Litrus Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 moj ma 8 bara pisze z telefonu. ciekawe jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Dzieki:)Teraz musze ja rozebrac zobaczyc co kupic i chyba zakupy zrobie w larsonie.(Tłok,Pierscienie,Uszczelki, itd.) a jak złoze to przez jakies 500km bede musiał docierac:(:( A mam pytanko: Z jaką predkoscia i wogule najlepiej jeździc na dotarciu??Bo szczerze mówiąc to jeszcze nie docierałem jeszcze nidgy maszyny:) nom pozatym ze ja zatarłem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 mój miał 6barow jak mialem pierscień peknięty tak mi w serwisie powiedzieli jak kompresje mierzyli :( a teraz ma napewno 8/9 po remacie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 VASQUEZ ja stawiam na swiece :] ze poszla mialem podobnie strzelal w tlumik gaznik czasem sie odezwal zgasl iskra byla ale jak wkrecilem iskry nie bylo kruliczek90 to idzie tak od gaznika z prawej idzie do prawej strony glowice od gaznika z gory idzie do lewej strony glowicy to jest jeden .... w ktora strone bo to zadna roznica wtedy obieg bedzie w druga strone i tak czy siak bedzie grzal gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 A mam pytanko: Z jaką predkoscia i wogule najlepiej jeździc na dotarciu??Bo szczerze mówiąc to jeszcze nie docierałem jeszcze nidgy maszyny:) nom pozatym ze ja zatarłem:Pschemat docierania wydlada mniej wiecej tak:przez pierwsze 400km nie przekraczamy 4000rpm (czyli ok v-max 40km/h na 6 biegu)potem co 100km dokladmy 1000rpm co jakis czas robiac 'przegazowy' i tak w sumie 1200kmw praktyce jednak sporo odob dociera w sumie przez ok 200-300km krecac silnik do gora 6000rpm z przegazowkami i potem jezdza normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 500km wystarczy odpalasz motocykl zwiekszasz mu mieszanke niech sobie pochodzi tylko bez zadnych przegazowek!! gasisz czekasz az ostygnie odpalasz i jezdziesz tylko go nie zagrzej jesli wsakzowka bedzie przekraczala polowe zgas go niech ostygnie i pierwsza przejazdza okolo 5km zgas niech ostygnie pozniej z 10km zgas niech ostygnie pozniej z 20km z gas niech ostygdzie pozniej po okolo 150km bujnij sie na maxa i jesli dojdziesz na maxa to odpusc i tak co 40km bujaj go na maxa az dojdziesz do 400-500 km i mozesz juz mu dawac w dupe:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terenowy wymiatacz Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 przez pierwsze 400km nie przekraczamy 4000rpm (czyli ok v-max 40km/h na 6 biegu) na 6 biegu przy takiej prętkości moto zacznie sie dławić i nie da sie jechać nawet z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 ja proponuje jechac 20km/h na 6 biegu zeby za szybko nie przyspieszal .... ludzie naprawde zastanowcie sie co piszecie... mozna jechac nawet 80 tylko nie wolno na poczatku przekraczac 5500 obrotow i nie dopuscic do przegrzania ... ja proponuje na ten okres odpiac dozownik i robic samemu bogata mieszanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 siemka. Mam sprawe. Potrzebuje jakis kompletny silnik od dt 125. MAm pytnie ile moze kosztowac taki jakis starszy chlodzony ciecza. najwazniejesze zeby nie byl to nicasil tylko zeliwny cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 U mnie nieda sie przegrzac maszyny,jeszcze anirazu nie weszła mi nawet temp. na połowe.Chyba mam otwarty termostat, a raczej mialem jak moto chodził. Jak ją zrobie to napewno nie bede przekraczał 5500tys. noi jakos spróbuje jeździc tak jak piszecie.Tylko sie zastanawiam nadtym dozownikiem,Bo nieda sie w nim zwiekrzyc mieszanki wiec jakos go bede musia odlączyc i lac bogatszą mieszanke chyba tak jak piszecie.Narazie to musze zrobic maszyne,a jak wiem to troche potrwa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 U mnie nieda sie przegrzac maszyny,jeszcze anirazu nie weszła mi nawet temp. na połowe.Chyba mam otwarty termostat, a raczej mialem jak moto chodził. Jak ją zrobie to napewno nie bede przekraczał 5500tys. noi jakos spróbuje jeździc tak jak piszecie.Tylko sie zastanawiam nadtym dozownikiem,Bo nieda sie w nim zwiekrzyc mieszanki wiec jakos go bede musia odlączyc i lac bogatszą mieszanke chyba tak jak piszecie.Narazie to musze zrobic maszyne,a jak wiem to troche potrwa:/ Albo masz slaby akumulator. Mialem tak samo w DT. Nigdy niby nie wskakiwalo do polowy a gdy aku podladowalem nagle zaczynalo sie grzac przy palowaniu :biggrin: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VASQUEZ Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Pikus91 miałeś rację ze świecą ! Dzień wcześniej założyłem nową o wyższym symbolu (kupiona w niemczech w salonie hondy ) i niestety padła ! 5 euro poszło się j....ć! Zakręciłem starą i pali ! Mam jeszcze jeden problem ,nie chodzi na wolnych obrotach ! Gdy rano uda mi się odpalić (bez ssania),od razu wchodzi na wysokie obroty,wtedy pokrętłem przy gażniku obnizam je ! Po 2-3 minutach gdy silnik się zagrzeje , spadają obroty i gaśnie ,wtedy podkręcam obroty pokrętłem ! I tak w kółko jak silnik ostygnie ,znowu wysokie ! Czy to jest normalne ? Jeszcze jedno ,gdy uda mi się odpalić ,świeca jest cała czarna okopcona ! Natomiast gdy nie uda mi się go odpalić ,świeca jest cała zalana, mokra ! zapalam, bez ssania ! Trochę chaotycznie,ale myślę że fachowcy zrozumieją o co mi biega !DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Albo masz slaby akumulator. Mialem tak samo w DT. Nigdy niby nie wskakiwalo do polowy a gdy aku podladowalem nagle zaczynalo sie grzac przy palowaniu :biggrin: POZDRO Raz ja udało mi sie zagrzac poprzez nacisniecie przedniego Hamulca i mieleniu ziemi temp poza połowe poszło:) Ale zaraz jak juz ruszyłem po chwili opadło w trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 na 6 biegu przy takiej prętkości moto zacznie sie dławić i nie da sie jechać nawet z górkito chyba twoja tak ciagnie chu*owo... bo u mnie przy 40km/h na 6 mozna odkrecic manetke i bedzie powoli przyspieszala. czasem tak po miescie jade 'na lenia' jak mi sie nie spieszy. i malo pali wtedy. (ponizej 4l/100km sprawdzone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Siema jeżeli mowa o temperaturze to u mnie prawie cały czas trzyma się blisko czerwonego pola niewchodzi na nie ale jest blisko, myśle że to termostat moze sie nieotwiera na maxa. Aha i co może być rano odpalam na ssaniu pali od razu ale nietrzyma wolnych obrotów pochodzi chwile i gaśnie jak sie zagrzeje jest ok, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi