kiler Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Od ok 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy CBR 600 F3 :D (sory Łukasz ale była okazja i się skusiłem :oops: ) W poruwnaniu do GPZ 500 to rewelacja tylko jedyne co mnie niepokoi to spalanie ok 7-8 l/100przy normalnej jeżdzie miejskiej :) :evil: :P (najczęściej 6-7 tys obrotów ) i stąd moje pytanie czy jest to normalne dla tego modelu czy trzeba oddać moto do regulacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Performer Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 No to pali Ci tak jakby o litr za dużo , bo moja cbr f3 pali w przedziale między 6 a 7 100 z tym , że jest to paliwo dobrej jakości na sprawdzonej, markowej stacji.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukazzz Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Moja ostatnio spaliła 5,4 :) Było spokojnie, bo z kumplem na 125...Ale przy "normalnej" jeździe ok 6-6,5 spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirus55 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 mi przy jeździe miejskiej pali ok 6-7 l /100. Jeśli ostro szaleję, to pewnie i do 8 dojdzie.Na trasie, przy prędkości w przedziałach 120-180 pali niecałe 6 l.Z tym, że ja mam silnik na wtrysku, niektórzy mówią, ze wtryskowe palą mniej, a inni mówia że więcej, a podawana przez nioch róznica to ok 1l.A jak jest to nie wiem, bo nei miałem okazji dokladnie zmierzyć spalania na dwóch modelahc, trzeba by się z kimś umówić, zatankowac do pełna i posmigać razem przy podobnych prędkościach i przyspieszeniach, wtedy test byłby miarodajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 U mnie 5-6 l/100 km ale jestem żółtodziób :oops: więc na czerwone pole raczej nie wchodzę :) podobnie jak przedmówcy stwierdzam że coś jednak za duzo Ci łyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Jazda miejska około 5.8l, jak sie szaleje to do 6,5l dojdzie. Na trasce najmniej łykneła 4,6l :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Normalnie Ci pali ale bardzo dużo zależy od stylu jazdy. U mnie (2005) w cyklu mieszanym czyli trochę szaleństw, trochę normalnej jazdy 7-7,5 l. Po za miastem, przy prędkości 140-160 (z plecaczkiem w ostatni weekend) 7 l.A tak obiecująco się zapowiadało.............. :-) Jak odebrałem sztukę z salonu, to do pierwszej wymiany oleju (1000 km) kazali nie przekraczać 5 tys. obrotów coby się silnik dobrze dotarł...........straszna męczarnia :) bo cbrka lubi wysokie obroty......ale spalanie 5,5 wychodziło............no ale sie skończyło................i teraz bez 7 ani rusz.szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ja jak miałem porzyczoną CBR-ke to jeżdżąc sobie normalnie to około 7,5.Jak jednak pojechałem na "trasę" czyli same winkle i szybkie łuki to spalanie wyszło na poziomie około z tego co pamiętam 8,7 coś koło tego więc mocno przygrzałem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 ok jak tylko pogoda w poznaniu się poprawi jade do regulacji dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Cześć Trochę duże to spalanie zakładając, że się bardzo nie starasz.W mojej można zejść poniżej 5l jadąc delikatnie tak więcregulacje. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 cze. niesprawdzalem ile moja pali ale stwierdzam ,ze zaduzo ;) niby wtrysk a swoje lyka :-D kumple w trasie na r6 tankuja zadziej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nr Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Moja na trasie bierze 7,4 przy 160-180, a raz w miescie zdarzylo mi sie 8,7 :twisted:. Przy w miarę normalnej jezdzie po miescie pali ok. 8. Oczywiście wybieram sie na regulacje, bo po wymianie filtra na K&N'a i tłumika na pustaka nie przepala mi paliwa :roll: , a wydaje mi sie, ze mieszanka powinna byc zbyt uboga, no ale fak jest faktem, ze sie zalewa.Mam nadzieje, ze po regulacji bedzie z liter mniej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi