aker Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 No nieeee ! Ale bestia ! Serwisówkę wyślę pocztą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 No nieeee ! Ale bestia ! Serwisówkę wyślę pocztą ;)Przecież się za tydzień z małym hakiem będziecie widzieć :( Zanim poczta dojdzie, to wypijecie razem kilka piw :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zatroskanym moimi ostatnimi kłopotami z biegami 8) spieszę donieść, że dzisiejsza próba po niedzielnej grzebaninie :mrgreen: wypadła pozytywnie ;) . Oby to nie był jakiś zbieg okoliczności, ale udało mi się zdemontować podejrzaną o sabotaż dźwigienkę przy skrzyni (Aker, dzięki za podsunięcie właściwej serwisówki :) ), wyregulować jej ustawienie, dołożyć brakującą sprężynkę 8O przy okazji odpowiednio wyregulować całą linkę i... Prosze, biegi się znalazły :P No, to teraz jeszcze tylko.... o kurde, trochę jeszcze tego jest do zrobienia :? :mrgreen: Nic to, zima długa, ale teraz jeszcze jaazdaa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Dobrze że napisałeś, bo długie milczenie było nader niepokojące. Bałem się że się wszytsko wysypało ze skrzyni biegów. Teraz można latać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ano, nie pisałem z dwóch powodów: po pierwsze, primo :) czasu ku****o mało, bo to w branży gorący czas, po drugie, primo ;) :P nie mam skłonności ekshibicjonistycznych ;) :) Tak w ogóle, to zaglądałem na 4um, wtrąciłem nawet jakieś trzy grosze tu i ówdzie, ale żeby przysiąść porządnie... Tak, jak pisałem, mam nadzieję, że z biegami na razie spokój. W następnej kolejności elektryka. W planach mam wymianę całej instalacji, ale teraz dumam, co zrobić, żeby główne światełko raczyło świecić trochę jaśniej, ale jednocześnie nie robić teraz tego, co mam w planach :roll: Wszystkie inne światła (stop, kierunki) działają pewnie i całą mocą, a główny reflektor raczy żółcić się co nieco. Początkowo uległem sugestii, że to wina żarówki (hmm... wkład jest od...malucha i był na zwykłą bulbę). Wymieniłem razem z wkładem na H4 i... to samo . Czyli, gdzie jest prąd :?: Chyba, że jeszcze co innego.Jak z tym dam sobie radę, to przynajmniej nie będę musiał się stresować, że do Borków nie zdążę przed zachocem słońca :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Ja bym to sprawdził w ten sposób:wziąć kawałek kabla i podłączyć bezpośrednio pomiędzy plus akumulatora i żarówkę w lampie. Jak świeci jasno, to idąc drogą kabla (+)od storny żarówki wtykać coraz bliżej akumulatora i w ten sposób znaleźć miejsce, gdzie powstaje spadek napięcia. Jeżeli świeci tak jak poprzednio, to wina leży po stronie rozprowadzenia masy i na taką sytuację najlepiej pomoże połączenie masy lampy ze stałym elementem ramy jakimś kablem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 A w boczne klosze pasowałyby jakieś dodatkowe reflektory. Miałbyś wtedy niezłą baterię do jazd nocnych. Zaopatrz sie w specjalny spray do połączeń elektrycznych i potraktuj nim wszystkie połączenia- czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 bez problemu powinny pasowac cale lampy od starego poczciwego kanciaka 125pwklady i szkla...u mnie swiecila cala bateria lamp :)ale jak pisalem wczesniej - akumulator od poloneza kufrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 A w boczne klosze pasowałyby jakieś dodatkowe reflektory. Miałbyś wtedy niezłą baterię do jazd nocnych. u mnie swiecila cala bateria lamp Hola, hola!!!... :twisted: :mrgreen: ;) Co Wy mnie tu chcecie od razu goldasa zrobić? :) Pewnie, że boczkami też się zajmę, nawet pomysła mam, ale to później. Aker, to tak logiczne, co napisałeś, że chyba dla mnie za proste :mrgreen: Oczywiście, że tak zrobię. Hun, a ten spray to jeszcze co innego, niż WD40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Miro_N, to spray tylko i wyłącznie do styków elektrycznych - usuwa śniedź, tłuszcz i inne zanieczyszczenia pojawiające się na stykach w miarę upływu czasu. Bodajże nazywa się Teslanol, sprawdzę i potwierdzę. Kupiłem go w sklepie z artykułami elektrycznymi. Dokładnie nazywa sie to "Teslanol t6" czerwony pojemnik 200 ml.Aker ma rację , na pewno nie zaszkodzi dobra masa przy reflektorze głównym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Jest jeszcze inna mozliwośc poprawienia zasilania reflektora .Robiłem tak w jakims swoim starym parchu ze stajni Audi.Przewody które normalnie zasilały żarówki zostały wykorzystane do sterowania przekaźników które zastosowałem przy lampach. Główne zasianie poprowadziłem nowym, grubym przewodem prosto od akumulatora (przez bezpiecznik oczywiście) Pomogło. Gutek ma w sobie coś co może sie podobać ....jak widze :P Powodzenia przy leczeniu pacjenta zyczy Grzesiek Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 6 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Powodzenia przy leczeniu pacjenta zyczy GrzesiekNie dziękuję, żeby nie zapeszać :) :evil: Stan zaleczenia sam ocenisz w Borkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Jako nowemu właścicielowi "twojej byłej" babuni pozostaje mi przyłączyć się do gratulacji i również życzyć powodzenia :evil: P.S.Jak mogę się domyślić z wyglądu obecnego moto, to Twoim kolejnym będzie Gold Wing? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 6 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 P.S. Jak mogę się domyślić z wyglądu obecnego moto, to Twoim kolejnym będzie Gold Wing? A wypluj te słowa! 8O 8O :) To tak, jakbyś mi wcześniejszą emeryturę proponował :evil: :) :) Chociaż, jako nie krowa, pogląd zawsze mogę zmienić za parę latek :mrgreen: ale są przecież Californie 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi