Adam Paweł Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Jeszcze nie mogę się otrząsnać... 8O Przed paroma godzinami ZDAŁEM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY KAT. A :) :) :) ZA PIERWSZYM RAZEM :) :) :) Oberszef na Górze się uśmiechnął i: - ZERO błędów na placyku manewrowym (ósemka na dwójce z leciutkim pochyłem do środka - motocykl miał za niskie obroty na jedynkę - z leciutką korektą hamulcem - nigdy mi tak płynnie i równo ósemki nie szły jak dziś 8) ). - Pod koniec miasta (nerwy osiągnęły stan ekstremalny) dwa (nie śmiertelne ;) ) błędy: zgasł mi i za Chiny nie chciał ruszyć ponownie, podczas przystanięcia przed robotnikami drogowymi - bo kompletnie poplątałem biegi 8O , no i na sam koniec skręciłem nie w tę prawą, w którą należało :P Instruktor już zgrzytał OSTRO zębami za złości :) , a ja szczękałem zębami ze strachu. :cry: Z grupy 3 zdało, 5 oblało. Instruktor był bardzo surowy, ale na swój sposób sprawiedliwy - ci, którzy niezręcznie i niepewnie podchodzili do motocykla - byli traktowani bez litości. Zresztą, żaden błąd nie przeszedł na placyku - zbyt nieśmiałe rozglądnięcie się podczas ruszania pod górkę - i po ptokach. :P Kiedy wracałem do domu - skuterek frunął. :D Pozdrawiam - życzę powodzenia wszystkim zdającym! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 GRATULACJE i szerokiej drogi :) :P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ola999 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Adam,to ty byłeś dziś w WORD-zie?no prosze,nawet nie wiedziliśmy że z jednego forum jesteśmy :lol: jak poszło Kasi i Matyldzie?!?!Zdały?! Gratuluje...ja mam termin na 9.09 :) I niestety...nie miałam okazji nawet wjechać na slalom...ponoć przed ruszaniem, po prowadzeniu motocykla,należy się rozejrzeć...no niestety,newry i moja niewiedza w tym jednym miejscu przesądziły i klapa :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 - ZERO błędów na placyku manewrowym (ósemka na dwójce z leciutkim pochyłem do środka - motocykl miał za niskie obroty na jedynkę - z leciutką korektą hamulcem :?: :?: zaraz jak to mozliwe. na jedynce nie jechal bez gazu a na 2 tak?? Tym bardziej nie powinien jechac na 2 i w dodatku hamowales. Dziwne to moto :) Mozesz mi opisac dokladnie w jakiej kolejnosci i co robio sie na placu. Niedlugo tez mnie to czeka :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Dzięki :) Ola 8) - to chyba nie o mnie myślisz. :) W każdym razie nie znam ani Oli ani Kasi ani Matyldy (motocyklistek). Pewnie dużo tracę... 8) Egzamin miałem w Jastrzębiu. Co do tego rozglądnięcia się przed ruszeniem pod górkę: ja o tym wiedziałem z netu, plansz w Ośrodku, no i od ludzi. Ale kto wie, czy bym nie zapomniał, gdybym jechał pierwszy. :) W mojej grupie dwóch ludzi na tym oblało (nie byli pierwsi). Jeden wcale sie nie rozejrzał, a drugi zbyt mało przekręcił głowę. :P Przed egzaminem gościu palnął straaaaszną mowę umoralniającą :) , a potem po kolei kazał nam zdejmować motorek ze stopki centralnej i stawiać go. 3 osoby (w ty ja :) ) zostały ocenione na dwóję na szynach - pozostałe na jedynkę. 8O I już była zgroza.Niektórzy - wyraźnie stres im nie pomagał - nie umieli go postawić wcale za pierwszym razem, inni postawili, ale wg egzaminatora krzywo i przyjęli złą pozycję (lewą nogą trzeba podejść do środka moto - żeby cieżar ciała można było wychylić do tyłu moto - czyli w prawo).Zademonstrował i kolejne podejście. Ja już nie musiałem - bo uratowało mnie obycie ze skuterem (choć nogą podszedłem prawą - bo skuter lżejszy i krótszy i motocykl nie stanął na stopce zbyt płynnie :) Pozdrawiam - trzymam kciuki 8) Uważajcie na drobiazgi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Gratulacje! Witamy w klubie! Szerokiej drogi i samych zakrętów! Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ola999 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 hehe,no to fakt,zdawaliśmy poprostu w tym samym dniu :lol: Ech,o tym że trzeba się rozglądać przy ruszaniu pod górke to wiem,ale on mnie oblał,jak ruszałam normalnie z płaskiego do slalomu! zdjęłam moto ze stopki,zrobiłam z nim kołeczko,wsiadłam,1,ruszam spokojnie a on:STOP! spowrotem...i znowu to samo...kazał mi zejśc i powiedział że przy ruszaniu się nie rozejrzałam i egzamin nie zdany :) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Również gratuluję :) Z tego co opisujesz to rzeczywiście jakiś surowy ten egzaminator musiał być. Pamiętam jak ja zdawałem to mi się poszczęsciło i trafiłem na zaj**ego egzaminatora, dzięki któremu egzamin był tylko formalnością :P pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Bekriss - mój motorek egzaminacyjny to roczna Suzuki GN 250. Idealnie chodzi. :P Miał niskie obroty - więc na jedynce jechał tak wolno, że się walił. :) Na dwójce był słabawy, ale szybszy. Korekty hamulcem były jak muśnięcie, do tego parę MUŚNIĘĆ gazem - zero sprzęgła. Manewry.- Zdjęcie i postawienie moto na centralnej- Przetoczenie zgaszonego parę metrów łukiem- odpalenie rozejrzenie się i...- Sprawny podjazd pod górkę, stop przed linią, rozejrzeć się (przede wszystkim za siebie w lewo) i start (do tyłu może sie stoczyć góra 20 cm - lepiej, żeby wcale)- Podjazd pod slalom (wtedy czas na wyczucie motorka - to nie jest oceniane)- slalom dwa razy (migacze, rozglądanie sie w stronę skrętu za siebie) i od razu 5 osemek bez migaczy)- slalom + ósemki są traktowane jako CAŁOŚĆ - pomylisz ósemkę - od początku - od slalomu :? - podjechanie na prostą i rozpędzenie moto do minimum 40/h ( dwójka lub trójka) i hamowanie awaryjne do STOPU. Używać obu hamulców, NIE najpierw przedniego!- Nasz egzaminator jeszcze patrzył, czy czasem nie ruszamy z podparcia obunożnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 hamowanie z piskiem?? to dziwne bo mi na kursie mowil ze lepiej nie piszczec tylnim bo kazdy uslizg kola jest niebezpieczny. No a przednim zapiszczec to juz niewykonalne raczej dla kogos bez prawka i nie tylko Egzaminator tlumaczy czego wymaga?? tzn te migacze na slalomie. Na kursie mowil mi koles ze nie trzeba. No i tez nie wiedzialem ze trzeba sie rozgladac przed ruszeniem na egzaminie bo przeciez tam nic mi sie nie stanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ola999 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 No właśnie,ja też o tym nie wiedziałam i kicha...powinny być jakieś konkretne wymagania jak przy B,co wymagaja,a nie że w ośrodku mówia tak a na egzaminie wymagają co innego i klapa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 No właśnie' date='ja też o tym nie wiedziałam i kicha...powinny być jakieś konkretne wymagania jak przy B,co wymagaja,a nie że w ośrodku mówia tak a na egzaminie wymagają co innego i klapa :)[/quote'] Wlasnie niech jakis ekspert wypisze wszystko co moze sobie zazyczyc egzaminator i najlepiej jakby to zostalo przyklejone, wtedy kazdy bedzie widzial jak sie przygotowac na egzamin, ktory praktycznie nic nie ma wspolnego z normalna jazda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Gratulacje!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Instruktor już zgrzytał OSTRO zębami za złości ' date=' a ja szczękałem zębami ze strachu.[/quote']to chyba wszędzie tak jest :) Kiedy wracałem do domu - skuterek frunął. Gratuluję :!: :) :P :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Gratuluje zdania prawka!!!:) :P :) Ja tez niedługo będę to przeżywał ale czy zdam za pierwszym razem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi