gobert Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Mam pytanie, czy ktoś wkładał inną żarówkę niż fabryczną 40/45 W?Czy można włożyć żarówkę większej mocy?Czy wytrzyma to instalacja?I jeszcze jedno, czy można zastosować halogen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Mowisz o jawie TS z alternatorem i instalacja 12V:?: Jesli tak to ja mialem zalozone halogeny zeby nie sklamac 100W i bylo jak w dzien podczas ich odpalenia tyle ze musialem odblask zminic bo mi sie p oktorejs z dluzszych jazd stopil oryginalny...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 4 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 A instalacja elektryczna wytrzymała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 A instalacja elektryczna wytrzymała?A czemu nie ?Pozatym po co zakladasz 2 takie same tematy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Jesli masz wkład reflektora przystosowany do żarówki R2, czyli z okrągłą bańką, a chcesz wstawic halogen, to sa żarówki do kupienia pod nazwą R2H, 50/55W, które mają podstawę taką jak zwykła żarówka, a resztę jak halogenowa żarówka H4. 100 watowe zarówki są do samochodów sportowych, na rajdowe trasy, z potężnymi alternatorami. Jak chcesz gdzies w polu stanąć bez prądu, bo jawoski alterek może nie dać rady, to zakładaj, prosze bardzo. Dla mnie nie ma to sensu. Pozatym z takim swiatłem szybko pozbedziesz się dowodu rejestracyjnego i i tak powrócisz do oświetlenia w granicach rozsądku, a nie reflektora przeciwlotniczego. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 4 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 100 W też mi się wydawało mało rozsądne.Dzięki za informację.Dwa tematy założyłem po to, że nie zawsze sprawdzam wszystkie działy, myślę, że nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 z tym swiatlem to szczera prawda, jak w lesie wlaczalem swiatlo to wszystkie wiewiorki z niego uciekaly...:mrgreen: P.S.Jednakze ich nie polecam na droge..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Dwa tematy założyłem po to, że nie zawsze sprawdzam wszystkie działy, myślę, że nie tylko ja.To pomysl, ze kazdy by tak robil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 ty z tą żarówką to żeczywiście nie przesadzaj bo koledzy racje mają,żarówka 100/110 H4 jest dozwolona chyba tylko w autach,bo motocykl ma lampe wyżej (na wysokości kierowcy w aucie z naprzeciwka) co by zajebi...... razilo tego z naprzeciwka ,a chyba nie chcesz żeby ktoś przez ciebie do rowu wjechal,szczególnie jak by to byl motocyklista!!??? :-x Jak zalozysz H4 55/60W, to bedziesz moal idealne światlo i pewność że ci akumulator na postoju nie wyparuje ;) Wstaw H4 55/60W,to przetestowana żarówa w jawach i innych starszych moto z 12V imstalacją.......pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jezeli ktos posiadal 126p i stuningowal moc zarowek z 40/45 na np 70W to przelacznik swiatel dlugie, krotkie szybko sie topil. Takze jezeli w Jawie stacyjka, badz przelaczniki wytrzymaja ten wzrost pradu to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Proste, ze nie wytrzyma - dlatego wymyslono cos takiego jak przekazniki. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 otoz to..... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi