Sławek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Witam mam pytanko jestem posiadaczem Yamaha XV 1100Virago kolega kupił mi w niemczech w serwisie olej do silnika 10W40 czy można go stosować czy musi być 20W40 dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 z tego co ja wiem od kolesi którzy się więcej znają odemnie to nie bardzo ten olej się nadaje.powinieneś stosować olej mineralny-bo takie się stosuje do widlaków.Czyli 20W-40.A ten co tobie kolega kupił jest półsyntetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 z ojcem uzywamy do obydwu motocykli (XV z tym ze 750 i CMka) wlasnie Mobil 10W-40 (czyli polsyntetyczny), tak tez robia inni poisadacze Virowek z ktorymi rozmawialem. Olej jest odpowiedni i mozna go smialo uzywac, a do widlakow nie jest konieczny mineralny, tak mi sie wydaje. PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 .powinieneś stosować olej mineralny-bo takie się stosuje do widlaków.Czyli 20W-40. A kto powiedział takie "nowości" ? Można spokojnie zalać półsyntetyk i nic się nie stanie. Oprócz 10W40 masz też do wyboru 15w50, dobry na wysokie temperatury (lato itp). Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Ja tam się bardzo na olejach nieznam (wystarczy mi wiedza, że co 5-6 tys trzeba wymienić) ale "teorie" o oleju mineralnym do silników V2 to trzeba między bajki włożyć. Ja od kilku lat jeżdzę na Mobilu 10W-40 i niewidzę, żadnych negatywnych skutków. A jak bymmiał tanie źródło syntetyku to bym jeźdizł na syntetyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Pompka - ty tego HD to kupiles, czy najpierw chcesz sprzedac VS ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Kupilem z jednym wkładem tyłko nie zakładałem i niewiem jaki jest efekt bo jest mały problem z wyięciem drugiego kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Co niektórzy leją do widlaków minerał 20w50. POdobno nieźle się spisuje.Proponuję jednak przestusiować korki wlewów oleju ew naklejki na motorku napewno jest napisane jaki olej lać - i problem z głowy.Ja jeżdżę na połsyntetyku 10w40 bo taki olej jest zalecany przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi