kiler Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Nie znam dokładnie sposobu naprawy nawierzchni na torze ale jeśli ma to być wymiana to chyba najpierw trzeba zedrzeć starą warstwe a to (chyba) można robić w takich temp jak teraz a jak się ociepli to kłaść nową (tak na chłopski rozum) :-x :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Plotka głosi, że AW nie może się dogadać z miastem. Miasto nie chce oddać AW toru na zawsze, AW nie chce pakować kasy w coś, co nie jest ich. A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Podobno położenie nawierzchni na takim obiekcie jak Tor Poznań powinno zamknąć się w przeciagu jednego miesiąca - to tak a propos czasu. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 A moje zdanie jest takie - przed tym sezonem nie zrobią już żadnego remontu nawierzchni. Nawet jak bedą mieli kasę - za mało czasu do pierwszych imprez, a niedotrzymanie terminów słono by ich raczej kosztowało. Lepiej niech sie za to wezmą koniec wrzesnia - poczatek października i ewentualnie dokończą w marcu przyszłego roku. Bo jak maja to rozgrzebać w srodku sezonu na 3 miesiące (bo nie wierzę, że będzie to krótszy okres), to do dupy z takim remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Parę plotek zaczerpniętych z wyścigowego forum w sprawie toru: "1. remont toru bedzie wykonany przed rozpoczeciem sezonu. 2. wszystkie projekty i kosztorysy zostały wykonane.3. 10 marca jest zebranie decydentow oraz wykonawcy i bedzie ustalony harmonogram prac. 4. Wykonawca miał rozpoczac prace na poczatku marca, lecz z powodu zmarznietego gruntu nie moze wejsc na teren prac." Wykonawcą ma być jakaś niemiecka firma, podobno tydzień po położeniu nawierzchni będzie już można oddać tor do użytku. Ma być położona nowa warstwa asfaltu na wyrównaną zdarciem poprzednią warstwę, no i oczywiście usunięte krawężniki. Kartingowego nie ruszają. Ciekawym pomysłem jest wporwadzenie dwóch dni treningowych: jedn dzień dla amatorów, drugi dla zawodników (poniedziałek-wtorek). Jest to jednak podobno tylko w fazie planów na razie... Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Ciekawym pomysłem jest wporwadzenie dwóch dni treningowych: jednego dzień dla amatorów' date=' drugi dla zawodników (poniedziałek-wtorek). Jest to jednak podobno tylko w fazie planów na razie...[/quote'] To byłoby idealnie rozwiązanie, bo teraz musimy nawzajem sobie ustępować i zawsze jakaś grupa musi zjeżdżać tracąc czas.. Z drugiej strony mam obawy, czy uda się zawodnikom zebrać taka grupę, aby opłacic cały trening, wirażowych, karetki itd... Ale dobrze by było, że sobie jeździli kiedy indziej :Ppzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 wielkie FUCK ! a na serio uwierzyłem, że będzie się cosik działo ! Oby tylko nawierzchnia nie wyglądała dużo gorzej niż w last sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 http://www.pzm.pl/sporty.asp?ID2=menu_samo...html&newsid=804 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Dziś się doczytałem, że zawodnicy startujący w Pucharze R1 będą we wtorki zajmowali Tor Poznań na 1 godzinę - sami z trenerami, bez udziału innych motocyklistów. Ja mam nadzieje, że oni tej godziny nie zamierzają robić w trakcie naszych trzech godzin???pzdr [ Dopisane: 17-03-2006, 20:31 ]http://www.pzm.pl/sporty.asp?ID2=menu_samochodowe.html&ID=samochodowe.html&newsid=804 Zaczyna się przekładanie!!! :D Polska, piękny kraJ, to jesteśmy do tyłu kilka tygodni jeżdżenia po torze. Możemy się napić i poczyścić sprzęty albo pogadać o ratowaniu jaków w Tybecie! Kuźwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Zaczyna się przekładanie!!!Dominik - ja też jestem zły, że nie będzie można pojeździć od początku sezonu ! ale na dobrą sprawę - kiedy mieli to zrobić ? zima cały czas trzyma i tylko genialni drogowcy rzucają placki na mokrą i zmarzniętą nawierzchnię - rezultat wiadomy (po 2 dniach placek pęka i wyłazi na zewnątrz !) A skoro odwołali I rundę to chyba można być penym, że na serio będzie poprawiana nawierzchnia - z czego baardzo się cieszę ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Luzi podziwiam Cię za optymizm :P Zobaczymy co powiesz w czerwcu, gdy nadal będą wykopy na TP :Ppzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Dziś się doczytałem, że zawodnicy startujący w Pucharze R1 będą we wtorki zajmowali Tor Poznań na 1 godzinę juz o tym było: http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...der=asc&start=0 jesli to bedzie pierwsza godzina treningu to jakos mozna przebolec bo i tak malo kot wyrobi sie na 15.00 ale jesli ostatnia to tragedia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Zobaczymy co powiesz w czerwcu, gdy nadal będą wykopy na TPkupie crossa - też będzie rewelka :banghead: ;) p.s. avatar mi przepili :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 wazne ze bedzie remont ;) kto czeka ten..... bedzie jezdzil na pieknym torze :banghead:a co do treningow R1 to glupotą by bylo zeby wpierdzielali sie w srodku godzin w ktorych jezdza inne osoby ?? moze wrzuca ich w dni kiedy beda trenowac zawodowcy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witka byłem dziś zobaczyć co się dzieje na torze razem z Fat'em (robił zdjęcia i pewnie je tutaj wstawi). Prace faktycznie trwają, usunieta jest cześć kraweżników, i sfrezowane na kilka centymetrów w głąb pęknięcia i dziury. Całość nawierzchni nie bedzie frezowana, tylko na nia połozony będzie nowy dywanik asfaltowy (wg ludzi którzy tam pracowali dzisiaj) W kilku miejscach tor ma być jakoby poszerzony ?? o ca 1,5m. Nowa nawierzchnia nie ma być tak szorstka jak stara - bedzie mniej albo wcale "dosypki granitowej" cokolwiek to znaczy. Oprócz tego widać też przebudowę kibli. Najciekawszym zjawiskiem był jednakze cieć na bramie, który stwierdził, że on nie lubi motocyklistów i nie chce nas tam widzieć ani dziś ani później - i taki kolo pracuje na torze wyscigowym. Na szczęście dziury w płocie pozostały, więc obejrzelismy to co chcielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...ndpost&p=560932 Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi