patryk3860 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 to prześlij mi fotki na @ [email protected] i ile za to chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osg12 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Małe pytanko co moze mi szlescic z lewje strony silnik w dt tzn od strony magneta jade i mi tak szlesci ??jak rozpoznac ze kosz sprzęgłowy jest poluzowany ?? z góry dzienki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matidb1 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Małe pytanko co moze mi szlescic z lewje strony silnik w dt tzn od strony magneta jade i mi tak szlesci ??jak rozpoznac ze kosz sprzęgłowy jest poluzowany ?? z góry dzienki za odpu mnie tez niedawno tak robilo. W moim przypadku poluzowal sie zaplon i magneto tarlo o jedna z cewek zaplonowych. Musialem zdjac magneto i przykrecic zaplon. Cewka byla tak mocno juz obryta ze zmienilem zaplon. Obecnie mam zalozony zaplon od DT 50 i jest elegancko. Pozniej wstawie tez magneto od DT 50. Bedzie elegancko:) Tak bylo u mnie a u ciebie to moze byc cos innego. Edytowane 11 Maja 2007 przez matidb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Jeśli demontowaliście dozownik to razem z tym zbiorniczkiem kontrolnym cieczy czy bez niego? Bo zdjąłem i nie wiem czy tak zostawić i czy nic sie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SensitivE Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Wczoraj przy kręceniu baczków motocykl mi wyrwało z pod tyłka i poleciał na bok psując przy tym lusterko.. podniosłem go usiadłem odpaliłem i zacząłem jechać... jazda już nie byla taka jak z przed wypadku.. bieg stały sie krótsze o wiele szybciej trze je zmieniać...... Podjechałem do kumpla majacego tez Yamahę DT zrobiliśmy test ... No i jadac rownoczesnie przy najszybszej redukcji biegów on jechal na 3 a ja już muialem wrzucać 5 .. stracila tez v-max... co moglo sie stac .. ? CO jest wina tego ze mocy nie stracila a predkosc i szybciej trzeba skrzynia operowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1224 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Marker15 Napisano Wczoraj, 18:20 Marcin może jakiś kabel podłączyłeś za luźno i sie odłączył. Posprawdzaj WitamKable są wszystkie ok iskra jest, paliwo dochodzi a nie pali i co wy na to?? jest mozliwe ze sie zapłon rozlegulował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 może dałeś jej za bardzo w pizde i się pierścienie przysmażyły albo coś sie zawiesiło ?? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 siema, Wie może ktoś z was jaki zimmering wchodzi na nóżkę od zminy biegów w dt 125?? może ktoś z was już wymieniał i zaoszczędzi mi trudu, a i jaki olej do przekładni lać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matidb1 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) siema, Wie może ktoś z was jaki zimmering wchodzi na nóżkę od zminy biegów w dt 125?? może ktoś z was już wymieniał i zaoszczędzi mi trudu, a i jaki olej do przekładni lać??siemaja ostatnio wymieniałem simmeringi(DT 80) i przy nóżce zmiany biegów jest rozmiar 12 19 5. Może w DT 125 jest taki sam ale nie jestem pewien na 100%. Co do oleju do przekładni to polecam ELF 80W90. Ja ten olej kupiłem z allegro i jest bardzo dobry.pozdro Edytowane 11 Maja 2007 przez matidb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Witam!Czy 80W90 nie jest za gęsty?W serwisówce jest napisane, żeby lać olej 10W40, np. Motul Transoil.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ja leje właśnie taki co napisałeś. niby tak instrukcja podaje. a mam jeszcze pytanie. gdzie można kupić dobry tani tuningowy tłumik do dt 80? na kemocie? tyle ze tam nie ma opisu towaru. są jeszcze jakies inne strony z częściami tuningowymi do yamahy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matidb1 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Witam!Czy 80W90 nie jest za gęsty?W serwisówce jest napisane, żeby lać olej 10W40, np. Motul Transoil.Pozdrawiam.80W90 to jest olej przekładniowy i myślę, że nie ma większej różnicy. 10W40 lałem do DT 50 i też było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja słyszałem że w dwusowach to specjalnie nie robi na jakim oleju sie jeździ, ale wiadomo zawsze lepiej lać ten zalecany albo jego odpowiedniki. Ja osobiscie jeżcze na full syntetyku lotosa bo taci od samochodu zostało to wlałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja słyszałem że w dwusowach to specjalnie nie robi na jakim oleju sie jeździ, ale wiadomo zawsze lepiej lać ten zalecany albo jego odpowiedniki. Ja osobiscie jeżcze na full syntetyku lotosa bo taci od samochodu zostało to wlałem.Wez przeczytaj swojego posta przed dodaniem... Nie wiadomo o co ci chodzi.... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja słyszałem że w dwusowach to specjalnie nie robi na jakim oleju sie jeździ, ale wiadomo zawsze lepiej lać ten zalecany albo jego odpowiedniki. Ja osobiscie jeżcze na full syntetyku lotosa bo taci od samochodu zostało to wlałem. Czyżbyś zamiast oleju 2T do benzynki lał olej silnikowy 4T? :P :) :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi