Skocz do zawartości

Honda CB 450 S

Rekomendowane odpowiedzi

Jo,

W sezonie 2002 przejeździłem taką HONDĄ 9000 km. Jak ją kupiłem musiałem wymienić łożysko główki ramy. Później lałem tylko paliwo. Polecam zwłaszcza na miasto bo w traski trochę za mała ( bez szyby ). Przy 55000 trzyba było wymienic łańcych rozrządu. Koszt 200-300 zł.Olej też pobierała (jakieś 3-4 setki) na 1000 km. W Polsce można kupic wersje 27 i 44KM ja miałem tą 44 konie latała 175Kmh Sprzęt bardzo fajny mały, zwinny

Napewno przyniesie Ci dużo radochy.

Bez przesady ....

Kupując taki moto na max 2 sezony nie opłaca się robić remontu. Jak wyszedłem z takiego założenia :D Co jakiś czas trzeba dolewać olej i już. Zresztą mój model brał olej a to nie znaczy że wszystkie pobierają.

Teraz latam VFR i powiem Wam że jest spox ale takiego latania po mieście już nie będzie.

W ŚM piszą dużo rzeczy ............ W praktyce jest inaczej. Koleś, który kupił moją CB 450 S będzie napewno nią latał i latał.

A co istotne to spalanie. Moja brała 5l100km w mieście i w trasie przy 120-140kmh

Na całym zbiorniku robiło się ponad 300km a benzin po 4 zł ma byc :( Już nie wiem kto będzie jeździł w Polsce.

Polska........Mieszkam w Polsce .....:D

Jak masz ciekawy model na oku to kupuj. Jak już napisałem wcześniej ....Będziesz miał dużo zabawy.

• 3 lata później...

tanio bo to jest cena poczatkowa, zaczynająca licytacje :P a jesli chodzi o motonga... no cóz osobiście jeżdzę GS 500E, ale znajomy który ma komis ma taką właśnie HONDE na sprzedarz, w super stanie ... motorek cyka pieknie... cena 3500zł. jesli chodzi o sam moto.. no cóż mi sięwydaje, że jest zrywniejsza od GS... nie wiem moze to moje odczucie, ale wydaje mi się, że buciora ma lepszego... no nie wiem .... a jesli chodzi o moto znajomego.. mieszkam w opolskim ... okolic kluczborka, wielunia... jak byś był zainteresowany to daj znać :0 pozdrawiam :banghead:

Honda cb 450 sprzet naprawde godny polecenia. kolega ma cb 450 N jezdzilem nia nawet przyspieszenie jest jek na ta poj znakomite, gs 500 nie ma szans to chyba dlatego ze cb ma 3 zawory na cyl, motocykl bardzo zrywny lekki w prowadzwniy w sam raz na i za miasto, jesli chodzi o 450N to pozycja za kierownica jest zadowalajaca nie meczy na dlugich trasach. silnik jest bardzo prosty w obsludze wiekszosc napraw jes sie w stanie samemu wykonac. 2 proste gazniki regulacja zaworów nie stwaza wiekszych problemów jest klasycznie rozwiazana. CB 450S ma troszke inny momet obrotowy niz N ( bardziej lubi wieksze obroty:) ) no i wedlug mnie ladniej wyglada. jak na tamte czasy to CB bil na glowe konkuretów.

Co prawda nie miałem z nią dużo do czynienia ale to nie znaczy iż nie mogę nic tutaj naskrobać :buttrock: Na miasto jest spoko lekki sprzęt dobrego buta ma i takie tam. Sylwetka troche starawa ale co tam. Chyba największym problemem w CB450 było sprzęgiełko rozrusznika które lubiło się sypać a dziś kupić nowe graniczy z cudem.

Witam, ja wytłukłem sie Cb450S aż trzy sezony, miałem wersję 27 KM (numer silnika zaczyna się od 3-chyba? w wersji 44KM numer silnika zaczyna się od 2 - chyba?). Motorek przyjazny, w miarę ekonomiczny, nie nadaje sie do szaleństwa - wiotka rama i widelec. Moja zużywała ok 0,5-0,7 litra oleju na 1 tys/km przy przebiegu ok 50 tys. km. Nie miałem z nią większych problemów, nigdy nie zawiodła w drodze.

Pozdrawiam

www.ducati-klub.pl

• 3 tygodnie później...

Nie wiem czy dalej cie to interesuje ja swoją hondką zrobiłem 11 tys i wymieniłem łozyska główki ramy łańcuszek rozrządu(55 tyś) olej świece

Poza tym lałem tylko paliwo,mankamentem ty motocykli jest słabe sprzęgło rozrusznika. Moto musi dobrze odpalac(jedno przekręcenie wału) wtedy sprzegięłko bedzie wieczne.Poza tym to Honda i rzeczwyiście widziałem takie co miały 120-130 tys bez żadnych kapitalnych napraw.Poza tym co do brania oleju to mi nic nie brała ani setki. To dobre moto tylko że jak ktos bedzie więcej śmigał po trasach to osobisci z doświadczenia proponuje jakac 4 rzendówke

Jakby co to jest srtona o cb 450s

http://hondacb450s.info/

moj cb'ek mial 52tkm jak ja sprzedawalem, zrobilem ok 10,

palila w miare od 3.9-6l, olej jakies 2 setki na tys,

sprzegielko rozrusznika to podstawa, musi chodzic bez jakichkolwiek zarzutow.

naprawa bardzo kosztowna bo przerabialem, od gs dla mnie o niebo lepszy,