osg12 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 elo mam pytanko czy cewkę zapłonowa od dt 80 lc2 92r mozna zastąpic jakąs inną np od MTX albo od czegosc innego poniewaz urwał misie kabel wysokiego napiencia odstrony cewki i nie da sie przylutowac bo tam są napiencia rzendu 12 tys wolt i wszystko msui ładnie przepływac PZDR OSG_12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrypel Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 ELo, mam problem, na tym forum nie zobaczylem jeszcze opisu jak rozblokować CDI w YAMAHA DT 80 LC2, oczywiscie kazdy jest mądry bo mówi że "trzeba zmostkować jakieś tam kabelki". Chciałbym sie dowiedziec które dokładnie bo mam kostke CDI na wierzchu i chcę to jak najszybciej zrobic. POZDRawIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 z tego co pamietam to trzeba zmostkowac kondensator który znajduje sie w roku płytki, coś mi sie kojaży że jest chyba niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senti Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 ELo, mam problem, na tym forum nie zobaczylem jeszcze opisu jak rozblokować CDI w YAMAHA DT 80 LC2, oczywiscie kazdy jest mądry bo mówi że "trzeba zmostkować jakieś tam kabelki". Chciałbym sie dowiedziec które dokładnie bo mam kostke CDI na wierzchu i chcę to jak najszybciej zrobic. POZDRawIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11musisz zmostkowac kondesator najpierw musisz sie do niego dostac tzn wyciac ten silikon czy tam plastik mostkujesz i potem zawijasz zeby sie woda nie dostawiała acha mam nadzieje ze wywaliłes sitko z gruchypozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrypel Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 spox, dzieki, zobacze co da się z tym zrobić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 siemanko. ma ktos jakiś sportowy cały wydech , tłumik lub dyfuzor do dt125?? lub od czegoś innego zeby pasował :notworthy: bo szukałem juz wszedzie i nigdzie nie moge znalesc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreda14 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Siema, zastanawiam się nad kupnem dt 125 co mysłicie o tych : http://allegro.pl/item160907790_yamaha_dt_...rzedam_lub.html http://allegro.pl/item161277451_yamaha_dt_125_r_1996r.html Ta druga ma problemy z paleniem, ale podobno jak zagada to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jesli moto na zimno pali slabo a po rozgrzaniu OK to moze to swiadczyc o zuzytych/rozwalonych pierscieniach :/ PODRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 ta druga sobie juz wybij z glowy poniewaz wychodzi na to ze trzeba tlok wymienic a za ta 1 sobie troche za duzo ceni przejedz sie i zobacz czy zejdzie z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreda14 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Też tak myślałem jeśli chodzi o tą drugą. A co do ceny tej pierwszej to gadałem z nim i powiedział że 4000zł i da się jeszcze coś na paliwo spuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 ehhe KREDA14 moze chcesz kupic Dt 125 98 rok za 4500 :P Dopiero po remoncie zrobiona:D na dotarciu zrobilem nai 5 km :crossy: heeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 ehhe KREDA14 moze chcesz kupic Dt 125 98 rok za 4500 :P Dopiero po remoncie zrobiona:D na dotarciu zrobilem nai 5 km :crossy: heeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 2 tyg temu maszyna mi sie rozawlia :biggrin: dopiero dzisiaj otworzyłem jej cylinder i okazało sie ze jest dziura w tłoku... jakie mogą być tego przyczyny ? zbyt uboga mieszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam problem, to coś co jest ciągniete przez linke sprzegla przemieściło mi sie do góry i aktualnie nic mi nie rozprzegla, moge te ramie krecic do woli i nie ma zadnego oporu, najprawdopodobniej jest to wina tego ze niedawno zdejmowałem tarcze sprzeglowe. Jak to można naprawić?? Ktoś mi napisał że mam do tego dostać sie od strony magneta, ale osobiscie prubowałbym wyjąc popychacze i to wsadzić na miejsce. Czy jest jakaś łatwiejsza metoda?? z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 http://www.bikepics.com/pictures/783655/ panowie mam pytanko w spawie tego gaznika na nim jest zaznaczone czerwonym kolkiem ta rorka czy tam powinien byc jakis wezyk?? Jest to gaznik od Dt 125 98rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi