieś namiary na konkretnego i sprawdzonego mechanika? najlepiej śląskie,małopolskie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi