slo_mo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tylko ja bym chciał jeżdzić po lesie i po asfalcie. Nie wiecie czy są jakieś pośrednie opony do tego typu jazdy. To nie tylko kwestia zmiany opon, ale także zestrojenia zawieszenia - SM w terenie obije Ci dupsko ;) Odnośnie opon to ja akurat postawiłem na opny enduro (Shinko Trail Master E704) i jestem w miarę zadowolony - moto stało się bardziej uniwersalne.Najlepiej mieć zamiennie dwa komplety z felgami - enduro i kostki - szybko można sobie zmieniać w zależności od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 W sumie masz racje z tym drugim kompletem opon no ale to już trochę kosztuje :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 W sumie masz racje z tym drugim kompletem opon no ale to już trochę kosztuje :icon_twisted: Komplet opon - 400 złDwie felgi - 200 złNa drugim komplecie można założyć hiper kostki i mieć komplet do latania zimą po śniegu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To jest 600zł. Dla nie pracujących to jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ma ktoś może klosz lampy tylnej do Dt 125??????????????Albo wie gdzie to kupić bo potrzebny a nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Radzę trochę na allegro poszukać bo można kupić używane jak i nowe. PS: Ma ktoś może do sprzedania zbiorniczek wyrównawczy od chłodnicy do Yamaha DT 125 ?? Jak coś pisać na gg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz.P Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 To jest 600zł. Dla nie pracujących to jest dużo Dobrze powiedziane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Panowie jest problem! Kiedys pisalem ze mi sprzeglo ciagnie. Rozebralem dekiel, zdjolem go, nic tam zlego nie widzialem. Skrecilem, wlalem zalecany olej i bylo nawet gorzej niz wtedy!? Czy to moga byc tarczki, zly docisk tarcz? Tam jak sie zdejmie dekielek od kosza sprzeglowego to jest kółeczko i ta rurka. Dadam ze ta kuleczka ma juz wyrobione miejsce w tym dekielku. Czy ktos mi moze pomóc?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 To są tarczki, w mojej dt miałem to samo, wymieniłem i było git, jakby był zły docisk to by Ci się ślizgało sprzęgło (obroty by szły w góre przy gwałtownej jeździe a moto by przyspieszalo po swojemu) wtedy pewnie sprężyny do wymiany, co do tej kulki to ci powiem że c..j wie ja niby mialem tą kulke nie miedzy deklem a popychaczem ale miedzy popychaczem a drugim popychaczem(on jest w tej dziurze) i tak było bodajże też w serwisówce, w tym deklu jest wgłebienie farbycznie fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Panowie jest problem! Kiedys pisalem ze mi sprzeglo ciagnie. Rozebralem dekiel, zdjolem go, nic tam zlego nie widzialem. Skrecilem, wlalem zalecany olej i bylo nawet gorzej niz wtedy!? Czy to moga byc tarczki, zly docisk tarcz? Tam jak sie zdejmie dekielek od kosza sprzeglowego to jest kółeczko i ta rurka. Dadam ze ta kuleczka ma juz wyrobione miejsce w tym dekielku. Czy ktos mi moze pomóc?! Zrób tak. Jak będziesz jechał np. na jedynce, to maneta do końca, jeżeli moto będzie wkręcać się na obroty, ale nie będzie przyśpieszać to znaczy, że tarczki do wymiany. Ewentualnie możesz spróbować dokręcić śruby dociskowe (te ze sprężynkami), ale wątpię aby to coś dało na dłuższą metę (o ile w ogóle coś da). Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Tepeross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SensitivE91 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 kupie lampę tylną do lc2 gg:832801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Na allegro ostatnio widziałem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 http://forum.motocyklistow.pl/Yamaha-Dt-12...ie-t104262.htmlNiech ktoś kumaty zobaczy mój temat bo dziwną dolegliwość doskwiera mojej dt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Podobne miałem problem i to była wina gaźnika. Wyczyść dokładnie gaźnik i dysze. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Wreszcie rozpracowalem to ciagnące na biegu sprzeglo. Okazalo sie ze to wina tarczek. Dzieki za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi