Harry Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Czy opłaca się regenerować akumulator :?: Nie chodzi mi tutaj o kasę bo wiem że kilka litrów wody dest i kwas wyjdzie tanio ale chodzi o żywotność takiego aku po regeneracji. Bo jak ma mi wytrzymać jeden sezon to już wolę sobie zafundować nowy. Nawet wolałbym nowy bo ten mam 5Ah a to troszke za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 No to jak wolisz nowy to kupuj nowy :mrgreen: Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 za nowy zapłacisz koło 50złmasz gwarancje, będzie odpowiednią pojemność miałno i jest nowy > nie padnie ci tak szybko ja bym jednak wolał kupić nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 do mz kup sobie zelowy 7Ah za 35-40 zeta. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 ja bym wolał kupić nowy zamiast regenerować stary chyba że bym nie miał kasy na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Daaawno, daaawno temu, jak akumulatora sie nie kupowało, tylko zdobywało (np. czekanie w Syrence 2 noce pod sklepem, bo maja dostac 3 szt.) były takie dodatki regenerujace. Dostałem nowy aku, ale zdobyłem też ten cudowny środek. Nie ryzykowałem wiele, więc zastosowałem i stary aku służył mi jeszcze bez problemu 2 lata! W zależności od gęstosci elektrolitu zastepowało się kilka ml w każdej celce tym cudem, ładowało i jazda. Ale teraz chyba rzeczywiście nie ma co cudować, tylko zmienic na nowe. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Niedawno jak nie moglem dostac u siebie w miescie akumulatora do mojej hondy zastanawialem sie nad regeneracja. Na czym to polega ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 -Wylewasz elektrolit-wlewasz wode destylowaną-ładujesz pare godzin małym prądem-wylewasz wode-powtarzasz to z 3 razy-zalewasz elektrolitem i podładowujeszJa to zrobiłem w zeszłym sezonie chyba i aku jest ciągle sprawny(prędzej się szybko rozładowywał) :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 jak dla mnie to zawsze moznaby zobaczyc co to warte. to nie sa przeciez az tak duze aku ze by trzeba bylo z 10 butelek wody i elektrolitu. ale z drugiej strony nowe akumulatory nie sa az takie drogie... jak kto woli to pewnie tak zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Koszt tej regeneracji(woda + elektrolit)to mniej niż 5zł i w dodatku nie zużywa się za dużo eletrolitu a nawet wody mi troche zostało :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 jezeli chodzi o mz (czy tez inne moto bez rozrusznika) to nie ma sprawy, aku mozna regenerowac, nawet jak po regeneracji bedzie mialo z 50% pojemnosci znamionowej to i tak bedzie wiernie sluzyc. jezeli natomiast moto ma rozrusznik to przy bardziej padnietych aku, regeneracja nie ma sensu, gdyz na dluzsza mete nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi