Gość VoyteQ Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Hej mam pytanko ! Jaki średnio można zrobić przebieg po którym trzeba zrobić remont silnika na sportówce np. Kawie ZX9R...javascript:emoticon(':?:') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIMI Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 nie ma chyba regóły...zalezy jak było eksploatowane...jakie wytrzymałe okażą się współczesne motocykle to się dopiero okaże...wiem tylko ze japonczyków sie raczej nie remontuje, lepiej wymienic silnik (chodzi o koszta jak i równiez o kondycję silnika po remoncie- juz nigdy nie bedzie taka sama...podobno :) )a najwięcej przebiegu widziałem w niemczech w CBR F1 z 89r gosć miał ponad 120tyś bez remontu i śmigał(turystycznie-starszy Pan) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 srednio jak nie katasz maszyny to ok 100 tys Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 kumpel mial dt 80 z przebiegiem 67tys. ciekaw czy mialo to jakies remonty bo widac nie bylo po silniku zeby byl rozpierany chyba tylko tlok pierscienie ewentualnie cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Moja CB50J ma nabite prawie 50 tyś i ma jeszcze nominalny cylinder :D Przynajmniej poprzedni tak mówił, bo wymieniał pierscioneki - jeden pękł.Nieźle jak na motoroewr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VoyteQ Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Oki Wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandek cbr f1 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ja swoja cbr f1 mam nakulane 70 tysi bez grzebania w niej i chodzi jak mozenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 to wszystko zalezy od tego jak moto sie sprawuje. chyba ze chcesz robic dla zasady to juz Twoja sprawa. Ja mam na sprzęcie juz dobrze ponad 100 tysi i bez remontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Czolem! Oj, Nowicjusze-Archeolodzy... Zalozyciel tego watku juz pewnie kupil w miedzyczasie szesc motocykli, nakulal 120kkm i zrezygnowal z 4um.Po co odgrzewac takie stare kotlety? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Ja mam na sprzęcie juz dobrze ponad 100 tysi i bez remontu... Ale jakieś uszczelniacze zaworowe , pierścienie tłokowe ? Może chociaż łańcuch rozrządu ? :-) U mnie po 80kkm ostatnio wzrasta zużycie oleju . Edytowane 3 Października 2007 przez Dariusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki_lauda Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 temat mysle dobry wiec chyba warto go odgrzac. co do silnikow to kiedys wyczytalem ze honda cb 500 nakrecila 300 tys km bez remontu glownego. ale to byl przebieg silnika uzyskany w warunkach laboratoryjnych. a wiec bez oporow powietrza, bez szarpania, gumowania, bez czestego gaszenia, bez roznych temperatur otoczenia itp itd. zwazywszy ze to twin to wynik bardzo dobry, w normalnych warunkach mysle ze 150 tys, to przebieg mozliwy do uzyskania. choc wiele zalezy od kierowcy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ech... gadanie. wszystko zależy od warunków, a przede wszystkim serwisujakiś czas temu, szukając dla siebie motocykla, przeczytałem następującą informację: że przebieg silników r1100 bmw do remontu nie jest jeszcze znany, ponieważ po 10 latach od rozpoczęcia produkcji (to był stary artykuł) najstarsze egzemplarze mają na zegarach ponad 300tys km i jeszcze nie wymagają remontu... zwrócę tylko uwagę, że to dotyczy warunków drogowych, nie laboratorium. i akurat mowa była o modelu r1100rs, bo on był pierwszym wyposażonym w ten silnik :Djsz ps. a nowicjuszy-archeologów jednak bym tępił... ja wiem, że ta data pisana jest małymi cyferkami, ale mimo wszystko więcej z tych wykopalisk zamieszania niż pożytku :P Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ja widziałem Fazera (co prawda 1k) z przebiegiem 165tys mil (jakieś 264 tys km) i wciąż jeszcze na chodzie i do sprzedania :] Mój ma 72kkm i jakoś tego nie odczuwa. Od wymiany do wymiany ani grama dolewki oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 ps. a nowicjuszy-archeologów jednak bym tępił... ja wiem, że ta data pisana jest małymi cyferkami, ale mimo wszystko więcej z tych wykopalisk zamieszania niż pożytku j.gif Ale jakby zalozyl nowy temat to by bylo, ze len i mu sie nie chce grzebac w archuwum :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Ale jakby zalozyl nowy temat to by bylo, ze len i mu sie nie chce grzebac w archuwum :/ zastanów się... facet ODPOWIADA na pytanie sprzed ponad 2 lat, podczas gdy pytający już wtedy napisał "ok, dzięki". to jednak inna sytuacja, niż podpiąć się do starego zapytania z własnymi, podobnymi; za to jeszcze nikt nikogo nie próbował tępić (o ile mi przynajmniej wiadomo)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi