Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Siema. Na feriach zimowych kupiłem Yamahe Dt 80 z 85 roku ( troche strara ale dałem 1400 zł na papierach :twisted: ). Zrobiłem w niej remąt silnika tzn. Regeneracja wału , nowy korbowód , łożyska na wale , simeringi i uszczelki silnika << wyniosło mnie to 600 zł :? >> ..... Kupiłem do niej .... Akumulator , składaną nóżke o biegów , kierunkowskazy 4 , kiera alu , osłona na kiere , olej do paliwa , płyn do chłodnicy , olej do skrzyni , wszystkie żarówki itd. ok 500 zł /// Możliwe że założe cylinder 125 cm. Bo jak sprawdzałem to wysokość tuleji jest taka sama , różni sie tylko szerokością ale w szpilki od 80 się mieści :twisted: /// . I jak na złośc po wydaniu całej tej kasy zgubiłem do niej papiery ( ;) wszystkie :P ). nie chcieli mi wyrobić nowych ponieważ nie miałem kontaktu z poprzednim właścicielem ( zapomniałem nawet jak sie nazywa ). Więc postanowiłem że kupie Rame od Dt na Papierach i wszystko przełoże. Kupiłem -- ale inny model . A właściwie to ten z poziomo ułożonym amorem centralnym i osłony na chłodnice której nie przykręca sie do baku i bez tarczy chamulocowej <<< oczywiście jak założe swoje amory to bede miał tarcze >>>. Rame wypiaskowałem , a wujek ( lakiernik ) pomalował mi na mocny czerwony kolor. Przełożyłem silnik, nie długo bede przekładał przednie amory i koła , kupie też nowe błotniki i zrobie szlifa ! Chciałem sie zapytać czy taka przemiana bedzie opłacalna ? I ile wezme za Yamahe Dt 80 z 84 roku po remącie kapitalnym i w stanie idealnym ( nie bedzie sie różniła od nowej ) ? Poprostu boje sie że strace na tym !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Na motocyklu i remontach zadko sie zarabia. Jesli miałbym robić taki remont to tylko dla siebie a nie na sprzedaż. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Oj moderator się wkurzy...nie miało być postów o DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ojjj KAmikaze a ty nabijasz sobie posty !! Oj moderator sie wkurzy !! ;) :-D http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M83549 tutaj masz cene do porównania cena bedzie tez zalezec czy zarejestrujesz moto na 50 czy nie !! CEna w nowszych rocznikach wsrasta do 1000 zł !! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 To raczej ty jestes niespotykany. Nie sadze zebys na niej zarobil :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Gościu ja nie wiem jak można zgubić doumynty do motoru....Trzeba być naprawde nieodpowiedzialny! Brak mi słów..... PS. Rób remont przynajmniej ktoś inny dłużej pojeździ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 czy ty sobie żarty stroisz czy co ty tu robisz. Mam pytanie czy to ta zajebista yamaha o której pisałeś w topicu o DT vs MZ 251??? jak nie pamiętacie to pozwole sobie zacytować : teraz mam Yamahe DT 125. Mam ją rok i oprucz czyszczenia szmatką błotników nic przy niej nie robiłem no faktycznie nic nie robiłeś ciagle tylko oszukujesz pytasz czy zarobisz naprawde jesteś niespoykanym przypadkiem jeśli chcesz na takim czymś zarobić p.s staraj się pisać po Polsku a jak nie potrafisz to weź słownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 <<< lucas >>> . To ze szmatką :twisted: to pisałem o 125 której nawet nie ruszam a teraz pisze o 80 którą aktualnie składam . A z dokumętami to było tak że miałem w portwelu jak poszedłem na miasto z portwelem tak wróciłem bez niego. ////////// <<< HubZG >>> Ta aukja jest o jakimś starym modelu z 5 biegową skrzynią (( moja ma 6 )) ;) A to jaka mam ortografie to nie ważne ,,, ważne ż każdy polak wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Oj ważne ważne tutaj. Obym nie musiał Ci tego udowadniać. Przypominam wzystkim - nasze forum to nie czat dzieciarni.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Wracając do tematu...skoro kupiłeś starszą DT a za remąt dałeś drugie tyle ile była warta to nie lepiej było kupić nowszą w dobrym stanie?A tą to nie wiem czy ktoś wogule będzie chiał kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 No wiesz ... kase mam ale nie odrazu h*j wie ile tylko musze zbierać dlatego kupuje stare zepsute i powoli wkładam wnie kasiore :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 wogole cie nie rozkminiam. Lepiej poczekac dluzej a kupic cos lepszego niz tak jak ty mowisz o kupuje stare zepsute i powoli wkładam wnie kasiore :] BEZSENS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 wogole cie nie rozkminiam. Lepiej poczekac dluzej a kupic cos lepszego niz tak jak ty mowisz Ja jego filozofie rozumiem ale chlopak troche malo mysli bo dac za takiego parcha 1400zł to troche duzo. Ja rowniez stosuje taktyke zeby kupic motocykl niedrogo, zrobic ladnie i potem sie zarobi przy sprzedazy tylko u mnie to wychodzi na plus bo jeszcze nigdy nie stracilem a moj budzet rozrosl sie z 800zł do ok 4500-5000zł (rodzice niestety nie chca dokladac do moto :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Co oznaczają słowa "motor" i "remąt"? To chyba nie polski.... remąt - BUAHAHAHAAHA no nie moge... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Greedo nie zapominaj o "portwelu" :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi