GSX-R Forever Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Mam pytanie jak prawidlowo myc motocykl bo ostatnio widzialem jak kumpel wężem pod cisnieniem myl motocykl co zajelo mu 2 minuty.... a ja myje moj motor z godzine. Czy mycie wężem pod cisnienem moze uszkodzic cos w silniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Ja używam karchera wszedzie tylko nie na silnik bo mam zle wspomnienia nie wiem czy przez to ale taki dziwny zbieg okoliczności był. Silnik delikatnie (też z karchera) ale z wyłączonego. (taka wąski strumień wody leci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 woda pod ciśnieniem z myjki potrafi pięknie załatwić uszczelnienia łożysk. wówczas łożyska po niewielkim przebiegu mówią "papa" i mamy koszta ich wymiany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 a ja myje moj motor z godzineja tak samo kolego :( i wcale sie tym nie martwie ! mi to sprawia zajebista radosc ! i zawsze bede dlugo pucowal machine :) ogolnie to samo przebywanie z moim moto to chwile radosci :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki4 Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 mozna myc cisnieniowo ale na min cisnieniu i nie z bliska no i nie co dziennie ja tak robie jak moto jest uwalone blotem staram sie nie pryskac stumieniem w lozyska zawieszenia i kol no i zegary oslaniam reklamowka bo mam tam duzo kostek elektrycznych Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 wszystko mozna, tylko z wolna i z ostrozna ;) ja jednak wole sie "spuszczac nad czyszczeniem - nie ma to jak dokladnie wypucowac machine i wyleciec na miejski przeglad :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Jade na BP, biorę trzy żetony na myjnie ręczną : 1. Płukanie wstępne na gorąco (ciśnieniówka)2. Mycie z pianą (szczotka pieniąca)3. Płukanie (ciśnieniówka) Z metra odległości i daje radę! Od zawsze tak myje i po 10 minutach mam z głowy. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 ja jade na carmana wkładam 1zł i myje tylko łańcuch pod ciśnieniem przed smarowaniem :P reszta sie myje w czasie deszczu lub przejazdów przez rzeke ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Ja tylko raz myłem pod ciśnieniem, ale wolę umyć normalnie nawet jak mi to godzinę zajmuję ;) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ja używam karchera wszedzie tylko nie na silnik To używaj dłuej - szczególnie na koła i wszelkie elementy łożyskowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Jesli chodzi o mycie myjka pod cisnieniem typu Karcher to uwazajcie na chlodnice bo ja swoja zalatwilem. troche sie blaszki powyginaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi