max264 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 musisz dokladnie przejrzec instalacje od akumulatora i sprawdzic regulator napiecia...bo jezeli nie laduje to prawdopodobnie bedzie to regler...to takie cus w aluminiowej obudowie jak bys nie wiedzial...sprawdz napiecie przy kablach wejsciowych i wyjsciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 panowie moze niewielu jest was z lublina ale 23 sierpnia zgubliem dowod rejestracyjny na YAMAHE DT motorower na nazwisko Paweł Franczak!!! jesli cos wam sie obije o uszy to prosze dajcie znac!!! a posta dalem tez do tego dzialu bo siedze tu najczesciej i chce zeby przeczytalo go troche z was!!!! moze bede mial farta!!! z gory dzienx za zrozumienie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 coz robic jak moja dt nie ma łądowania a akumulator mam sprawny pojezdze dzien 2 a potem juz nie mam ani swiateł ani kierunkow nicJa miałem podobnie a przczyną były zaśniedziane styki co łączyły się z akumulatorem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Dzieki za porady :biggrin: ale obilo mi sie o uszy ze sa jakies tuningowane membrany ... carbonowe albo cos ?Tylko nie pamietam do jakiego to modelu bylo ... :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Daj spokój z karbonowymi....nie do tego motorka nie opłaca się :biggrin:....jak chcesz się pobawić możesz je troszeczke (podkreślam TROSZECZKE) odgiąć tak żeby sie nieco bardziej otwierały....ale nie przesadż bo zamiast zyskać stracisz ..... ale rozumiem że załozyłeś ten cylinder z membranami seryjnymi i jest OK?....znalazłem kiedyś niemiecką stronę z pierdołami do modeli MX (i nie tylko) i tam są membrany tuningowe do naszych maszynek ale róznica jest taka że zamiast 3 klapek mają ich 6...więc sam rozumiesz :biggrin:....tylko jak chcesz tunning robić to raczej trzeba wszystko wyminienić... gaźnik, wydech, membrany.... OT...dzisiaj tak ślicznie było a ja (piiiii) siedze w (piiiii) domu zamiast jeździć sobie :biggrin: ..... (piiiii) korbowód.... /OT Linka do tego zaworka 6 klapkowego ___________________________-Edit Ma ktoś na sprzedaz cały dół silnika wersji MX? 80 albo 50? bez cylindra głowicy i tłoka ???? Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 tak zalozylem seryjny cylinder 50cc z seryjna membrana ... a czy mozliwe ze na 80cc nie chcial wejsc na obroty takze przez to ze nie bylo tam membrany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 tak zalozylem seryjny cylinder 50cc z seryjna membrana ... a czy mozliwe ze na 80cc nie chcial wejsc na obroty takze przez to ze nie bylo tam membrany ???? Jest baaaardzo prawdopodobne :D a nie pasuje ta membrana z 50ccm do tego sylindra 80? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 nawet nie sprawdzalem bo nie chce mi sie sciagac cylindra znowu :D ale to jest mozliwe ... moze jak zaloze to bedzie dzialac ? moze ten gaznik nie bedzie potrzebny;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 jest to wysoce prawdopodobne :D..... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Siema. Mam pytanie: Jak rozróżnić po wyglądzie DT50 od DT80? Pytam, bo zamierzam kupić DT80, ale raz się naciąłem tak, że kupiłem pojemność mniejszą niż twierdził sprzedający. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam. Co do tego jak odróżnić czy to 50 czy 80, to....na cylindrze po prawej stronie jest napisana pojemność. Np w mojej pisze 79,0cm3. No tak jest w DT LC2 Chłodzonej cieczą, nie wiem jak w MX itp... Bo tak to pozatym nie ma różnicy. A i jeszcze kupel ma DT 50 i ma prędkościomierz do 80, a ja mam do 140. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Aha to spoko. Kupuje chłodzoną cieczą, bo w te stare MX to nie ma co się bawić. A czy na przykład można założyć cylinder od 80 do 50 i na odwrót bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Z tym nigdy nie miałem doczynienia. Ale wydaje mi się że te silniki się niczym nie różnią prócz średnicą tłoka. No może być problem w skoku tłoka. Różna długość korbowodów, ale nie jestem pewien. Ale zakładają np do 50 cylinder 80 i jakoś chodzi. Więc myślę ze nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Oj do dt50 wkladaja cylindry 70ccm tuningowe (chodzi o silniki minarelli),a i z tego co wiem to cylinder 80ccm od dt80 do dt50 nie wejdzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzieki za pomoc .Jackuzy :D musze wziac sie do roboty i sprawic aby ten moj potwor odzyskal wiecej sily :icon_mrgreen:Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi