nika Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 1)macie jakieś tymczasowe sposoby na załatanie niewielkich pęknieć krućców(gumowych) ??2) czy ktoś i za ile regeneruje luzy na przepustnicy??pozdro i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAK Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 A może łatką do dętek? :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Spotkałem się z łataniem króców silikonem (tylko proszę, używajcie czarny, a nie pomarańczowy :-)). Na krótko starczy, na dłuzej - wymiana. Pewnie są i inne metody. Przepustnice można regenerować, koszt o ile się orientuję około 100 za sztukę. Nie jest to takie proste, bo szlifuje się ośkę i dorabia jej "panewkę" oprawianą w obudowę gaźnika. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Króće można próbować łatać za pomoca folii termokurczliwej... taka przyplepna a potem ogrzewana. Widziałem kiedyś takie cuś i całkiem nieźle to spełniało swoją funkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Można, można. Można i w gównie wyrzeźbić Wenus z Milo.Tylko dalej to będzie gówno, a nie żadne tam wenus. Moje zdanie: króćce - koniecznie nowe (wydatek rzędu 200 zł, Larsson), przepustnice do regeneracji (koszt ok 100-150 zł, można zrobić, daje radę, testowaliśmy w HRG). I wtedy gra muzyka!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam. Ja zrobiłem w ten sposób: Kupiłem w supermarkecie taki pistolet do sklejania plastików (do pistoletu wkłada się specjalne pręty z jakiegoś tworzywa), pistolet do prądu, wkład się nagrzewa i można "łatać". Należy pamiętać, żeby dobrze go rozgrzać, wtedy plastik jest bardziej rzadki i szczelnie wypełnia wszelkie pęknięcia. Zalętą jest to, że tworzywo stosowane do wypełnienia jest dosyć elastyczne i szybko nie pęka. Koszt najprostszego zestawu to jakieś 3-4 zł. Ale oczywiście to też pewnie rozwiązanie tymczasowe.Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Można i w gównie wyrzeźbić Wenus z Milo. Tylko dalej to będzie gówno' date=' a nie żadne tam wenus. [/quote'] To jest chyba oczywiste :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Pomyśl o zastosowaniu na króćce taśmy samowulkanizującej. Można to kupić w dobrych sklepach elektrycznych. Jest zwykle czarna (to info dla Pawła estety). Zawijasz tym króciec jak izolacją koniecznie dość mocno rozciągając taśmę. Ona się sama do siebie wulkanizuje chemicznie i tworzy jednolitą masę (nie da się już odwinąć - trzeba by rozcinać). Oczywiście lepiej wymienić na nowe, ale wiadomo, że z kasą różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 To z tymi przepustnicami to iście zegramistrzowska robota... A co do krućców to sam się będę musiał niedługo szarpnąć :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 dobra a jak w skali 1-10 oceniacie trudność wymiany króćców, czy można to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 2 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 dobra a jak w skali 1-10 oceniacie trudność wymiany króćców, czy można to zrobić samemu?max 15 min roboty, trudność to otwarcie piwka w czasie roboty :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Wyczyśc tylko okolice z pyłu kurzu i kawałków błota które mogły się tam dostać podczas eksploatacji i podczas wymiany mogą znaeźć się tam gdzie są bardzo nieporządane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 max 15 min roboty' date=' trudność to otwarcie piwka w czasie roboty[/quote'] problem moze jescze byc jak sie pifko skonczy :], wymiana kruccow - latwe, ale np. u mnie to nie tak szybko bo trzeba najpierw posciaac plastiki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 max 15 min roboty' date=' trudność to otwarcie piwka w czasie roboty[/quote'] problem moze jescze byc jak sie pifko skonczy :]' date=' wymiana kruccow - latwe, ale np. u mnie to nie tak szybko bo trzeba najpierw posciaac plastiki :'] to mam za sobą, jeszcze musiałbym odkręcić baterię pompy paliwa i prawie przy nich będę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi