kedzior Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam!Chcialem sie zorientowac ile kosztuje metalowa "osłonka na dyfuzor" do yamahy DT 50 R z 2006r. chce sprzedac sprzeta i moja blaszka nie jest w zadawalajacym stanie i niestety oko klijenta niechętnie przyjmuje ten defekt. ile moze kosztowac ta oslonka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_s Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 http://allegro.pl/item329037504_yamaha_dt_...x_2_sztuki.html :bigrazz: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 kędzior weź tą blaszkę przejedź papierem ściernym, i wystukaj młotkiem żeby jakoś wyglądała, mi to zajęło w dt około 15 minut. Potem spray i pomaluj. Pamiętaj zeby całą blaszkę oczyścić z starego lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 kędzior weź tą blaszkę przejedź papierem ściernym, i wystukaj młotkiem żeby jakoś wyglądała, mi to zajęło w dt około 15 minut. Potem spray i pomaluj. Pamiętaj zeby całą blaszkę oczyścić z starego lakieru Wlasnie tez o tym myslalem tylko ze ma tam dosc glębokie rysy, nie wiem jak to wypełnic. najprawdopodobniej tak wlasnie zrobie bo znając cennik częsci yamahy to .... Mam problem z wyceną mojej DT ;/ Rok 2006 przejechane ok. 7 tys. ciągle serwisowana w Yamasze, stan bardzo dobry... Kilka rysek... fotki podrzuce w niedlugim czasie... Ile ją wycenic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu300 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam ponownie.Dawno mnie tu nie było ale znowu mam problemy z moja Dt 80 LC II.Wczesniej miałem z nia wiele hostorii np. zaczeła mocno przerywac alew na szczescie to tylko tłumik zapchany i wyczysciłem i wszystko ok. BYłO.Mam nastepujacy problem:jak odpalam motocykl za 1 razem to najczescij odpali za 1,2 kopniakiem dodam troche gazu zostawie na 1 min. i ładnie chodzi na wolniutkich obrotach.Gdy zaczne sie przymiezac do jazdy dodam gazu do konca i mniej wiecej wkreci sie na wys. obroty.Gdy tylko rusze zacznie go dusic i wogule nie ma mocy i przerywa a na dodatek jak przejade sie nawet 1 min. to zatrzymam sie wrzuce na luz dodam gazu do konca pooowoli sie wkreci (ale juz nie za wysoko) i nagle gascnie jakby mu paliwa zabrakło.Nastepne odpalenie czaem graniczy z cudem lub odpali po parudziescieiu kopniakach ale dodam mu gazu i znowu gasnie.Dodam ze szlif zropbiony był 3 miesiace temu i ma 400 km na dotarciu.A i jeszcze nie wiem czemu ale z tłumika który zreszta wyczysciełm powoli kapie olej a jak mocno dodam gazu to tak bryzka lekko .Czym to moze byc spowodowane????? Wiem ze duzo napisałem ale szczerze mówiac mam juz strasznie dosc mojej niezawodnej Dt. Z góry dzieki za pomoc Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 a może Ci tłok puchnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Witam!Problem rozwiązany - wymieniłem tarcze sprzęgła i już jest dobrze.Teraz tylko jeszcze regulacja gaźnika i można latać :rolleyes: Dziękuje wszystkim za rady, w szczególności Jackuzyemu Edytowane 15 Marca 2008 przez kszyhoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam!Problem rozwiązany - wymieniłem tarcze sprzęgła i już jest dobrze.Teraz tylko jeszcze regulacja gaźnika i można latać :bigrazz: Dziękuje wszystkim za rady, w szczególności Jackuzyemu hehe no to gratuluje :D mnie nadal czeka wymiana tarcz i sprężyn ... muszę sie zebrać do zakupu ....... przy okazji zmienię podnóżki na crossowe i wymienię mocowanie manetki sprzęgła bo mam pęknięte... tak swoją drogą ....czy zwróciliście uwagę ze z sklepie Klasa spadły ceny tłoków do DT?:D komplet tłokowy 1mm nad wymiar...39zł....i to ten sam tłok który kupiłem w listopadzie za 80zł ....normalnie chyba zakupie kilka sztuk tak na zapas :D Pozdrówka :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Hehe ja wlasnie do swojej kupowalem. Moj problem:Zmienilem tlok, w zasadzie caly zestaw naprawczy. Chce odpalic moto i nic. Poruszam kierownica i kopie to popyrka i wkoncu zgasnie. Jakis kabelek pekniety, przeciety, cos nie styka? Dodam ze zmienialem fajke i swiece. Hehe ja wlasnie do swojej kupowalem. Moj problem:Zmienilem tlok, w zasadzie caly zestaw naprawczy. Chce odpalic moto i nic. Poruszam kierownica i kopie to popyrka i wkoncu zgasnie. Jakis kabelek pekniety, przeciety, cos nie styka? Dodam ze zmienialem fajke i swiece. Aha i pamietam ze jak go cholowalem to pod kierownica taka kostka byla luzna, i przetarla troche rame. Edytowane 15 Marca 2008 przez Bergi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Hehe ja wlasnie do swojej kupowalem. Moj problem:Zmienilem tlok, w zasadzie caly zestaw naprawczy. Chce odpalic moto i nic. Poruszam kierownica i kopie to popyrka i wkoncu zgasnie. Jakis kabelek pekniety, przeciety, cos nie styka? Dodam ze zmienialem fajke i swiece. Aha i pamietam ze jak go cholowalem to pod kierownica taka kostka byla luzna, i przetarla troche rame. Prosta odpowiedz.... sprawdź do czego służy ta kostka i co się z nią stało.... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Bergi - Jesli miales zle ulozone kable i byly napiete to w koncu ktorys sie wypiol z kostki i najprawdopodbniej jest to kostka stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 a czy ta kostka to czasem nie regulator napięcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 z tego co wiem to regulator napięcia jest pod bakiem. z przodu masz np przerywacz i kostki łączące różne kable. jak nie będzie odpalał to sprawdź czy jest iskra na świecy jak nie ma to szukaj przyczyny w kablach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) przy okazji zmienię podnóżki na crossowe A masz może jakieś upatrzone, które bedą pasować do DT?Chetnie też bym sobie zmienił.Jaki koszt? Edytowane 16 Marca 2008 przez kszyhoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 A masz może jakieś upatrzone, które bedą pasować do DT?Chetnie też bym sobie zmienił.Jaki koszt? w Klasie sa fajne i wygląda na to że pasują do mojej DT (nie wiem jak jest mocowanie u ciebie rozwiązane) koszt to 30zł + przesyłka (ale ja zamawiam więcej rzeczy od razu wiec wysyłka nie jest problemem :icon_mrgreen: KLASA podnóżki MX Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi