marekw1 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ciekawe czy bedzie cena garminowska czy hondowska? A ktory to model? Zumi 400, 500 czy 550 ? Proszę poczytać o możliwościach upgradu oprogramowania urządzenia. W BMW Zumo możliwość korzystania z updatu ze strony Garmina występuje dopiero od wersji 4,5 a i tak nie posiadają tych samych funkcji co normalny Zumo. http://garminzumo.wikispaces.com/Versions PozdrawiaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam! Kupiłem ostatnio gps który był nagrodą za kupony z gazety wyborczej. Zdaje sobie sprawe ze jest on pewnie z najnizszej półki ale może jak wgra sie porządne mapy to bedzie lepiej. Moje pytanie brzmi gdzie mozna kupić specjalny pokrowiec wodoszczelny na kierownice i czy taki normalny gps nadaje sie na moto czy musi byc to jakis specjalny gps...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak sie nie ma "specjalnego" to "zwykly" jest OK :biggrin: Zasadnicza rownica miedzy nimi to uchwyt na kiere zamiast na szybe i wodoszczelnosc a jesli chodzi o pokrowiec to dla niewymagajacych mozna kupic w aptece :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam, kupiłem ostatnio nawigację mio moov 200, na razie do samochodu, sprawdza się dobrze, ale brak jej wejścia na słuchawki. I teraz pytanie do Was, czy korzystacie w nawigacji ze słuchawek czy nie? Bo nie wiem czy próbować zwrócić tą co mam i wymienić na coś z wejściem słuchawkowym, ot taki mały dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 e tam słuchawki... Przecież tak naprawdę nawi jest potrzebna po to żeby od czasu do czasu spojrzeć na ekran gdzie się jest albo gdzie skręcić na następnym skrzyżowaniu. Do tego wystarczy (przynajmniej mi) szybki rzut okiem na ekranik umocowany do kiery/owiewki. Nie wyobrażam sobie jazdy na moto i bycia prowadzonym jak po sznurku przez panią jadzię w stylu samochodowym ;) Przejechałem w ten sposób już kilka krajów i zawsze przez słuchawki wolałem posłuchać muzyki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) A ja mam smartphona MIO DIGIWALKER A501 i jest ok. Ma bluetooth, ma zestaw słuchawkowy, jak jest problem z baterią to biorę paluszka i wkładam to awaryjnej ładowarki i heyah - na paluszkach też można pociągnąć na wędrówkach pieszych. Urządzenie ma lokalizator - jak się zgubisz to możesz wysłać wezwanie o pomoc ze swoim położeniem geograficznym a także wysyłając to do kogoś, kto ma gps jego mapa pokaże mu położenie osoby wysyłającej - nie trzeba pisać gdzie kto jest - nawi samo zaprowadzi. Także to urządzenie wg mnie jest świetne do samochodu, motocykla, i na piesze przechadzki :smile: Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Batman Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Co do mocowania to odnalazłem taką stronkę http://www.uchwyty-samochodowe.pl/ Jest dział z uchwytami do motocykli, ciekawe rzeczy, chociaż niektóre drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Backer Z100 Crocodile. Jak Mikołaj obiecał tak wrzucił pod choinkę. Nie było wielkiej okazji do testowania bo nie znoszę zimy, najchętniej bym się zakopał w barłogu, jak miś i tam doczekał wiosny. Tak więc przetestowałem krokodyla jeżdżąc ( samochodem oczywiście ) parę razy z Siedlec do Warszawy i z powrotem plus parę wyjazdów wokół komina. Co mi się mniej lub więcej nie podoba; Oszukuje, paniusia mówi; za 200m skręt w prawo ( lewo ), tymczasem do krzyżówki jest max 100-120 metrów. Długie ustalanie trasy. Nieczytelne wskazania kierunku, w starym Mio250 północ pokazywał czytelny kursor, tu jest takie cóś może bardziej precyzyjne ale mało widoczne przynajmniej na pierwszy rzut oka. Miała być mapa ze szczegółowymi widokami miast, budynków. Nie ma. Chyba że mam włączoną nie tę opcję !?? Brak fotoradarów. Co mi się podoba; To że jest, duży, czytelny ekran i na razie tyle ... Nie ma specjalnego uchwytu dedykowanego dla motocykli. Nie bardzo sobie wyobrażam mocowanie na przessawkę na moto. Bo o ile w samochodzie jak się oderwie i spadnie to podniosę i na najbliższych światłach czy parkingu ponownie umocuję o tyle na moto jak się oderwie i spadnie to raczej nie będzie po co przystawać czy się wracać. Czyli tankbag lub mapnik ... I to na razie na tyle ... Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joki Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 wszyscy myla GPS z nawigacja a to jak gdyby dwie rózne rzeczy GPS podaje pozycje a nawigacja podaje trase ale tak naprawde to nie ma dobrych map rosji , kirgizji, syrii itd jak jezdze po polsce to mapy w ogole nie wyciagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J61 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Backer Z100 Crocodile. Nie ma specjalnego uchwytu dedykowanego dla motocykli. Nie bardzo sobie wyobrażam mocowanie na przessawkę na moto. Trzeba dokupić akcesoria. Chyba najtańsze są w http://cgi.ebay.de/Becker-Fahrrad-Halter-A...A1%7C240%3A1318 Chociaż piszą, że do roweru! W Niemczech 8,70€ + 5.00€= 13,70€ czyli x 4zł= 54,40 zł w Polsce chyba ok. 120zł.(z przesyłką) Jeszcze specjalna antena TMC http://cgi.ebay.de/Becker-TMC-Antenne-1953...A1%7C240%3A1318 24,00€+5,00€= 29.00 x4.00zł= 116,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Joki o czym ty myślisz ? Rosja zawsze była jest i będzie krajem chronionym przez władze i niedostępnym dla wrogów czyhających z każdej strony.Wszędzie mają zakaz fotografowania przy ważniejszych obiektach a podejrzanie zachowujący się osobnik jest szpiegiem.Nawet tory kolejowe mają szersze niż Europa.Nie ma co marzyć o dokładnych mapach. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5rk Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) ale tak naprawde to nie ma dobrych map rosji , kirgizji, syrii itd jest Garminowska bardzo dobra mapa Rosji: tu korzystałem z niej będąc dwukrotnie w ubiegłym roku jeśli chodzi o Kirgistan (nie Kirgizja !), wystarczy World Map Garmin. Nie ma tam zatrważającej sieci dróg. Przetestowałem osobiście w ubiegłym roku. Syrii może nie ma, natomiast jest Liban, Jordania, Izrael, i reszta bliskiego wschodu, mam na myśli Garmina. Rosja zawsze była jest i będzie krajem chronionym przez władze i niedostępnym (...) Nie ma co marzyć o dokładnych mapach. Panie Kolego chyba trochę Pan demonizuje. Proponuję wydawnictwa kartograficzne firmy Trivium dostępne w tej oto księgarni wysyłkowej: TU są dokładne, miałem okazje przetestować tak w Europejskiej części jak i w tej dalekiej Azjatyckiej Edytowane 19 Stycznia 2009 przez sq5rk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Backer Z100 Crocodile...... Co mi się podoba; To że jest, duży, czytelny ekran i na razie tyle ... Przecież to jest PDA z GPSem, więc wgraj to co ci pasuje..... I po sprawie dokładności, kursorów, etc... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golw Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 takie mocowanie jak podała J61 można kupić w polsce dużo taniej. to jest uniwersalne mocowanie HR te cztery wystające kikuty. http://allegro.pl/item528422424_ramie_uchw...ke_mount_1.html Zbycho a jak wgląda wstępnie szczelność połączenia kabla zasilającego z Krokodylem?? Chodzi mi o to czy do połączenia może dostać się woda i stworzyć zwarcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Używał ktoś navi w mapniku tankbaga? pomijam obsługę, chodzi raczej o posiłkowanie się w dużych miastach bądź mało uczęszczanych górskich trasach. Poszukuję nawigacji przydatnej w motocyklowych wojażach, która pociągnie 3-4 godz. bez ładowania, posiada wbudowane szczegółowe mapy Polski i Europy, ma możliwość zasilania wymiennymi bateriami oraz kosztuje w granicach 500 pln - są szanse na takie coś? :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi