gawron89 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 witam chciałbym sie was zapytac czy w simsonach skuterach były blokady? bo mój skuterek ciagnie gdzies 50 i dalej sie tak jakby dławi nie idzie juz przyspieszyc mimo iz jeszcze mu bardziej otowrze przepustnice..? co to moze byc bo jak nie blokada to co? POMOCYYY ja chce simgac..:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Trzeba bylo odemnie kupic moj lecial ponad 70 :D A tak na powaznie to simson nie ma blokad... moze zaplon zle ustawiony, moze dysze zatkane lub pozamieniane lecz w sumie moze byc to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Nie masz racji niagara :DSimsony kupowane w polsce miały blokadę na kolanku. Było ono po prostu za długie. Było to wymagane aby simson nie przekraczał 45km/h. Najpierw wyczyść dokładnie gaźnik, ustaw zapłon i jeśli trzeba zmień świecę. Wyreguluj też stosunek paliwo/powietrze Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 oki a jak sie reguluje stosunek paliwo powietrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 oki a jak sie reguluje stosunek paliwo powietrze ?W niektorych gaznikach sie nie da. ZapłonŚwiecaWysokość iglicySłaba kompresjaTo moga byc przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 To moze byc zapłon...Lub coś z gaznikiem. Jak Ci sie chce to jeszcze rozmontuj na czesci rure wydechowa i wyczysc ja z sadzy lub wypal, bedzie mocniejszy:D pozdrawiam KszyHoo Sim Squad Z.Góra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 zaraz jak zdobede przyrząd do pomiaru kompresji to sprawdze.. :] wydech odpada bo jest nowy kupiony 3 miesiące temu.. :/ aha no i musze sie zając gaznikiem.. ;] no poprosze tate zeby mi pomógl..:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 apropos blokad w simsonach to sie mylicie była wersja blokowana ale czy skutera to nie wiem bo s51 i osiagała ona 40km,była dostepna chyba tylko na zachód a wyczytałem to w nrd-owskiej ksiazce ale obiawy tu wypisane nie wskazuja na blokade tylko na regulacje/czyszczenie gaźnika ewentualnie wydech moze byc przytkany lub cos z zapłonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zapytam z ciekawości bo paru kumpli ma simsony. Ile powinno wchodzić kolanko do rury przy "odblokowanym" simku?? Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 bodajze 2 cm.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 25 mm Jeżdże motorowerem simson str 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi