Strzalek Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 A co myślicie o CASTROL TT tez kosztuje koło 30zł.Całkiem dobry olej dla oszczędnych. Bardzo dobry stosunek cena/jakoś.Za 30 zł dobry też jest ten olej co Enduras poleca Witam' date=' ja jeżdże na Castrolu, ale TTS (pełen syntetyk). [/quote']Z tego co wiem to już nie ma TTS zastapili go R2 ale to był taki sam olej poprostu nazwa sie zmieniła. Prosilbym o jeszcze jakies opinie . Poki co powoli sie przekonuje do takiego oleju bo roznica w cenie jest znaczna ;] . Mozna taki olej porownac do Castrola r2 ? Chetnie bym sie przerzucil na taki olej do pil tylko prosze jeszcze o jakies wypowiedzi na ten temat . (np.Strzalka, enduroguy'a i innych endurowcow )Ja zawsze trzymałem sie tego że olej do piły leje sie do piły a olej do motocykla to do motocykla. Takie jest moje zdanie. Kumpel ma MZ 25 i leje Sthila od roku i motocykl mu normalnie chodzi a nie oszczedza go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 hmm.... kiedys też myślałem ze olej do kosiarki lee sie do kosiarki... ale po lekcji o olejach w moim technikum stwierdziłem ze to wszystko jedno :clap: piły mają różne pojemności skoki itd... a jest ten sam olej dlaczego niektóre są czerwone inne niebieskie a jeszcze inne zielone to zależy od składników i fantazji producenta:) Ważne zeby olej do waszych sprzętów był przynajmniej półsyntetyczny(castrol TT) już w tedy nie będzie praktycznie żadnego nagaru pod głowicą:D Castrol jest tańszy od innych bo częsciowo produkowany w polsce :D p.s. sorry za jakie kolwiek błędy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Odświeżam temat, bo mam pytanie. Za 30 zł dobry też jest ten olej co Enduras poleca polecam Shel Advence 2T Sintetik kosztuke około 30złCzy to właśnie jest ten olej: www.free.of.pl/w/wodkosklad/000_0549.jpg :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Dokładnie ten Skubi, teraz mieniła się nazwa z VSX na VSX2 , ale to to samo i cena też, olej nigdy mnie nie zawiódł w tym przedziale cenowym(25-35zł) nie ma leprzego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Jest ten > http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57307609 ,praktycznie jeden z najlepszych ten i motul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 po remoncie przezucilem sie na syntetyka Midland ktory polecil mi znajomy ktory na nim jezdzi (cr 250 2001 rok) wyjechalem na nim moze 4 litry paliwa i narazie ok wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Moj kolega jezdzilme na oleju do pilarki chyba husqvarny . Noi silnik mu padl. Co prawda byl to simson ale padl... Koles w sklepie z takimi sprzetami mowil ze nienadaja sie one do motorow( oleje od pił) :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 No muszę przyznać, że cena tego oleju Midland jest kusząca (0,6l/9,65zł). A którego dokładnie używasz? Bo tu http://www.midland.pl/produkty/inne_silnik...LE/produkt.html są dwa rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Koles w sklepie z takimi sprzetami mowil ze nienadaja sie one do motorow( oleje od pił) Mi tez tak powiedzieli że do pił jest do pił,a do motocykla to do motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 ja na sthilu stosunek 1:20 zatarłem CZ 125 i od tamtego czasu lałem elfa dx 2 ratio (full syntetyc) czy jakoś tak, potem mobila extra 2T (full syntetyc), potem przez krótki czas shell advance coś tam ( też full z dodatkiem olejku rycynowego) , a teraz leje mobila extra 2T ( pół syntetyc) i narazie wszystko lata OK odradzam tez oleje typu quciksilver ( do silników z łodzi motorowych) bo koleś na tym zatarł MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 słuchajcie a oleje fuchs (nie wiem czy dobrze napisałem :) ) są dobre?ja z kolegą kupilismy do swolich dt i elegancko sie smiga.zapomniałem modelu oleju ale polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Ja na allegro sprzedaje Castrol R2 racingbike. Jest to najlepszy dostepny na rynku olej do 2-suwow. Na wyczynowkach takimi jezdza. Na allegro sprzedajepo 45zł, ale dla kolegow z forum to po 40 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJo Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 HHHmmm Ciekawe :roll: bo w Usa TTS jeszcze jest :) http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=6004116 Castrol TT to przeciez mineral a niee pol syntetyk, z tego co wiem to Castrol niee ma zadnego oleju pol-syntetycznego do 2t chyba ze to http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=6006618 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 zalezey do jakiego wyczyna , ja do starych krosow absolutnie nie polecam polsyntetykow , bo szybki remont silnika gwarantowany. A do japonii tez bym lal tylko fula dobrej marki , stac na krowe stac na lancuch :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 ja leje tego do motocykli 2 suwowych nie do pilarek ten link co ty dales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi