Green-kesy Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Streszczając to co już było:Albo masz znajomości w stacji kontroli, albo idziesz z jakąś kaską (ciężko powiedzieć ile- to zależy :D ) i pytasz ile kosztuje "zmniejszenie" pojemności do 50ccm. Spokojniej :roll: PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 eee tam przesadzacie z tym prawkiem,ja jeżdże bez i bez problemu.Kumpel ma od kilku lat R1 i też jeździ bez problemów,jak go zatrzymali to powiedział ,że prawko ma ....tylko nie ma uprawnień na motocykl (ma B) dostał słowne pouczeniu i już ,jak ktoś ma prawko na autko to luz .Podstawa to : -KASK-OC-Przegląd-Legalny motor JAk to wszystko jest to zawsze można się dogadać a szczególnie wtedy jak się ma raptem 80cm. Ale co do rejestracjii na motorowej to jest tak: A.Motor kupiony w Polsce i zarejestrowany już na motocykl posidający już Karte pojazdu i wpisaną kategorię ,masę własną itp...-Lipa ,bardzo ciężko coś załatwić ,znajomości w urzędzie nie pomogą ,potrzebne jest zaświadczenie od rzeczoznawcy PZmotu + przegląd na stacii diagnostycznej.B.Motor kupiony z zagranicy nie rejestrowany w Polsce-Łatwiej ale ciężko,też zaświdczenie od rzeczoznawcy ale łatwiej to wszystko w urzędzie załatwić. Jedno mogę stwierdzić.JAk nie kupisz już zarejestrowanego na motorower to na 90% już go nie przerejestrujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 szip ma racje :D zatrzymywali tych na wsk-ah jak jechali po szosie bez kaskowi i rejstracji, nic dziwnego. ja od pocztku tego roku smigam mz-ta bez prawka i nikt mnie nie zatrzymywał. Na wsi jest luzz tyle za jakies paly po policje dzwonia. A rejstracja 80 na motorower jest mozliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 hewhe ze policja lapie na wsi. Jeszce sie niespotkalem zeby mnie zlapali a czesto bywam, na wsi w sumie prawie codziennie i nawet widuje policje i nigdu mnie niezatrzymali.. a Jedze juz 4 latka . Policji na wsi nic sie niechce. Czasami zatrzymaja jak widza ze ktos jedzie bez kasku albo bez tablicy. A tak jak ma sie kask tablice i zapalone swiatlo to nigdy niezatrzymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 A tak jak ma sie kask tablice i zapalone swiatlo to nigdy niezatrzymajaZgadza sie. A co do rejestracji to odpowiednie przetłumaczenie dokumętów i odpowiedni przegląd i powinno sie udać. Na pół roku nie ma sensu kombinować. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sla 007 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 nie znam się, ale może najłatwiej było by po prostu kupić i zamontować silnik od dt50 (jak sie nadaje) pojechać na pierwszy przegląd, zarejestrować a pózniej zamienić silniki :-) [ Dopisane: 07-07-2005, 12:14 ]mzpowerżaden tłumacz przysięgły nie zgodzi się błednie przetłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Dopisane: 07-07-2005, 12:14 ] mzpower żaden tłumacz przysięgły nie zgodzi się błednie przetłumaczyćTak Ci sie tylko wydaje :)img]nie znam się, ale może najłatwiej było by po prostu kupić i zamontować silnik od dt50 (jak sie nadaje) pojechać na pierwszy przegląd, zarejestrować a pózniej zamienić silniki [/img]A numery zmienia sie same?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 żaden tłumacz przysięgły nie zgodzi się błednie przetłumaczyćHA HA HA W tym kraju da sie wszystko załatwić oczywiście jak masz kase.Przy rejestracji zmienia sieLEKKI MOTOCYKL na MOTOROWERWiem bo widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Porpstu wszystko jest mozliwe. Z tego co wiem co znajomy rejestrowal to jest banalne jesli ma sie dobre znajomosci:) Tlumacz to jakas tam jego rodzina problemu niebylo. Przeglad hehe byl taki ze nawet motorka niemusial zaowozic. I potem z takimi papierami ze jest to 50ccm do urzedu wojewudzkiego i ma juz motorower. Jesli chodzi o przeglad to przynajmniej ja tak mysle ze ejst to najmniejszy problem bo latwo znalesc kogos kto przybije ze to 50ccm . tylko z tlumaczeniem wiekszy problem ale tak jak pisze mzpower da sie wyszstko zalatwic. Swiadczy otym chocby to ze jakos ludzie rejestruja nawet 125 na motorower:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 tłumaczenie mozne byc orginalne najwazniejsze zeby miec zaswiadczneie ze pijemnosc zostala zmienjszona do 50 cmm Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sla 007 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 qpa o to chodzi że aby uzyskać takie zaświadczenie muszą być spełnione dwa warunki, jeden to taki że na liczniku nie może być więcej niż 50 km na godz. ( to akurat jest proste w ominięciu) a drugi to pojemność nie wieksza jak 50cm3 i tu jest problem bo w naszym mieście każdy diagnosta odesłał nas z kwitkiem, nawet znajomy, oczywiście chcieliśmy to załatwić nie oficjalnie.ps. jestem znajomym autora tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 jeden to taki że na liczniku nie może być więcej niż 50 km na godz.Własnie zauważylem że niektóre stacje po zmnieszeniu pojemności :) chcą robić test szybkościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 da sie napewno bo sam tereaz rejestruje dt 80 na motorowerek i wystarczy zalatwic diagnoste :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi