wats Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Ale powiedzmy ze mnie zlapia bez tablic. Albo wogule nie bede uciekal. Co mi moga zrobic ? slyszalem ze za brak oc kolo 3 tys za brak tablic drugie 3 i za brak karty moto 500 zl :roll:. Tyle że nie mam 18 lat więc rodziców przed sąd postaią :? . Mogą to powiedzmy jakos zsuować i dorypać mi 6 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Rider Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 nieutwardzona droga jest panstwowa,tylko po takich drogach policja jezdzi raz na 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 nieutwardzona droga jest panstwowa,tylko po takich drogach policja jezdzi raz na 10 latChyba u Ciebie. U mnie jezdza czesto nawet w lesie. Pozatym co z tego? Jak pier****** w kogos na takiej drodze i nie spotka policji to myslisz ze uniknie konsekwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 dobrze, to moze inaczej, czy paly maja prawo mnie zatrzymac, wlepic mandat, za jazde po polnej drodze, bez zadnych dokumentow/uprawnien uprawnienia uprawnieniami ale papiery motocykla musisz miec nawet jesli stoi w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Nie ma znaczenia czy droga jest twarda czy nie tylko czy jest PUBLICZNA czyli ogólnodostępna. Zresztą Dominik już podał text z KodeksuDrogi leśne lub polne często znajdują się w gestii Lasów Państwowych lub w prywatnych rękach i wówczas Policja może tam nie zaglądać. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 usmialem sie po pachy czytajac 1 strone ;) a policja zapewne urwie ci jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Moderski Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 No to mnie gonili na sygnale ;) Jechałem sobie spokojnie na motorynce i juz miałem skręcać w mała droge i jechać do domu kiedy usłyszałem syrene policyjną ;) Patrze w lusterko a tu jadą polonzem :) Zatrzymali mnie zapytali sie o wiek i kazali spuscić powietrze bo nie miałem karty mtorowerowej!Gdy tylko odjechali pojechałem sobie dalej bo tylo udawałem ze spuszczałem powietrze :( Było ciekawie!wszyscy ze wsi sie zbiegli gdy usłyszeli syrene policyjną hehe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 a Czestochowa to wies :lol: :) stykaj sianko na ta MZ... - niedlugo masz sie pochwalic nowym moto :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 No to mnie gonili na sygnale Jechałem sobie spokojnie na motorynce i juz miałem skręcać w mała droge i jechać do domu kiedy usłyszałem syrene policyjną Patrze w lusterko a tu jadą polonzem Zatrzymali mnie zapytali sie o wiek i kazali spuscić powietrze bo nie miałem karty mtorowerowej!Gdy tylko odjechali pojechałem sobie dalej bo tylo udawałem ze spuszczałem powietrze Było ciekawie!wszyscy ze wsi sie zbiegli gdy usłyszeli syrene policyjną hehe No to masz szczęcie ze nie dali Tobie kolegium. Jak policjanci sa w starszym wieku to moga tak potratkowac te sprawe, natomiast z mlodymi to juz nie ma co. Przynajmniej u mnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Moderski Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Nie no Czestochowa to nie weiś ale mam działke 30km od Cze-wy i tam mnie gonili :) Ale było ciekawie!A watpie zeby mi wlpili kolegium. Nio niedłógo zrobie prawko i MZ oczywiście się pochwale. ale chyba to jeszcze potrwa :/ niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Jak policjanci sa w starszym wieku to moga tak potratkowac te sprawe, natomiast z mlodymi to juz nie ma co. Przynajmniej u mnie tak jest. pewnie nie tylko u ciebie ! Ogolnie z mlodymi tak jest - moga pokazac co to nie oni... ! A najgorsze sa mlode policjantki - z taka to w ogole nie pogadasz ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 A najgorsze sa mlode policjantki - z taka to w ogole nie pogadasz ! :D Ale chociaz popatrzysz jak ładna :lol: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Ale chociaz popatrzysz jak ładna jezeli nie stwierdzi, ze ja "napastujesz/molestujesz"... teraz to modny zarzut u kobietek... :D no wiadomo, ze jak bedzie ladna i zgrabna to nawet mandacik inaczej smakuje :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 No nie mogę - kolejny temat (a przynajmniej większą jego część) napisany przez macho z podstawówki co to wszystko wiedza najlepiej i sa katowani przez niedobra policje :lol: :lol: :lol: Ale powiedzmy ze mnie zlapia bez tablic. Albo wogule nie bede uciekal. Co mi moga zrobic ?A czemu nie masz tablic ? Jak nie ma tablic to papierów pewnie tez nie ma - wiec patrz wyżej. Nie jestem w stanie zrozumieć o co te pytania z karta motorow. ?Przecież to nic nie kosztuje a na zrobienie wystarczy 1-2 dni poświęcić.I nie pierdzielic mi tu, ze szkoła nie organizuje - moja tez nie organizowała wiec chodziłem za tym aż załatwiłem poza - wystarczy iść do sekcji ruchu drogowego i tam pogadać. Dokładnie. Powinni łapać kryminalistów, lub złodzieji. Raz tak mój Ojciec powiedział psom gdy zatrzymali go bo żarówka sie spaliła w samochodzie. Powiedział im prosto w oczy co o nich mysli, a prawda w oczy kole i go puścili A ten geniusz juz mnie całkiem rozwalił. Gratuluje rozumu tobie i tatusiowi.A nie wpadliście na to, ze do łapania kryminalistów i złodziei sa inne oddziały niż drogówka ? Oni maja dbać by jakiś pacan bez sprawnego jednego światła nie "udawał motocykla" po nocy co może sie w brew pozorom skończyć tragicznie (wystarczy aby jeden z "naszych" widząc drugi motocykl z naprzeciwka wziął sie za wyprzedzanie) Powiedział im prosto w oczy co o nich mysli, a prawda w oczy kole i go puścili No tutaj to juz spadłem z krzesła ze śmiechu - przecież w przypadku przepalonej żarówki przeważnie dostaje sie tylko ostrzeżenie :!: Jak ja bym cię złoapał to dałbym ci lanie zabrał motorower i zaprowadzili do mamusi I to chyba najlepsze podsumowanie :mrgreen: PS: Nie na drodze nie jestem święty ale zawsze zdaje sobie sprawę z każdego złamanego przepisu i z konsekwencji jakie mnie mogą przez to spotkać i wiem, ze jeśli mnie spotkają to dlatego bo mi sie należało a nie dlatego, ze zły i niedobry policjant zamiast rozbijać mafie sie do mnie doczepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Pewnie mnie zlinczujecie za odświeżanie tematu, ale bardzo mi się spodobała ostatnia odpowiedź m16. Jak widać większość Polaków zamiast zalegalizować swoje pojazdy kombinuje na wszystkie sposoby jak to obejść i wymyśla wielkie historie jak to by spiepszyli policji na motorynce :-D albo spuścili powietrze z poloneza -.- aż płakać się od tego chce. Gdyby was złapała policja to od razu byście srali w majty, a nie byłoby wam w głowie pyskowanie. A jazda bez karty lub bez dokumentów to żadna przyjemność, bo cały czas ma się schizy na punkcie niebieskich poldolotów :P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi