Baron Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Strzałek a przy jakiej prędkości zaliczyłeś te gleby na DT i YZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Strzałek a przy jakiej prędkości zaliczyłeś te gleby na DT i YZ?W dt 125 był 5 bieg wykręcony do końca a w yz nie wiem ale wolno nie było bo goniłem sety i 250 Icea_PL napisał: Macie jakies wspolne fotki ? Janse że mamy. Nawet z rajdów. wiec... NIe jestem upoważniony do pokazywania zdjęć Ani :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 to nieźle...miałes glebe przy ok 110-120? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 to nieźle...miałes glebe przy ok 110-120?NIe miej bo w Dt załozyłem mala zębatke z przodu tak żeby po terenie sie lepiej jeździło i gdzieś 110 to na maxa leciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Człowiek to sie codznieie czego innego uczy. dziasj poszedłem z cylindrem do specjalistów i sie okazało ze nikasyl w becie jednak dobry jest. oprostu jak tłok sie przyciera to aluminium ciągnie sie po nikasylu jak góma i delikatne honowanie zbirera te aluminium i pozostaje głazdziutka nietknieta powierzchnia nikasylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Tak, strzalek dopiero co kupił HM-a , a już go sprzedaje.Co strzalek, juz ci nie wystarczy?? czy bedziesz na becie zasuwał?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Co strzalek, juz ci nie wystarczy?? czy bedziesz na becie zasuwał?? HM mi starcza w 100% ale wziełem tą bete za pozyczone pieniądze i mam kupe długów. Pozatym jak troche pojeździlem w terenie to kolano mnie coraz bardziej boli a betą tąm nie wiade i dlatego siebie ja zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Człowiek to sie codznieie czego innego uczy. dziasj poszedłem z cylindrem do specjalistów i sie okazało ze nikasyl w becie jednak dobry jest. oprostu jak tłok sie przyciera to aluminium ciągnie sie po nikasylu jak góma i delikatne honowanie zbirera te aluminium i pozostaje głazdziutka nietknieta powierzchnia nikasylu.O czyli z nikasilem nie jest tak zle jak mowia? Bo krazy taka opinia ze jak juz sie tlok przytrze to po prostu masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Bo krazy taka opinia ze jak juz sie tlok przytrze to po prostu masakra...Też tak myślełm ale mądre chłopaki mi wytłumaczili że nie zawsze i dlaczego tak sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Człowiek to sie codznieie czego innego uczy. dziasj poszedłem z cylindrem do specjalistów i sie okazało ze nikasyl w becie jednak dobry jest. oprostu jak tłok sie przyciera to aluminium ciągnie sie po nikasylu jak góma i delikatne honowanie zbirera te aluminium i pozostaje głazdziutka nietknieta powierzchnia nikasylu.czyli co to oznacza?? że w momencie zacierania sie tłoka (np brak oleju) nikasyl sie nie niszczy (oczywiscie nie mowimy o przypadku, kiedy pekaja pierscienie itp...) :?: czy że jak sie za długo jezdzi na jednym tłoku to nikasyl sie nie niszczy :?: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 czy że jak sie za długo jezdzi na jednym tłoku to nikasyl sie nie niszczy Wtsy sie niszczy bo sie wyciera. I pozy zatariu też sie niszczy ale jak jest tylko przyatrty i szybko sgaszony silnik to spuczniety tłok pozosawia takie smugi na nikasylu jakbys taką twarda plasteliną przecjechał. Zależy też kto ile szczęscia miał bo to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Pozatym jak troche pojeździlem w terenie to kolano mnie coraz bardziej boli a betą tąm nie wiade i dlatego siebie ja zostawiam. uwazaj na to kolano bo moj brat sobie sciegna krzyzowe kiedys w kolenie naderwal i co pewien czas daje mu sie we znaki, drugi zas ktory szkoli sie w roli koszykarza (widnieje w filmie jako KOSA) tez sobie rozwalil kolano przez to ze nagle skrecil kolanem i cos mu przeskoczylo. po prostu lepiej nie przesadzac ( pewnie mowie jak twoi rodzice ;/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 A czy da sie jakos naprawic taki nikasil zatary? W sensie nie za głeboka ryska (nie do konca warstwy nikasilu). Nie da sie zrobic czegos jak szlif cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 no moim zdaniem to jest tak jak ze zwyklym cylindrem, tez masz tam taka warste tylko ze to inny stop, i mozesz ja rozwiercac tylko do pewnego stopnia bo pozniej juz jest za cienka i papapewnie i tak z nikasilem na moj gust jest, mala ryse mozna na bank zniwelowac oprostu jak tłok sie przyciera to aluminium ciągnie sie po nikasylu jak góma i delikatne honowanie zbirera te aluminium i pozostaje głazdziutka nietknieta powierzchnia nikasylu. z tego wynika ze mozna jakos odratowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 uwazaj na to kolano bo moj brat sobie sciegna krzyzowe kiedys w kolenie naderwal i co pewien czas daje mu sie we znakiJa też mam zerwane ale tak wogle :cry: Na szczescie czeka mnie rekonstrukcja we wrześniu. po prostu lepiej nie przesadzac ( pewnie mowie jak twoi rodzice ;/ ) Przywyczailem sie już do tego i oni własnie cisną żebym Hma sprzedał i beta sie poturlał jakiś czas żebym sobie nic w kolano do września nie zrobił. A czy da sie jakos naprawic taki nikasil zatary?Ja mam przytarty ale nie mam rys w nikasylu tylko mam aluminium na nikasylu i trzeba będzie zebrać ta warstwe poprzez honowanie 0,01mm.Jeżeli sa juz rysy w nikasylu to nie da sie juz nic zrobić i trzeba kłaść nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi