patryk3860 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam czy gaźnik od dt 125 będzie pasował do dt 80 lc2 bez żadnych przeróbek czy trzeba zmieniać gardziel?? jeżeli tak to czy gardziel od 125 ma takie same wymiary przy cylindrze jak dt 80 lc2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyasf9 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Siemanko Jestem Nowy i bardzo chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy zwiazanych z yamaha dt 80. :D 1.po co tam koło magneta jest zrobiona dziurka jakby odpływ nadmiaru oleju ale ciagle prawie mi z tamtad cieknie olej nie aż tak mocno ale nieraz jak pocieknie to malusienka kałuża jest. 2.(to pytanko najważniejsze) Czemu z jakiego powodu detetka mi gaśnie naprzykład wyjeżdżam z garażu jade kółko w okół osiedla i nagle jakby moc traciła dławi sie i nie chce gaz wskoczyć obrotów nie dostaje i gaśnie zmieniłem świece i chwile pochodziła i znowu to samo o co chodzi co mogło sie zreypać mam nadzieje że znajdzie sie ktoś znający odpowiedzi na te tematy PozDrAwiAm DT ROX ;p;] :lalag: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 siemamama takie szybki pytanie, kolega musi zrobic remont w dt i czy tlok firmy access bedzie dobry?ma ktos taki tłok u siebie? nie rozwalil sie po 200km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 1.po co tam koło magneta jest zrobiona dziurka jakby odpływ nadmiaru oleju ale ciagle prawie mi z tamtad cieknie olej nie aż tak mocno ale nieraz jak pocieknie to malusienka kałuża jest. Widocznie jest zalane za dużo oleju. 2.(to pytanko najważniejsze) Czemu z jakiego powodu detetka mi gaśnie naprzykład wyjeżdżam z garażu jade kółko w okół osiedla i nagle jakby moc traciła dławi sie i nie chce gaz wskoczyć obrotów nie dostaje i gaśnie zmieniłem świece i chwile pochodziła i znowu to samo o co chodzi co mogło sie zreypać Może masz zapchany gaźnik? Wyczyść go. Mam pytanie, prośbę.Czy ktoś z forumowiczów posiada może schemat silnika do DT80 lc2?Oraz, czy posiada ktoś serwisówkę do DT? Mam jedną, ale po czesku, a tego języka nie rozkminiam.Jeśli ktoś ma to prosze o kontakt na GG lub niech wyśle na maila : [email protected]Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 czy w dt 125r z 97 roku powinna być czujka od stópki bocznej?? widziałem coś takiego u kumpla w crm 75 jak się rozkładała to sie silnik wyłączał , czy w dt też takie coś było montowane?? i czy lampa tylna od xt 600 będzie pasować do orginalnego błotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Co mogło się stać jak DT straciła moc z dołu a góra bez różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Co mogło się stać jak DT straciła moc z dołu a góra bez różnicy? Sprawdz tłok, prawdopodobnie poszły pierscienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 prawdopodobni eproblem z kompresją.....sprawdz ją wpierw jak będzie niska to pewnie pierscienie albo coś w podobie. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 ponawiam pytanie czy ma ktos u siebie tłok ze sklepu klas (sklepmotocyklowy.pl) jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) ponawiam pytanie czy ma ktos u siebie tłok ze sklepu klas (sklepmotocyklowy.pl) jak sie sprawuje? Echh pisałem Ci juz ale no tak forum się backupowało...zatem sklep klasa jest pierwsza klasa :) zamawiałem tak już 3 razy i za każdym razem luksusowo ;) a jak czegoś nie ma to zadzwonią i zapytają się co robić. Jak jest to na nastepny dzień po zamówieniu wysyłka. Koszt to za kuriera 16zł a za pocztę 12zł zatem polecam lepiej brać kuriera :notworthy: szybciej sprawniej i pod drzwi na telefon w razie czego :D Bardzo polecam ten sklep :D tłok mam od nich narazie jest swierzo dotarty zatem zobaczyy co będzie dalej ale jak narazie jest OK :D Edytowane 2 Lipca 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jackuzy ja tez mama tłok z www.sklepmotocyklowy.pl .... jesteś czasem Jackuzy na gg bo mam pare pytań :notworthy: dotyczących gaźnika od wsk w twojej dt :) a tak apropos od czego masz końcowkę wydechu w dt ?? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyasf9 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) 2.(to pytanko najważniejsze) Czemu z jakiego powodu detetka mi gaśnie naprzykład wyjeżdżam z garażu jade kółko w okół osiedla i nagle jakby moc traciła dławi sie i nie chce gaz wskoczyć obrotów nie dostaje i gaśnie zmieniłem świece i chwile pochodziła i znowu to samo o co chodzi co mogło sie zreypać Może masz zapchany gaźnik? Wyczyść go. wątpie bo ostatnio rozbierałem gaźnik i wsyztsklo ok a myśle że tto wina przerywacza bo rozbierałem dizisja i jak patrzyłem to nierówna iskra jest zoabcze musze dostać przerywacz do dt 80LC II :icon_mrgreen: Edytowane 2 Lipca 2007 przez szyasf9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jackuzy ja tez mama tłok z www.sklepmotocyklowy.pl .... jesteś czasem Jackuzy na gg bo mam pare pytań :flesje: dotyczących gaźnika od wsk w twojej dt :flesje: a tak apropos od czego masz końcowkę wydechu w dt ?? ??na gg jestem bardzo czesto :icon_mrgreen: więc wal smiało a końcówka wydechu jest od jakiegoś skutera ale za cholere nie wiem od jakiego :buttrock:....taki kupiłem i tak juz jest... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Siemanko Jestem Nowy i bardzo chciałbym sie dowiedzieć pare rzeczy zwiazanych z yamaha dt 80. :clap: 1.po co tam koło magneta jest zrobiona dziurka jakby odpływ nadmiaru oleju ale ciagle prawie mi z tamtad cieknie olej nie aż tak mocno ale nieraz jak pocieknie to malusienka kałuża jest. 2.(to pytanko najważniejsze) Czemu z jakiego powodu detetka mi gaśnie naprzykład wyjeżdżam z garażu jade kółko w okół osiedla i nagle jakby moc traciła dławi sie i nie chce gaz wskoczyć obrotów nie dostaje i gaśnie zmieniłem świece i chwile pochodziła i znowu to samo o co chodzi co mogło sie zreypaćmam nadzieje że znajdzie sie ktoś znający odpowiedzi na te tematy PozDrAwiAm DT ROX ;p;] :clap: :lalag: Ja bym na twoim miejscu ściągnął magneto, wymienił uszczelniacz pod nim na wale - pewnie stamtąd leje ci sie mieszanka do magneta i przy okazji wyszusz dobrze cewki to moze problem z gaśnięciem tez się rozwiąże :clap: :wink: (coś słabo działa te forum:/) siemamama takie szybki pytanie, kolega musi zrobic remont w dt i czy tlok firmy access bedzie dobry?ma ktos taki tłok u siebie? nie rozwalil sie po 200km? Ja kupilem tłoczek tej firmy z katalogu Klasa - jet to Tajwański wyrób i jak narazie jestem bardzo zadowolony - przejechane około 700km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Z kąd moge kupić przerywacz kierunkowskazów do DT i czy musz kupować ten czy wystarczy ze kupie od jakiegoś innego moto na 12V?? I czy moge normalnie wykrecić czujke luzu i nic mi nie zleci?? A z tym gasnącym moto to może coś z kranikiem i paliow za wolno dolatuje?! Edytowane 2 Lipca 2007 przez Sebav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi