Hamba Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Mam pytanie chcialem kupic akumulator Exide 12N12A-4A-1 gdyz taki akumulator poleca producent, a w sklepie sprzedawca zaproponowal mi Exide EB12A-a, mowiac ze to jest akumulator rozruchowy i bedzie pasowal do mojego motocykla i w dodatku bedzie lepszy. Wymiary sa takie same. Czym sie rozni akumulator rozruchowy od zwyklego? Oplaca sie brac ten rozruchowy? ( roznica w cenie okolo 20 zl, tzn rozruchowy jest drozszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Może różni się wartoscią dopuszczalnego natężenia rozładowania - ten rozruchowy pewnie bedzie miał wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Podaj adres tego sklepu gdzie chcą Ci sprzedać akumulator rozruchowy.A ile chcą za akumulator do jazdy?Podajesz typ akumulatora o zwiekszonym prądzie rozruchowym, a to jest drobna różnica.Motocykle typu Suzuki GR650 Tempter lub Kawasaki Z 750B wymagają tego typu akumulatora lecz Twój może mieć typową baterię. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamba Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 sklep Moto -Styl ul targowa 7 Warszawa, akumulatora Exide 12N12A-4A-1 nie mieli a za ten rozruchowy chcieli 80zl.Facet tak zachwalal ze w koncu sie zdecydowalem i kupilem go ( pomyslalem tez drozszy = lepszy). Dobrze zrobilem? Chyba nie powinno to wplynac negatywnie na moje moto, jak juz to raczej na plus? Czy moze sie myle?paremetry obu akumulatorow12N12A-4A-1 136x82x162 L+ Ah 12 A (EN) 113 EB12A-A 135x81x161 L+ Ah 12 A (EN) 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 sklep Moto -Styl ul targowa 7 Warszawa' date=' akumulatora Exide 12N12A-4A-1 nie mieli a za ten rozruchowy chcieli 80zl.Facet tak zachwalal ze w koncu sie zdecydowalem i kupilem go ( pomyslalem tez drozszy = lepszy). Dobrze zrobilem? Chyba nie powinno to wplynac negatywnie na moje moto, jak juz to raczej na plus? Czy moze sie myle?paremetry obu akumulatorow12N12A-4A-1 136x82x162 L+ Ah 12 A (EN) 113 EB12A-A 135x81x161 L+ Ah 12 A (EN) 170[/quote']te wartości po A (EN) mówią jaki prąd może podczas rozruchu zostać pobrany z akumulatora. Im wartość wieksza tym trudniejszy rozruch może wytrzymać akumulator. W tym przypadku 170A jest lepszy od 113A. PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Ten akumulator nie zaszkodzi tylko dziwna jest postawa sprzedającego ktury nie mając potrzebnego typowego akumulatora sprzedał inny bo mu akurat zalegał na magazynie.Ale nic mnie już nie zdziwi w tym mieście gdzie przed wojną sprzedawali kolumnę Zygmunta, most Kierbedzia i inne. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamba Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 No coz dzieki wielkie wszystkim za odpowiedz. Tez sie troche zdziwilem z tym akumulatorem. W kazdym badz razie najwazniejsze ze jest i znowu bedzie mozna nawijac kilometry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi