skilos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ja mam oryginał , czytałem gdzieś , że arrow bardzo fajnie brzmi dla triumpha , znowu remus daje możliwość zamontowania innych kufrów bocznych niż dedykowane . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jak ktoś powaznie myśli o kominie do Triumpha to tylko ZARD :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Są różne ale ten mi się podoba :) Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 U mnie wygląda to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiel Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam wszystkich Też jestem szczęsliwym posiadaczem trumpha daytony 675 od 3 lat. Pytanie czy jest tu ktoś kto ogarnia edytowanie map za pomocą tuneecu? Przyznam że wprowadziłem trochę modyfikacji do motocykla i cały czas mam małe problemy z mapami które znalazłem, spadek mocy a w skrajnych wypadkach dławienie się motocykla. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 witam wszystkich Triumph'owców nazywam się Łukasz i jeżdże od 2 lat Tigerem 1050. służe radą w ramach skromnych możliwości odnośnie mojego modelu mogę też pomóc przy zmianie map zapłonu, mam specjalny kabelek jak i program Tuneecu, a także doświadzenie w tym procesie:) pomimo skandalicznie dziadowskiego oficjalnego dealera i serwisu w Warszawie na Łopuszańskiej, same Triumphy i np serducho wszystkich modeli 1050 uważam za zajebiste. bardzo fajne oddawanie mocy:) pozdrawiam p.s. może jakoś się zrzeszyć i spotkać razem by pogadać o naszych maszynach i nie tylko? Kolega napisał , że ogarnia i może pomóc . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam wszystkich Też jestem szczęsliwym posiadaczem trumpha daytony 675 od 3 lat. Pytanie czy jest tu ktoś kto ogarnia edytowanie map za pomocą tuneecu? Przyznam że wprowadziłem trochę modyfikacji do motocykla i cały czas mam małe problemy z mapami które znalazłem, spadek mocy a w skrajnych wypadkach dławienie się motocykla. pozdrawiamŁukasz Używam TuneEcu do diagnostyki i regulacji, sam map nigdy nie edytowałem, ani nie zmianiałem . Swoją drogą ciekawy jestem, na ile da się elektroniką podkręcić to, co siedzi w bebechach tego tripla... Z chęcią sam bym się dowiedział więcej... PozdrawiamLehoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiel Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jak widać na załączonym obrazku daytona miała kilka zmian, i żadna z dotychczasowych przygotowanych map mi nie działa prawidłowo stąd pomysł na ręczną zmianę parametrów. A może ktoś zna jakieś mapy z poza tych ze strony Tune ecu? Używam TuneEcu do diagnostyki i regulacji, sam map nigdy nie edytowałem, ani nie zmianiałem . Swoją drogą ciekawy jestem, na ile da się elektroniką podkręcić to, co siedzi w bebechach tego tripla... Z chęcią sam bym się dowiedział więcej... PozdrawiamLehooJak już dowiem się jak wydobyć więcej mocy dam znać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2013 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. Jestem nowym posiadaczem Triumpha Tigera model T709 (rocznik 2000/2001 - buda w wersji 955i a silnik na wtrysku 885i). Kupiłem go z uwagi na silnik i wygląd. Japońce mają prawie wszyscy a Triumph to jak Subaru wśród samochodów rzadki, ładny i te osiągi. Już się parokrotnie japońce przekonały o swojej niższości - oczywiście z całym szacunkiem do użytkowników japońców (sam kilka przerobiłem).Świadomy też jestem dostępności części i serwisu ale gdyby coś to ma też swój klimat. Pozdrawiam wszystkich bujających się na triumphach. I jeszcze jedno. Gdyby ktoś potrzebował oryginał serwisówkę do modelu 885i / 955i to taką mam (niestety w wersji niemieckiej ale można zrobić prawie kapitalkę silnika z takimi papierami) W razie czego kontakt na e-maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
him749 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Siemka z Kielc oto mój nowy nabytek po przesiadce z DUCATI 696 i jestem mega zadowolony :biggrin: tylko pogody jak na razie brak do jazdy, pozdrowionko dla wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiniuFF Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kozaaak sprzęt! Gratulacje! Cytuj --->Suzuki SV 650-->Yamaha FZ1s--Triumph Speed Triple 1050 --> Yamaha MT 09http://www.trasser.pl/ aplikacja mobilna http://szkoleniemotocyklowe.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Him749 - przepiękny i to w najładniejszym malowaniu :)Właśnie sobie czytałem test w ŚM nowego speed triple R.Szerokości :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 noo fajny, biale z czarnym moze byc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Sprzęt zbiera wszędzie doskonale recenzje :) piękne moto :rolleyes: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
him749 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzięki, fajnie że moto sie podoba :) udało mi sie znaleźć w necie fajną czeską stronkę z manualami instrukcjami obsługi do Triumpha i innych marek motocykli może komuś się przyda oto link: http://www.motorkari.cz/motorkari/?act=manualy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi