Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

elo mam pytanko czy cewkę zapłonowa od dt 80 lc2 92r mozna zastąpic jakąs inną np od MTX albo od czegosc innego

poniewaz urwał misie kabel wysokiego napiencia odstrony cewki i nie da sie przylutowac bo tam są napiencia rzendu 12 tys wolt i wszystko msui ładnie przepływac

PZDR

OSG_12

ELo, mam problem, na tym forum nie zobaczylem jeszcze opisu jak rozblokować CDI w YAMAHA DT 80 LC2, oczywiscie kazdy jest mądry bo mówi że "trzeba zmostkować jakieś tam kabelki". Chciałbym sie dowiedziec które dokładnie bo mam kostke CDI na wierzchu i chcę to jak najszybciej zrobic.

POZDRawIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ELo, mam problem, na tym forum nie zobaczylem jeszcze opisu jak rozblokować CDI w YAMAHA DT 80 LC2, oczywiscie kazdy jest mądry bo mówi że "trzeba zmostkować jakieś tam kabelki". Chciałbym sie dowiedziec które dokładnie bo mam kostke CDI na wierzchu i chcę to jak najszybciej zrobic.

POZDRawIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

musisz zmostkowac kondesator najpierw musisz sie do niego dostac tzn wyciac ten silikon czy tam plastik mostkujesz i potem zawijasz zeby sie woda nie dostawiała acha mam nadzieje ze wywaliłes sitko z gruchy

pozdo

Siema, zastanawiam się nad kupnem dt 125 co mysłicie o tych :

http://allegro.pl/item160907790_yamaha_dt_...rzedam_lub.html

http://allegro.pl/item161277451_yamaha_dt_125_r_1996r.html

Ta druga ma problemy z paleniem, ale podobno jak zagada to jest OK

Mam problem, to coś co jest ciągniete przez linke sprzegla przemieściło mi sie do góry i aktualnie nic mi nie rozprzegla, moge te ramie krecic do woli i nie ma zadnego oporu, najprawdopodobniej jest to wina tego ze niedawno zdejmowałem tarcze sprzeglowe.

Jak to można naprawić?? Ktoś mi napisał że mam do tego dostać sie od strony magneta, ale osobiscie prubowałbym wyjąc popychacze i to wsadzić na miejsce. Czy jest jakaś łatwiejsza metoda??

z góry dzieki