kanguras Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam!! Dość okazyjnie udało mi się kupić etke (bo i funduszów nie było za dużo) i po wstepnej radości z zakupu mam taki problem. 1. Czasami jak jade to następuje tak jakby odcięcie paliwa ( albo tak jakby nie było iskry), gaśnie i już się nie da odpalić. Dopiero jak postoji to pali. Dystans jaki trzeba przejechać, żeby zgasła jest różny. Wymiana świecy nic nie daje. 2. Motocykl jest słaby. Przyspieszenie dobre ale na 2ce predk max to 50 km później brak przyspieszenia i tylko obroty rosna ( v max na 5ce to 100 i jest wtedy bardzo słaba). 3. Odpalanie po postoju : ze ssaniem sie nie da, bez ssania z odkreconym gazem kilka kopów i pali. 4. Sprzęgło - jak na postoju właczam 1 z luzu to czuć szarpnięcie. Na razie tyle. Jak macie jakieś pomysły to piszcie. Troche poczytałem archiwum ale jestem ciekaw co o tym myslicie. pzdr dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki660 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Z tego co wiem to szarpnięcie na 1 biegu to normalka. Ja również tak mam. Po prostu taka konstrukcja :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A jaki kolor ma świeca??Bo może masz za bogatą mieszanke(ewentualnie pobaw się z zapłonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 wyczyśc gaźnior, ustaw dobrze poziom paliwa w komorze pływakowej,jesli silnik słabo ciagnie to może juz po prostu sie kończy???? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Z tego co wiem to szarpnięcie na 1 biegu to normalka. Ja również tak mam. Po prostu taka konstrukcja :lol:Normalka :?: Sprzęgło jest do regulacji albo (bardziej prawdopodobne) do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam!! Dość okazyjnie udało mi się kupić etke (bo i funduszów nie było za dużo) i po wstepnej radości z zakupu mam taki problem. 1. Czasami jak jade to następuje tak jakby odcięcie paliwa ( albo tak jakby nie było iskry), gaśnie i już się nie da odpalić. Dopiero jak postoji to pali. Dystans jaki trzeba przejechać, żeby zgasła jest różny. Wymiana świecy nic nie daje. ustaw plywak w komorze poprostu zaszybko odcina doplyw paliwa tez tak mialem jak kobinowalem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOWA Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 ad1:ja miałem w swojej 251 tak, że po przejechaniu kawałka gasła i za ch** nie chciała odpalić, ale po 5 min paliła i śmigała kolejny kawałek, odległość zależała od tego jak mocno jej wstawiałem (im bardziej tym krócej).po przegrzebaniu wszystkiego co możliwe okazało się że powodem usterki był... zasyfiony filterek paliwa zamontowany na wężyku pomiędzy bakiem a gaźnikiem. Jeśli masz to sprawdź. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Normalka Sprzęgło jest do regulacji albo (bardziej prawdopodobne) do wymianynie koniecznie - mokre sprzegła maja tendencje do sklejania i dlatego powstaje te szarpniecie Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Moze masz syf w baku i pchaja Ci sie te farfocle do gaznika. Wyczysc go i zainstaluj iltr paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wszystko poustawiac jak ksiazka pisze (gaznik zaplon) i ma chodzic!!! nie ma innej mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 była dyskusja o tym szarpniećiu i wniose był taki ze skrzynia ma też własny "pęd" nawet po włączeniu sprzęgła i dlatego jest to deliatne szarpnięcie jesli ktoś ma etz 150 niech sprubuje odpalic motor na naciśniętym sprzęgle i wżucić jedynke szarpnięcia nie powinno być :D(czasem może bieg niewskoczyć chyba każdy zauważył ze do przeżucenia biegu skrzynia musi się krecić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanguras Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 dzieki za odp w ten weekend planuje się wziąć za MZ. napisze za tydzień jakie efekty i zobaczymy kto trafił z diagnozą ( pewnie wszyscy lol). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Czolem! To gasniecie to moze byc tez wina cewki zaplonowej.Typowy objaw :D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi