Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehe...tez tak mialem;)

Nasunelo mi sie przy okazji pytanko. Po zalaniu odpowiednia iloscia (1,9 l)oleju i przejechaniu paruset kilometrow mam problemy z odczytaniem stanu poziomu oleju. Robie wszystko zgodnie z instrukcja. Rozgrzany gasze, czekam minutke i sprawdzam. Miarka mokra, ale po wytarciu i ponownym zapakowaniu jej jest prawie sucha!!! Doslownie na koncowce z czola jest tylko mala kapka:/ Silnik w dobraj kondycji, chodzi elegancko, nic nie dymi...nic niewskazuje na to zeby "brala". Czy to mozliwe? W miedzy czasie dolalem jeszcze w razie czego setke,ale i tak poziomu na miarce nie widac... osssochozzi?

Ciekawey temet masz w tej DR. A spróbuj zaraz po zagaszeniu moto wykręcić bagnet, co sie dzieje. Sprawdź też na zapalonym silniku. A jak nic nie ma to zaryzykuj i dolej tego oleju, aż wskaże na bagnecie, bo nie wierze że jest go za dużo, musi być coś nie tak. Z tymi oznakami to ciężko cokolwiek stwierdzić, gdyż mogł to być gorszy jakiś olej i uległ poprostu spaleniu. Tak mi się zdaje. Najważniejsze spróbuj nalać tego oleju jeszcze, będzie cię to kosztać kilka złoty za olej, ale jak zatrzesz silnik (odpukać) to będą koszty.

Pozdrawiam

Tak z obrazka nic sie nie powie... DR jak DR chociaz ja bym nie bral bo SHC :biggrin:

P.S.Szukam korka do paliwa do DRa gdyz ten co mialem ma przewiercony zamek bo byl rozwalony :/ Pisac na gg albo PW :banghead: POZDRO

Pozdrawiam.

Nie no musze sie pochwalilc w koncu robie dobre jumpy na hopie moja DR 350. Ale cisnienie mam teraz na skoki. Foty zapodam oczywiscie do dzialu brudne foty jak kolega mi przysle. Zapraszam do ogladania jak beda. Pozdro.

Macie jakies patenty na zrobienie na szybko cos ala korek?? Bo chcialbym troche polatac zanim sobie jakis znajde i kupie :D BTW. typ chcial mi wcisnac swoj 'idealny korek' za 180zl :) Czy to nie za duzo?? POZDRO

Pozdrawiam.

Macie jakies patenty na zrobienie na szybko cos ala korek?? Bo chcialbym troche polatac zanim sobie jakis znajde i kupie :D BTW. typ chcial mi wcisnac swoj 'idealny korek' za 180zl :) Czy to nie za duzo?? POZDRO

ku*wa!! Za tyle kupisz orgialny nowy pewnie;/ A tak na szybko to w jakimś sklepie motoryzacyjnym kup korek uniwersalny taki wciskany. Wiem kiedyś maluchy na takich chodziły. To jest taki zwykły plastiowy koreczek ze spiralką jakby elastyczną. Mi sie wydaje że to pomoże na "szybko":P Każdy szanujący się sklep powinien coś takiego mieć, chyba że w takim co mają tylko do malucha części.

Pozdrawiam

urban

Ceny faktycznie zeswirowaly - jakis miesiac temu dalem swoja 93 za 8 tys i patrze - jedna za taka kase :icon_razz:

Pare dni pozniej bylo juz wiecej za takie pieniadze - sami sprzedajacy napedzili te ceny.

Ale fakt faktem za 6 tys nie idzie kupic dr ki ktora bys od razu wyjechal i jezdzil caly sezon.

Witam,

mam pytanie.... wczoraj zaliczylem wodowanie moja dr no i niestety woda dostala sie do tłoka. pytanie brzmi czy po czyms takim nalezy wymienic olej ? i czy powinienem zrobic cos jeszcze. pytam poniewaz jestem jeszcze poczatkujacym amatorem a wiec ....nadal sie ucze.....

dzieki i pozdrawiam !

Macie jakies patenty na zrobienie na szybko cos ala korek?? Bo chcialbym troche polatac zanim sobie jakis znajde i kupie smile.gif BTW. typ chcial mi wcisnac swoj 'idealny korek' za 180zl banghead.gif Czy to nie za duzo?? POZDRO

z tego co mi wiadomo to pasuje korek od VW polo (chyba)

Witam,

mam pytanie.... wczoraj zaliczylem wodowanie moja dr no i niestety woda dostala sie do tłoka. pytanie brzmi czy po czyms takim nalezy wymienic olej ? i czy powinienem zrobic cos jeszcze. pytam poniewaz jestem jeszcze poczatkujacym amatorem a wiec ....nadal sie ucze.....

dzieki i pozdrawiam !

z tego co mi wiadomo to pasuje korek od VW polo (chyba)

Witaj,

jeżeli poziom oleju w silniku się podniósł oznacza to że dostała się do niego woda i należy go wymienić. Jeżeli natomiast oleju nie masz więcej, ja bym nic nie robił, ponieważ pierścienie są szczelne więc nie powinno się nic dostać, a woda ta wyleciała zaworem wydechowym. Masz i tak dużo szczęścia że nie pogieło Ci zaworów, bo to często się zdarza przy obecności wody w cylindrze.

Pozdrawiam

urban

Witaj,

jeżeli poziom oleju w silniku się podniósł oznacza to że dostała się do niego woda i należy go wymienić. Jeżeli natomiast oleju nie masz więcej, ja bym nic nie robił, ponieważ pierścienie są szczelne więc nie powinno się nic dostać, a woda ta wyleciała zaworem wydechowym. Masz i tak dużo szczęścia że nie pogieło Ci zaworów, bo to często się zdarza przy obecności wody w cylindrze.

Pozdrawiam

urban

ok, dzieki wielkie ! :biggrin:

Witam!

Tak jak obiecywalem wczesniej podsylam fotki mojej DR-ki z dopasowanymi blotnikami od Suzuki RMZ 250/450. Przod pasuje praktycznie bez zadnych modyfikacji (no moze otwory trzeba troche powiekszyc). Z tylem jest troche zabawy. Wyrzynarka, szlifierka, wiertartka, opalarka...i jazda;) Blotniki Polisporta kosztowaly mnie jakies 120 zl, spoiler na rejestracje z lampa cos ok 65 zl. Na calosc przyjdzie jeszcze jednolita czarno-zolta okleina, ale to juz inna historia;)

http://quadyzawieja.pl/moje_pliki/dr1.jpg

http://quadyzawieja.pl/moje_pliki/dr2.jpg

http://quadyzawieja.pl/moje_pliki/dr3.jpg

Pozdrawiam

Pawel