Saakaszwili Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Mam pytanie czym różnią się silniki M-72 i K-750 ? Inne są na pewno blok,głowice i przedni dekiel ale czy są jeszcze jakieś inne różnice. Czy cylindry są trakie same? Czy można przełożyć bebechy silnika z k-750 do bloku M-72? Pomóżcie początkującemu laikowi :D pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 późna emka i k750 to to samowczesna emka miała inaczej łożyskowany wałek rozrządu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 bebechy możesz śmiało przekładać będą pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Cylindry i reszta bebechów są takie same, wiec bez problemu można je przełożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 jesli chodzi o starsze silniki M72 to walek rozrzadu byl inaczej lozyskowany, wiec tu moze byc niewielki problem....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saakaszwili Opublikowano 12 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2005 Dzięki dziękikupiłem jednak z oryginalnym silnikiem :D Moja emka ma stare łożyskowanie wałka rozrządu. Muszę go niestety wymienić :D i mam w związku z tym pytanko czy przy zmianie łożyskowania sam wał uległ modyfikacji. Według katalogu części zamiennych tak ale na jakiejś stronie w necie znalazłem, że nie :? sam już nie wiem jak to jest :?: Pomóżcie początkującemu ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 zaraz zaraz przy jakiej zmianie łożyskowania - zmianom uległo tylko jedno łozysko ale ono jest kawał drogi od wału - więc po jaką cholere ktoś miałby go modyfikować - łożyska na wale głównym są w każdym modelu m-72 jednakowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saakaszwili Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Cóż moja wiedza opiera się na razie właściwie jedynie na katalogu części zamiennych tam wałek rozrządu po zmiane łożyska ma inny numer. Jak się nie zmieniał to lepiej dla mnie;)dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi