_krisss Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Hejka! Mam pytanko. A mianowicie czy to dobry pomysł żeby moto przemywać benzyną?? Czy to się wogle opłaca i czy nieszkodzi dla plastików itp. Bo widziałem jak kolega przemywał moto benzyną i ładnie się świecił potem a wystarczyło że raz smatką przejechał po smarze i niebyło juz widać-Przydało by mi sie takie coś gdyż po każdej jeźdie olej mi kapie z ruzy wydechowej-za mocno kopci i niezawsze pomaga wodą przemyć:D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riksza Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 to jak olej kapie i za mocno kopci to za bogata mieszanka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 5 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Mieszanka dobra jest-Mixola do Derbika nie bede lać przecież:/ Kupuje olej na stacji orlen za 14zł do 2T. PS. Mój kumpel kupuje też ten olej do DT 80 i mu nic nie kopci(ale mniejsza z tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 szkoda beznzyny na mycie moto. Lepiej za ta akse kup sobie srodki do pielegnacji motorka jest ich wiele i napewnbo sa lepsze niz benzynka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 5 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Włąśnie chodzi o to że nieznam żadnych środków do czyszczenia moto:P Pozdro PS> Oczywiście nie za drogie środki czyszczące. Bo myślałem że benzą myś to skutecznie i tanio:D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dungood_ Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Ekstrakcyjną na pewno można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 zwykla benzyna moze spowodowac zmatowienie plastiku... lepiej tak jak Dungood_ pisze benzyne ekstrakcyjna lub jak Krzychu srodki chemiczne... jesli moto jest naprawde brudne to mozesz na jakiejkolwiek stacji benzynowej zapytac o srodek do czyszczenia silnikow... spryskasz tym moto i splukasz woda... powinno dac efekty... ale jesli chcesz miec naprawde odpicowane moto to trzeba sie nasiedziec przy nim... ja osobiscie jak kupilem zapuszczonego GSa to tydzien siedzialem i jedyny sprzet jaki mialem to miekka szmatka, szczoteczka do zebow [czyszczenie napisow na felgach itp trudno dostepnych miejsc] i szare mydlo... zwykly "szary jelen" :D czysci niesamowicie tylko potem trzeba splukac dobrze bo zostaja biale smugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Motoru benzyna nie czyscilem ale za to silnik tak , lecz gazolina. Jest to produkt uboczny przy tworzeniu benzynki, kosztuje 2 zl za litr. U mojej babci na wsi jezdza na tym zamiast benzynki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 mam takie pytyanko ile u Ciebie kosztuje 1 litr benzyny ?? bo u mnie 4,29 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 kiedys w polsce taksówkaze myli swoje maszyny bęzyną. Ja osobiscie bak przemywalem i nic nie zaszkodziła ta pielęgnacja ale trzeba to robic czystą bęzyną bez miksolu zeby nie zostawała puzniej smuga lub mgiełka oleju ( biały osad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 ja np. plastiki jesli juz umyje z brudu wodą z " Ludwiekim" to czyszcze je srodkiem do mycia tapicerek w autach "plak" naprawde fajnie potem wyglada motorek sie blyszczy jak by byl wypastowany. Plak jest tani i dobry albo mozna tez uzyc innych srodkow tego typu ktore sa w sprayu. Sa tez specjalne srodki do mycia motocykli . Idz do pierwszego lepszego salonu motocyklowego to napewno Ci cos poradza. Ale moim najleszym patentem jest woda z ludwikiem(ciepla) gąbka a jak wyschnie to plak :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ja slyszalem, ze mozna myc silnik naftą do lamp...Ponoc bedzie sie tak blyszczec.....u mnie benzyna kosztuje 3,86. :-) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 a U mnie benza kosztuje 4.10zł-dla mnie i tak za drogo:P PS. Dzięki sprubuje umyć moto bo na silnik kapało coś-chyba płyn chłodzący i cylinder zrobił się tak jakby ciemniejszy brudniejszy.Wodą niechciało zejść jak szmatką przecierałem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 te wasze wszystkie ludwiki i inne bajery moga spowodowac zmatowienie lakieru. na poczatku bedzie sie ladnie błyszczec a pozniej .....najpewniej bedzie kupic srodki do tego przeznaczone Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 ee tam ludwik napewno niczego niezniszczy .. to jest poprostu uniwersalne:) Ojciec zawsze samochod myje woda z ludwikiem i tak juz od paru lat i wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi