jaq Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam, przeczytałem większość z waszych wypowiedzi na temat tej Yamaszki i szczerze mówiąc, przekonałem się do tego modelu. na co dzień latam hondą CB 1000 co mogę dodać, mocy nie brakuję :) ale męczy mnie już troszkę udowadnianie kierującym puszek, że nie zawsze chce się jeździć szybko. Jak wspomniałem mając moc do dyspozycji rzadko nie daje się wkręcić. Dlatego myślałem o zmianie na coś dobrze wyglądającego o nie koniecznie dobrych osiągach. Plusem dla mnie jest nie wątpliwie wał, pokonując dziennie min 150km męczy mnie już smarowanie łańcucha co 2 dni. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulasXT Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 witajcie, planuje sprzedac moje dwa sprzety i kupic bulldoga. chcialbym sie tylko dowiedziec jakie jest spalanie tego sprzeta? oraz czy nadaje sie do turystyki - mozliwosc zalozenia stelaza pod kufer oraz dlugie trasy z duzymy predkosciami. oraz czy te 60 pare koni mozna jakos zwiekszyc? bo chcialem kupic ducati monster lecz odstrasza mnie ich awaryjnosc dlatego wole cos podobnego do dukata. oczywiscie z silnikiem V2 i raczej naked niz obudowany moze macie jakies inne propozycje w kwocie do 15tys pln pozdo6000 :) 649867198797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 bo chcialem kupic ducati monster lecz odstrasza mnie ich awaryjnosc dlatego wole cos podobnego do dukata. Tia... :icon_rolleyes: Za dużo mitologii się naczytałeś/nasłuchałeś. Za 15tys znajdziesz ładnego monsterka, aczkolwiek nie występowały wersje z wałem :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 StaszkaS trzaby wezwac do odpowiedzi, on jezdzil i uzytkowal to moto. Z tego co sie orientuje to zmienil je ze wzgledu na to ze jest zbyt slabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Tia... :icon_rolleyes: Za dużo mitologii się naczytałeś/nasłuchałeś. Za 15tys znajdziesz ładnego monsterka, aczkolwiek nie występowały wersje z wałem :bigrazz: ile to juz tysięcy kilometrów nakręciłeś tym swoim Duciem, że tyle wiesz na temat jego (bez)awaryjności? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ile to juz tysięcy kilometrów nakręciłeś tym swoim Duciem, że tyle wiesz na temat jego (bez)awaryjności? :biggrin: Więcej niż Ty Skarbie :cool: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaq Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Hi! Nareszcie dojrzałem do zakupu BT1100, na dniach finalizuję zakup. Z waszych wypowiedzi wnioskuję że każdy z nas jest inny i to jest piękne bo nie monotonne :) Szczerze wierzę że będę zadowolony z przesiadki :) Na pewno o tym napiszę jak nie zapomnę :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Czekamy zatem na nowy nabytek, z tym ze po 1000 to buldog bedzie jak spacerowka... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Też śledziłem ten temat, i przesiadłem się po Virówce 535 na Bulldoga z 2005r po lifcie.Jestem bardzo zadowolony z zakupu, co prawda zrobiłem nim tylko 100km ale jazda nim to prawdziwa przyjemność, przyśpiesza bardzo ładnie, pięknie warczy silnik, cudownie się siedzi i steruje tym ciężkim potworem.Co do mocy to i tak dla mnie przepaść z przesiadki z Virki 46konnej. Szczerze to więcej mi nie potrzeba, liczy się moment obrotowy uzyskiwany już od samego dołu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 no yuby przy sport litrach to przyznaję - nie przyspiesza, ale i tak każda pucha dostaje baty. i nie zapominajcie że kardan raz na dwa-trzy sezony tez trzeba smarować... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny89 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu nie chodzi tyle o moc, która odpowiada bardziej za predkość maksymalna maszyny, a o największy moment obrotowy dzieki któremu maszyna ma przyspieszenie, a im on jest dostepny od niższych obrotów tym szybciej wyrywa z miejsca. Vki z dużą pojemnością mają małą moc ale wysoki moment np:\BT1100 moc: 64KM moment: 88,2Nm od 4500obr.YZF R6 moc: 120KM moment: 68Nm od 11500obr.Tak więc mimo że r6 ma jeszcze raz taką moc jak Bulldog z pod świateł to BT1100 wyrwie i ucieknie r6, r6 dogoni i prześcignie bt1100 dopiero po klilkudziesieciu metrach jak osiągnie pow. 11500 obrotów. Więc normalne samochody osobowe w mieście BT1100 łyknie jak żul wino. Wiadomo że stając koło w koło np. z RS6 nie ma juz się czym popisać ale ile tego typu aut jeździ po mieście. BT1100 to świetna maszyna i polecam. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Johny89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 To właśnie brak świadomości sprawia, ze ludzie kupują "konie mechaniczne". Ci świadomi kupują moment obrotowy. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mialem bulldoga przez jeden sezon. W mojej ocenie motocykl bardzo kiepski, brakowalo mi mocy w kazdym zakresie. Nie moge pojąć dlaczego ktos pomyslal aby wsadzic silnik od xvs1100 dragstar do takiego motocykla. Poziom wykonczenia tez pozostawial duzo do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Maniek123 Opublikowano 5 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Witam. Czy przy wzroście 196cm można myśleć o zakupie bulldoga. Przymierzałem się się do niego i myśle że bez zmiany siedzenia i kierownicy się nie obejdzie. Czy macie jakieś pomysły i czy są możliwości na zmiany dla wysokiego. Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi