norton Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 przy jezdzie dwójka wskakuje głośniej niż inne biegi ta znaczy że skrzynie diabli wzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie tylko skrzynie ale i cały silnik!!!!!! :Dstawiam browara temu który za pierwszym razem zgadnie, o który motorek chodzi z ''kolekcji' nortona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki4 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Może o Zephyra 1100??Bo reszta to raczej dział weteran, wcześniej napisałem Virago, ale się pomyliłem. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Próbuj zapinać biegi z niepełnym lekkim wysprzęglaniem, czyli z muśnięciem klamki sprzęgła. Prawdopodobnie masz luzy na kołach zębatych w skrzyni i podczas pełnego wysprzęglenia są spore różnice w prędkościach obrotowych kół, stąd stuknięcie. Jeśli będziesz zapinać biegi z lekkim wysprzęgleniem powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie wiem jak to jest ale jeszcze nie miałem moto ani na takim nie jechałem zeby 2 wchodziła tak płynnie jak inne biegi albo przy wrzucaniu 1 nie było lekkiego szarpnięcia. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Tym bardziej tyczy sie to Hondy, bo ja nie znam takiej ,w ktorej 1 i 2 wchodza bezszelestnie :D Pomaga wyczucie zmiany biegow i tak jak pisze Idaho-niepelne wciskanie dzwigni sprzegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A o przegazuwce nieslyszeliscie ? :PJa robie tak ze przy wrzucaniu i zrzucania biegu zawsze wysprzeglam :D lekko przegazuje (tak jak kiedys w ciezarowych) i wbijam bieg, ma to na celu podobno zrownac predkosci poszczegilnych przelozen i powiem tak ze zeczywiscie uzyskuje dobre efekty , przy schodzeniu zadko jest tuk a przy wbijaniu wyzszyb biegow bardzo zadko jest stukot :Dtyczy sie to wszystkich motorkow , suzuki honda yamaha i kawa :Pot takie moje spostrzezenia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 W kwestii wyrównywania obrotów, i innych zjawisk w skrzyni: biegi w górę zmieniamy z odjęciem gazu, a w dół z dodaniem.A wysprzęglanie bez fazy trzymania wciśniętej klamki, a jedynie wciśnij-puść zmniejsza lub wręcz niweluje stuki dochodzące ze skrzyni. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Dokaldnie-przegazowka podczas wrzucania wyzszego biegu jeszcze bardziej zwieksza roznice predkosci obrotowych! Takze nie ma najmniejszego sensu. NAtomiast podczas redukcji, to jak najbardziej-mysle ze chyba wszyscy tak jezdza, inaczej to nie bardzo sie jezdzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Dokladnie nie w gore przegazowka ale w dol !!!!!W gore odpuszczenie gazu !! Zajac wierz mi ze niewszyscy.... i niewytlumaczysz , poprostu cos kiedys im ktos wpoil i koniec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kazdy ma swoja technike jazdy ale tak jak koledzy powiedzieli bez przegazówki przy redukcji nie ma bata!!! mimo to i tak dwojka przy zmianie w górę wchodzi z deka gorzej niz inne i nawet odjęcie gazu - prawidłowo - nie zmienia tego problemu, ot taki urok. A w starych samochodach tak sie robiło bo skrzynie były niesynchronizowane. poza przegazówka trzeba było jeszcze podwójnie wysprzęglić :D:D:D:D Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norton Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 chodziło mi o zephyra bo to mój nowy nabytek i jeszcze nie wiem co gdzie i kiedy wczesniej miałem x-11 i tam nie było tak głonej zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kazdy ma swoja technike jazdy Zawsze można zmieniać biegi w górę bez sprzęgła, jeśli się człowiek nauczy, to idzie to jak nóż w masło i nie wyrządza szkód. PODKREŚLAM - BIEGI BEZ SPRZĘGŁA TRZEBA UMIEĆ ZMIENIAĆ żeby nie zrobić maleństwu krzywdy. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 DOszedłem do takiej wprawy na moim moto,jednak slyszalem opinie ze lekkie wysprzęglenie zawsze jest mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norton Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 z tego co słyszałem i tak zmiana biegów bez sprzegła jest dobra na krótko bo na dłuszą mete przestają istnieć synchronizatory ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi