tomice Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Pierwszy dzwon. Jeszcze nie zdazylem uspokoic oddechu. Moja stara poczciwa XS... Jade sobie ulica, w zasadzie ruszalem dopiero, prekosc niewielka i co? I jakis idiota maluchem myslal ze zdazy zjechac na CPN i wjechalem w jego tylnie kolo. Przelecialem przez kierownice,ale jakos szczesliwie upadlem ze mam male drasniecie tylko na nodze. Bylo to 50m od posterunku, a i tak nie chcialo sie im przyjechac, ale w koncu przyjechali, zabrali dok i zaprosili na posterunek. Pani policjantka nie bardzo wiedziala chyba o co chodzi bo mowi do mnie: "to sie da wyprostowac przeciez". A lagi krzywe, ze ocho cho... Troszke tlumiki i inne takze nie mam pojecia o kosztach. Teraz musze wezwac kolesia z ubezpieczalni. Mial ktos takie przygosy? Co z tym zrobia, naprawia, czy kasacja czy jak? Bo nie wiem czy ktos bedzie chcial w serwisie taki rocznik robic. Poza tym jak rejestrowalem to w ZUSie nie mieli go w katalogach nawet, wiec ciekawe. Pozdrawiam P.S. Fotka na potwierdzenie ;) http://img261.echo.cx/my.php?image=img23065vb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomice Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Przepraszam nie mialo byc tutaj a nie wiem jak zmienic. SORRY - to te emocje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 może przeczytaj te tematyhttp://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=26571http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=25687 Lagi do wymiany, sprawdź też koło i tarcze hamulcową czy są proste to w ZUSie nie mieli go w katalogach tego ZUS-u to nie rozumiem :roll: I przede wszystkim ciesz się że jesteś cały ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomice Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Wierz mi ciesze sie, ze nic mi nie jest, bo moglo byc. Wiesz jak sie placi podatek od wzbogaceni- sorry to chyba US jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomice Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Wlasnie zglosilem telefonicznie kolizje (Samopomoc ;) ) i w przyszlym tygodniu przyjezdza rzczoznawca. Powiedzcie mi ile moga kosztowac te lagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Dobrze żę nic Ci sie nie stało.Ale kur... to chyba jakas plaga, sezon na "niedzielnych kierowców" czy co? Mnie wczoraj taki łebek wyjechał jakimś cabrio - wiadomo chciał zaszpanowac przed laską jaki ma zrywny wóz. Ja po heblach, guma piszczy, a ten ciul nawet sie nie obejrzał. Palant nawet sie nie domyslał żę gdybym tylko chciał to w ciągu następnych 100 m jest mój. Ja nie wiem, w jakim świecie ci ludzie żyją...Naprawiaj czym prędzej swego rumaka bo sezon ucieka.Pozdrowaienia.Do zobaczenia na drodze.Ozz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Mialem identycznie skrzywione lagi w rownie niemlodym sprzecie. Kupilem nowe za granica za rownowartosc okolo 600 zl. Jest firma w Bielsku Bialej co dorabia na zamowienie. Kumplowi ostatnio dorabiali upside down do vtx-a. Zrobili bardzo solidnie. Wyszlo ponizej tysiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 najlepiej gdyby temat zostal przeniesiony do szkoly jazdy,stunt, wypadki, a tak wogule to dlaczego pytasz o cene lag? przeciez tak czy owak ubezpieczyciel pokryje koszty nowych :roll: tak jak juz ktos pisal sprawdz koło i tarcze... bo przypuszczam ze przy tak "nieduzym" uderzeniu rama bedzie prosta :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 oryginały coś kolo 1500zł+vattzn tyle kosztują np do mojej suzy Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomice Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 najlepiej gdyby temat zostal przeniesiony do szkoly jazdy,stunt, wypadki, a tak wogule to dlaczego pytasz o cene lag? przeciez tak czy owak ubezpieczyciel pokryje koszty nowych :roll: tak jak juz ktos pisal sprawdz koło i tarcze... bo przypuszczam ze przy tak "nieduzym" uderzeniu rama bedzie prosta :roll: Jesli czytales calosc to napisalem ze w stresie umiescilem temat w zlym miejscu. Nie wiem jak go przeniesc, moze moderator moze? Ubezpieczyciel pokryje, ale musze wiedziec orientacyjna cene, zeby mnie w jajo nie zrobili i nie dali za malo. Kiedy uznaja szkode calkowita? Jesli koszt naprawy wynosi iles tam procent wartosci pojazdu czy np. przekracza wartosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 szkodę calkowitą uznają jeśli kwota naprawy przekracza wartość pojazdu lub naprawa jest nieuzasadniona z powodów np bezpieczeństwafirmy często stosują zasadę że szkoda całkowita następuje gdy wartość naprawy wynosi coś koło70-80% wartości ale to jest niezgodne z ogólnymi warunkami ubezpieczenia OC Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Przepraszam nie mialo byc tutaj a nie wiem jak zmienic. SORRY - to te emocje ;) Już idzie do właściwego działu. Najważniejsze, że jesteś cały. Pozdro, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtalski Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Worriot - daj adres netowy tego typa co dorabia (jak ma stronę) lub telefon.Chodzi prawdopodobnie o tę firmę http://www.olekmotocykle.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Współczucia, dobrze, że jesteś cały.Niedobrze, że facet od malucha jest ubezpieczony w samopomocy - o tej firmie krążą takie legendy, że szkdoa gadać ;) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i odzyskasz szybko należną Ci kasę.pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polly Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Wazne ze caly jestes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi