Tepeross Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Cena normalna jak za ten rocznik. To tylko jedż ja zobaczyć jak tak blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedek92 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 no jak chlodzony powietrzem to zadna rewelacja:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 no jak chlodzony powietrzem to zadna rewelacja:/ A jaka pojemność? Proszę nie zapominać, że bardzo popularne Suzuki Dr 350 też jest chlodzone powietrzem i chyba nikt na to nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedek92 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M508937 oto xt:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M508937 oto xt:p To trzeba było odrazu dać ten link i wszyscy by wiedzieli, że chodzi o takigo tyci tyci 4suwa, bo ja np. nie wiedziałem. Czyli tak model super, wiadomo nowe oko cieszy, ale na DT 125 każdy cie oblata, a nawet dobry jeździec na porządnej DT80. Proponuje jednak poszukac jak już to 250 w 4takcie, np. Kawasaki Klr250/ KLX250/300 to są nawet fajne sprzęty i to są cieczaki i mają nawet weltylatory. Tylko za 8 000~8 500zl będzie troche starszy rocznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 kamiljan nie wiem ile mój tłok miał przebiegu, no ale teraz już mam nowy, więc śmigam. Myślę ze ten tłok był jeszcze na dotarciu, tylko że nikt mi tego nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Czy silnik od dt50r różni się od tego w dt50mx.PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_s Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Cześć jestem tu nowy i mam do was kilka pytań a konkretnie to chodzi mi o to czy dam rade opanowac Yamahe Dt 125. Teraz mam Simsona S70 i brakuje mi mocy, a jestem zapaleńcem jazdy terenowej i szkoda mi katować sprzęcika. Mam 175cm i waże ok 60kg. Myślałem też o DT 80 ale niewiem czy warto się na to przesiadać bo to ma tylko 4 konie więcej. Prosze o odpowiedź będe bardzo wdzięczny. Czuje się obrazony słyszac ze dt 80 ma "tylko" 4 konie wiecej , zalezy to do wersji ja mam dt 53v o mocy 16 koni wiec simson nie moze miec 12... :wink: Pozdrawiam ;) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) no nie chodzi o moc dt to zupełnie inna bajka, początki enduro na tym sprzecie wychodzą ładnie, na jeździe po asfalcie to rzeczywiscie różnica taka sobie ale w terenie to niebo a ziemia, skakać mozna smiało itp 125 polecam po odblokowaniu 4ps dojdą w dt? a jak mój silnik ma fabrycznie moc 18 ps i mam odblokowane moto i wydech sport to raczej mocy mi nie dojdzie tylko ją wykorzystam w pełni?? Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez kamiljan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_s Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 akiraone tak samo zachowywała sie jdna dt 125 00r. 1,2 super a na 3 biegu jak dochodziła do 75km/h to robila buuu i obroty spadały. Zrobiliśmy mały układzik scalony aby oszukać blokade i było dobrze.pawelaOblokowana DT 80lc2 ma 12km i nie wierz w bzury które ludzie wypisują, że ma wiecej. Taka jest prawda.Heh znowu musze upominac sie ze wersji dt było wiele i jest rówiez DT 80 LC II 53v o mocy 16 KONI MECHANICZNYCH po zdjeciu wszelkich blokad , NAJSłABSZE WERSJE MAJA TYLKO 12 KONI PO ZDJECIU BLOKAD :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 No dobrze! Tylko powiedz nam gdzie taką słodką tajemnice wyczytałeś, a może byłeś na hamowni :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 splanujcie sobie głowice to będizecie mieli 30 km, ale ciekawe ile wam tłoki potrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 splanujcie sobie głowice to będizecie mieli 30 km, ale ciekawe ile wam tłoki potrzymają Przestań :) Ja niechce nic kombinować tylko sie dowiedzieć skąd taka informacja się wzieła :rolleyes: A ty lepiej docieraj motocykl, a nie mi tu planować głowice chcesz :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 elo możecie mi podać rozstaw śrub króćca ssącego w dt 80 lc2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 wysokość to 44 mm szerokość 53 mm otwory na śruby 6mm pozdro :P takie informacje dostałem od pewnego bardzo miłego człeka z allegro :wink: dziękuję :bigrazz: a co do planowania głowicy ( i innych pierdół) to akurat w DT lekkie splanowanie głowicy nie zaszkodziło by raczej układowi korbowo-tłokowemu (mowa o dobrych łożyskach i korbie) a to dlatego ze DT sprężania nie ma za dużego... w LC2 to jest 6.6:1 w LCI jest 7,2:1 to nie jest za dużo...i myślę ze splanowanie głowicy o 1mm (oczywiście dobre splanowanie a nie jakieś piłowanie heblem w komórce :) ) nie zaszkodziło by silnikowi i dodało trochę mocy... ale oczywiście niczego nie sugeruje i nie podpowiadam :P zatem podejdźcie do mojego zdania jako do teorii ;) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi