rad3k Opublikowano 22 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2005 Witam! Ostatnio zebralo mi sie zeby kupic nowy kask i wybor padl na shark rsf 2.Zmierzylem sobie obwod glowy (59cm), przymierzylem romiar M (57-58cm) i byl dosc ciasny chociaz bylem w nim 10minut i nie odczuwalem zeby bolala mnie glowa.Pozniej przymierzylem rozmia L (59-60) i trzymal sie dobrze glowy bylo znacznie wygodniej :-),ale nie cisnal tak bardzo jak poprzedni. Czy warto kupic torche zanizony rozmiar liczac na ulozenie sie wysciolki ? pzdrRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Lutego 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2005 O ile pamiętam jest zasada - jeżeli nie ciśnie cię na samym czubku głowy, to można brać.Dlaczego? Ponieważ wszędzie kask się układa, ale na czubku najmiej - jest tam najwięcej styropianu, a najmniej gąbki, stąd probklem z układaniem się wyściółki kasku.Dlatego IMO jeżeli na czubku Cię nie ciśnie, to można brac. Rozmiarowka to jedno, a to, że każdy z nas ma inny garnek to drugie. :) Więc nie ma się co kierować tym, że normalnie ma sie rozmiar L,a nagle pasuje M :Ppzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zooq Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 otóż to. najważniejsze żeby garnek nie uciskał czubka głowy. jak przymierzysz kask i pomachasz głową na wszystkie strony (do góry, w dół, na boki), nie może cię uwierać na górze. jeśli masz ciasno na policzkach - dobrze. ja wziąłem mniejszy i jestem jak najbardziej zadowolony. wyściółka ułoży się z czasem do twojej łapetyny i będzie jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Kask zawsze(?) się wybije z biegiem czasu. Jeden z moich Uvexów, który uciskał niemiłosiernie przy zakupie (po godzinie jazdy w kominiarce musiałem się raz zatrzymać, bo tak mnie łeb nap......ł), dziś lata mi na głowie. Tak więc lepiej chyba kupować ciaśniejszy. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja mialem identyczny przypadek jak Olsen ,moj MDS ledwo wcisnelem na głowe a po przejechaniu moze z 5 h w nim jest jzu wszystko oki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 23 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Wlasnie o takie opinie mi chodzilo, w takim razie dozbieram kase i lece po M :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 :P No i dobry wybór! Ja takze mam kask rozmiaru M i na początku zastanawiałem się czy nie będzie za ciasny. Błędne myślenie. Jest bardziej niż OK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi