maximus Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam, mam maly problem ze swiatlami w mojej yamaszce. Pala sie tylko z alternatora, ale sa okropnie slabe na niskich obrotach, jak dam gazu, to sa troche jasniejsze, no ale... to nie to co byc powinno. Kierunkowskazy i stop z kolei sa ok, bo i bez silnika odpalonego ladnie chodza. Nie wiem wlasnie co tu jest nie tak- czy to wina alternatora cy moze regulatora napiecia? I czy da sie to samemu regulowac, czy trzeba to dac do fachowca?Co o tym sadzicie?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Moze gdzies jest przebicie na kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Moim zdaniem to normalne , mam to samo u siebie w dt i w skutezrze i z tego co wiem to tego sie nie reguluje i na wolnych zawsze slabo swieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wlasnie nie wiem do konca- nie znam sie za mocno na elektryce, ale w koncu to na niskich obrotach mogloby byc chociaz zblizone do normalnego swiecenia, a te swiatelka sie tylko ćmią.... nawet jak dostaje rure to w zasadzie nigdy to nie jest to co mialem, chocby w mtxie- a tam to w ogole smigalem non stop bez akumulatora. Myslalem,ze moze jest jakas regulacja tego regulatora napiecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzuAKP Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 mam pytanko bo tez mam problem z elektryka nie ładuje mi ani swiatla nie siweca bez aku w tej yamaszce,w ktorym dokladnie miejscu znajduje sie ten regulator napiecia?? za odp z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zazwyczaj regulatory napiecia montuje sie w miejscach trudno dostepnych dla wody u mnie w NSR jest pod bakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 sprawdz polaczenia w tej Yamaszce, a konkretnie zwroc uwage na mase. Pozniej odpal sprzeta wlacz lampy, wkrec na obroty i zmierz napiecie na zaciskach akumulatora. Jezeli napiecie bedzie w normie, a lampy dalej slabo swieca to najprawdopodobniej nie ma dobrego styku gdzies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 W TDR powinny być super mocne światła nawet na wolnych wiem bo miałem taką i miała zajebis** światła i tam światła idą z aku może twoje niesą pod aku podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witam, mam maly problem ze swiatlami w mojej yamaszce. Pala sie tylko z alternatora, ale sa okropnie slabe na niskich obrotach, jak dam gazu, to sa troche jasniejsze, no ale... to nie to co byc powinno. Kierunkowskazy i stop z kolei sa ok, bo i bez silnika odpalonego ladnie chodza. Nie wiem wlasnie co tu jest nie tak- czy to wina alternatora cy moze regulatora napiecia? I czy da sie to samemu regulowac, czy trzeba to dac do fachowca?Co o tym sadzicie?[/b]Pewno masz żarówki o zbyt dużej mocy. Pozakładaj wszędzie takie jakie mają być wg instrukcji. Jeżeli są podłączone prosto do uzwojeń to znaczy że jest to prądnica samoobciążające sie i moc żarówek ma tu ogromne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Niedawno w mojej XL 500 miałem też problem ze światłami- ciągle paliła mi żarówki.Okazało się, że prądnica daje odpowiednie napięcie tylko przy obciążeniu odpowiednim zestawem żarówek (tak jak pisał przedmówca- DEAD).Stawiam więc na wymianę wszystkich żarówek na takie jakie zaleca serwisówka i tyle. :]Ewentualnie możesz sprawdzić wszystkie styki na kablach (wyczyść wszystkie połączenia i zabezpiecz preparatem typu WD40). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi