kempin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 zrób rowek (jak na płaski śrubokręt) wtedy weź śrubokręt i lekko puknij brzeg śruby. Odkręciłem tak niejedną śrubę bez wiertarek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Cytaty niestety nadal nie działają :icon_rolleyes: Te dwunastokątne chyba będę gdzieś miał... Więc spróbuję. Ural masz rację, teraz dopiero pomyślałem :banghead: Gdzie numer większy imbus. Kempin, na razie wypróbuję najmniej kolizyjne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Torx jest najmniej kolizyjny, ostrzejszy niz imbus i zwykle daje rade. Wbijajac torxa przy okazji ruszasz srube z "posad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Z prostszych narzędzi - znajdź śrubokręt płaski, którego końcówka jest tak z 0,5-1mm szersza niż przekątna tego oczka w śrubie, wbij młotkiem, potem jedną ręką dociskasz śrubokręt do śruby, a drugą łapiesz go (w zależności od konstrukcji) za rączkę lub za trzpień gdzieś po środku jakąś żabką, z czego rączka może nie wytrzymać :D i kręcisz. Parę sztuk tak odkręciłem, szczególnie dobra jest taka żabka z zatrzaskiem - jak ściśnie to "wgryzie" się w śrubola i nie ucieka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Elwis, jest za mocno dokręcona, ażeby taki patent zdał egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diesel20 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 moze takim zestawem do wykrecania urwanych srub<lol> http://allegro.pl/wykretaki-wykretak-do-ur...1402066591.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 ... :buttrock: kupić imbus o rozmiar większy , oszlifować pod kątem do rozmiaru mniejszego (pod kątem około 45 stopni), wbić nastepnie w miejsce wyrobionego imbusa , nastepnie odkręcić... :crossy: ... :clap: .... :eek: oczywiście nie widać tutaj i nie odajesz głebokości śruby imbusowej , przyt tzw płaskim imbusie pozostaje jedynie rozwiercić śrubę imbusową a nastepnie po zdjęciu elementu odkręcenie jej ( np tzw żabką lub zwykłym kombinerkami ( osobiście uważam że najlepszy jest zacisk samoblokujący))... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Vector - dopasuj nieco wiekszego torxa, wbij go mlotkiem i odkrec. Ewentualnie przecinakiem i mlotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jeśli będę miał chwilę, podskoczę wieczorem i spróbuję. Zobaczymy. Wszystko napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 jak torxem nie da rady, to mały ostry punktak pewnie załatwi sprawę, wbij punktak pod kątem po wewn. stronie łba, parę stuknięć i powinno się odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzk1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam mi ostatnio imbus 5 objechał załatwiłem troksem 30 sprawę poszło bez problemu a śruba była od gmola, także dobrze dobierz troksa i musi puścić ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Torxy mam, całe szczęście ;) Dzisiaj już nie dam rady, ale jutro będę próbował. W międzyczasie dziękuję za zainteresowanie :flesje: Odkręcona. Daliśmy radę torxem - wbiliśmy większy i poszło, ale była tak do*ebana, że mieliśmy obawy czy na pewno się uda... :banghead: :notworthy: :clap: :buttrock: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 no to teraz trzeba to oblać, że się udało :icon_mrgreen: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 A wpadniesz? Oblejemy razem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 gdybyś dał wcześniej znać to pewnie, a tak to już mam rozpiskę do końca roku :biggrin: -- co do samych śrub to ja właśnie tak rozwiercałem śruby w półce górnej i raz w goleniu kumplowi - poszło cacy, ale na torxa nie wpadłem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi